Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Jaaaaj Arnie Arnie... a taku som mal v teba doveru. Bol si konecne Back ! ...aspon na oko. Uz sa prosim ta vyser na zombie picoviny a dramaticke kusky, kde ronis slzy. Si kurva moj decky vzor, kde si visel v izbe na plagate s cigarou v hube a pasom s nabojmi. A tak si ta chcem pamatat. Viem, ze mas 70 rokov a ze si skurvene ctiziadostivy a ze by si najradsej predviedol rakusku anglictinu na Oscaroch, ale ser na to ! To nie je tvoja parketa. Nikdy nebola. Davas sa dokopy, je to vidiet na tvojej postave a hlavne stale na to mas ! Tak na kiupicu tocis tieto hovna ? Ja viem, ze ti uz ziadny obrezany Itzik rozpocet na velky film neda, ale ak mas tocit tieto ultranudne sracky, tak sa fakt na to radsej vyser, nech si ta pamatame ako Dutcha, Matrixa, T2 alebo Conana (ako jedineho praveho) a nie ako nejakeho picusa, co sa silou mocou snazi hrat vazne ulohy. Vies, ze herectvo ti nikdy neslo a filmy si tahal charizmou a svalmi...tak preco kurva na sklonku kariery skusas nieco nove ? Co od teba chcem, je este jeden kusok. Nemusi to byt film s tucnym rozpoctom, smahnuty trapnou komediou... ani ta nechcem v ulohe nejakeho krutoprisneho vojaka...na to uz pri vsetkej ucte nemas. Co po tebe chcem je jedna rozlucka, kde to das na nekompromisneho stareho pardala, ktory ma v sebe este nieco co chce dat von. Nieco ako Sly s Rockym 6 alebo Rambom 4. Proste rozlucka, ktora je hodna tvojho formatu. takze este toto ti odpustim, lebo si to ty, ale dufam, ze este najdes v spodnom supliku gule a ukazes vsetkym, ze na to este mas....aspon trochu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se Arnold v poslední době rozhodl pro charakterní role, ale pokud ho budete považovat za hlavní tahák tohoto snímku, budete dost zklamaní, stejně tak jako z celého filmu. Dané téma mohlo v rukách kvalitního režiséra přinést temné a depresivní drama, ale v tomto případě tomu tak není a i sám Arnold je zde dost rušivým elementem. Comeback se stále nekoná. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Tohle mohlo být opravdu skvělé drama... Proti první tříčtvrtině, kde se každý z hrdinů vypořádával s nehodou, jsem neměl žádné námitky. Atmosféra byla hustá, že by se dala krájet a naprosto mě pohltila tím, jak perfektně vystihla vážnost celé situace. První chlápek se musel vyrovnávat se ztrátou, druhý zase s vinou. Řízení letového provozu není žádné snadné povolání a každá malá chyba, či nepozornost může vést i k tragické nehodě, přesně jak děj ukázal. Nelze stanovit, pro koho z účastníků to bylo horší - oba se dostali na hranu svých sil, ale každý trochu jinak. Arnold Schwarzenegger stále ve skvělé formě, svou roli zahrál výtečně a nebylo znát, že by ve svém hereckém umu jakkoliv polevil. Bohužel v poslední čtvrtině se stalo něco, co jsem se snažil neočekávat, bohužel to tam celou dobu tak nějak směřovalo, ať se děj pokoušel o neurčitost jak chtěl. Představoval jsem si úplně jiný závěr, který by možná nebyl tak „zajímavý“, ale aspoň by film vyřadil z klasického klišé cesty za pomstou. No, nestalo se a je to ohromná škoda. /// Viděno na Prima MAX s českým dabingem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další z kusů inspirovaných skutečnými událostmi potvrzuje, že Arnold Schwarzenegger už zdaleka není tahákem a končí u něho průměrné látky. Zároveň se nás snaží přesvědčit, že charakterní herectví pro něj není sprostým slovem. A má docela pravdu. Drama o muži, který při leteckém neštěstí přijde o těhotnou dceru a manželku, sleduje jeho vyrovnávání se s krutým direktem, stejně jako zhroucení letového dispečera, který měl zrovna službu. Letecká společnost nabízí odškodné, Arnold čeká spíš obyčejnou omluvu. Snímek, jehož rozpočet by v 90. letech nestačil ani na Arnoldův honorář, se vrací do události roku 2002, kdy s jinými jmény i souvislostmi připomíná jedno fatální rozhodnutí: zřejmě pod vlivem pracovního vytížení i údržby systému na přístrojích. Letos sedmdesátiletý Arnold navazuje na předchozí štaci v Maggie – je zamyšlený, zlomený, strhaný, což příjemně narušuje jeho hvězdnou auru. A mimochodem zraje jako víno. Samozřejmě 90% diváků by si přála, aby vzal do ruky sekyru a rozmlátil několik kanceláří letecké společnosti. Není to průšvih, ale zítra oněch 90% diváků nebude tušit, o čem to vlastně celé bylo. 55% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pro mě vynikající film a nejlepší Arnoldův výkon... Smekám...******************* Snímek je inspirován skutečným případem. V roce 2002 při službě dánského letového kontrolora došlo k leteckému neštěstí. O dva roky později jej našel a popravil zoufalý Vitalij Kalojev, který ztratil při nehodě celou rodinu.... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Postavu Shelly hraje modelka Victoria's Secret Joy Corrigan. (spooker)
  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom štáte Ohio, mestách Columbus a Cincinnati. Z mesta Columbus pochádza aj predstaviteľka Christiny - Maggie Grace. (m.a.t.o.)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama