Reklama

Reklama

Jim a Andy: Život po životě

  • USA Jim & Andy: The Great Beyond (více)
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Nin 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je tak trochu magor, ale zatraceně zábavný. V tomhle dokumentu vidíme, jak se transformuje do Andyho Kaufmana a opravdu věří, že je částečně v něm, což ale nakonec vyústí i ve velmi zajímavé dramatické scény. Tahle proměna je totiž terapeutická nejen pro Carreyho, ale i pro jeho okolí, ať už jde o herce, štáb či blízké samotného Kaufmana. Řekl bych, že Carrey přestřelil, když se snažil imitovat Kaufmanův vztah s wrestlerem tím, že ho neustále během natáčení provokoval, ale nakonec se mu alespoň díky tomu podařilo docílit reálného znovuztvárnění Kaufmanovy epizodky, kdy před médii přeháněl své zranění. Jim Carrey prožil v životě hodně těžkých věcí, které se podepsaly na jeho psychice (např. jeho bývalá přítelkyně spáchala po rozchodu s ním sebevraždu), takže v dokumentu ho teď vidíme v jeho přemýšlivé fázi (kterou teď, v roce 2020, dal alespoň částečně stranou). "Guru" Jim s šedivými vousy není žádný otravný ezoterik, ale velmi zábavný a působivý filozof, který se skvěle hodí jako komentátor k tomuto dokumentu. Jsem jinak velký fanoušek původního filmu Muž na měsíci, Carreyho obdivuju (i když s ním ne se vším souhlasím), a tak byl pro mě tenhle film velkým zážitkem. (9/10) ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey šiel v rámci príprav na rolu Andyho Kaufmana na hranu psychického zdravia a to všetko zaznamenali na kameru Kaufmanoví najbližší spolupracovníci Bob Zmuda a Lynne Margulies. Pásky 20 rokov ležali v trezore, aby konečne na svetlo sveta prišiel finálny "Andyho" vtip, kedy Jim Carrey odmietal odísť z role a v duchu štýlu Andyho Kaufmana napálil celý štáb a všetkých okolo. Ultimatívna povinnosť pre všetkých fanúšikov Man on the Moon/Andyho Kaufmana/Tonyho Cliftona/Jima Carreyho. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nejen film o vzniku Muže na Měsíci, ale také fascinujíce studie metodického herectví dovedeného do krajnosti. Jim Carrey, jehož mluvící hlava tvoří společně s dosud nezveřejněnými záběry z natáčení základ dokumentu, velmi otevřeně vypráví o tom, proč pro něj v dané fázi kariéry bylo tak důležité přivést k životu Andyho Kaufmana a jak jej daná role proměnila. Na jedné straně je překvapující, že Miloš Forman (kterého Carrey mimochodem dokáže skvěle imitovat) představitele hlavní role, který byl osinou v zadku par excellence, nenahradil někým kontrolovatelnějším. Zároveň je možné, že kdyby Carrey neprodělal transformaci v Kaufmana/Cliftona a zpět a nepoznal díky tomu plný rozsah svých hereckých schopností, dodnes bychom jej znali jenom jako legračního magora s gumovým obličejem, ne jako citlivého a přemýšlivého herce. Resp. tohle je "poučení", které bychom si z dokumentu podle toho, kterou linii nejvíc akcentuje, měli odnést. Jako životopis rozkrývající life-changing období v životě Jima Carreyho ten film, snažící se současně upozorňovat na paralely mezi oběma komiky a pravidla filmového marketingu (záběry Carreyho zbaveného pout původně vznikaly pro EPK), funguje nejlépe. Věřit tomu můžete, ale taky nemusíte. Jako čemukoliv spojenému s Kaufmanem/Cliftonem. 75% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

I understand… I *guess* I undestand what he´s doing, he is wanting to be so in character. Po léta pečlivě budovaná i udržovaná do morku kostí ryze kaufmanovská (ne)mystikace skrze metodické herectví dovedené ad absurdum; Jim Kaufman a Andy Carrey jsou naprostí magoři. V tom obdivuhodném slova smyslu i tom doslovném, kdy být s ním/nima na place, tak ho/je zabijete po jednom dni. Zdaleka nejlepší (ne)film o filmu, který kdy uvidíte. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama