Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Někdo vidí jméno Stanley Kubrick a už dílku šoupe plný počet hvězdiček, protože "je to přeci genius Kubrick". Což je srandovní ale .... . Samozřejmě tento film zcela oprávněně sbírá uznání i u mě. Po tomto filmu jsem měl chuť si koupit klavírm, abych si mohl opakovat ty jednoduché,ale geniální klavírní tony co dodávali obrazu atmosféru úplně nevídanou. Film mě i přes svou délku dokázal úplně uhranout a pohlit to té mrazivé atmosféry. Touha vidět tento film opakovaně je přímo spalující. Nemůže se nezmínit o skvělých hereckých výkonech Nicol a Toma --opravdu dobrý . Nemůžu se nezmínit o sexy postavě Nicol --- opravdu dost dobrý. Šoupu plný počet hvězdiček, protože Kubrick je přeci génius ! ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Co se týče vyzývavého traileru, ukázal se Kubrick v roce 1999 o něco elegantnější potvorou, než jakou byl Trier o 15 let později s uvedením Nymfomanky. Estrádní lákání na nahotu dvou krásných lidí totiž jen poťouchle dokresluje veledílo s mnohem širším záběrem. Nebudu se vykecávat, přečtěte si komentáře od kiddo a Marigolda. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Kubrick byl prostě mistr. Jeho snímky vás nemusí zaujmout po dějové stránce na 100%, ale svým zpracováním už ano. Eyes Wide Shut má vcelku poutavý příběh, jehož základem je touha, soužití, žárlivost a sex. V hlavních rolích se skvěle předvádí nejen Tom Cruise, ale také Nicole Kidman. Erotično je tu ukázáno vkusně a náznakově, což lze kvitovat s povděkem, neboť v žádném ohledu nesklouzává k lacinosti. Přesto se hustota chtíče dá ve filmu krájet. Za výsledným dojmem stojí také neuvěřitelně skvělá hudba, zejména minimalistická skladba Musica Ricercata II. Svoji atmosférou mě doslova pohltila pasáž na maskovaném "bálu", rituálu a následné orgie, kterými hlavní hrdina tak nějak nezúčastněně prochází. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Eyes jsem měl při sledování otevřené opravdu wide, ale film si mně nezískal. Ano, filmařsky precizní, jak jinak taky u Stanleyho Kubricka. Cruise a Kidman perfektní, kamera působivá a místama sugestivní hudební podkres (ty jednoduché tóny klavíru opravdu fungovaly a přesně zapadaly do atmosféry snímku). ALE...Žádný emoční či intelektuální prožitek se u mě nekonal. Ten film je totiž studený jako psí čumák a povrchní ve svém sdělení. Ale také je možné, že jsem ho nepochopil a je mi to v tomhle případě úplně jedno. Že jsem na poslední Kubrickovo párty nebyl pozván, mě tentokrát nemrzí, protože mám pěkné vzpomínky na ty předešlé. Tedy Arrideverci! Mistře, těšilo mě po celý Váš tvůrčí život. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Kubrick si nemusel vybírat co chce natočit a co ne. Na co on šáhl to se stalo dokonalým. Stejně tak tomu bylo, když si vybral novelu Arthura Schnitzulera. Bohužel poslední film Stanleyho Kubricka. Film plný nečekaných událostí, které vás nenechají v klidu. Budete čekat co bude dál a až uslyšíte poslední slova Nicole Kidman, tak... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • Masky vyrobili na zakázku v Benátkách mistři, kteří je běžně vyrábějí dle tradičních postupů pro známý karneval odehrávající se v tomto městě již po staletí v únoru. (Casablanca)
  • Poslední Kubrickův film byl paradoxně jeho prvním, který se ihned po uvedení vyhoupl na první pozici v návštěvnosti v USA. (don corleone)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama