Reklama

Reklama

Paříž 15:17

  • USA The 15:17 to Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V podvečer 21. srpna 2015 svět v němém úžasu sledoval oznámení v médiích o zmařeném teroristickém útoku ve vlaku Thalys #9364 na trase do Paříže – pokusu o teroristický útok zabránili tři odvážní mladí Američané cestující po Evropě. Film sleduje životní příběhy těchto tří přátel, od jejich dětských, přes hledání svého místa v životě, až po sérii málo pravděpodobných událostí vedoucích k útoku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na Eastwoodov veľmi podhodnotené, preto pri váhaní medzi tromi a štyrmi hviezdami volím vyššiu možnosť. Tiež som bol najprv prekvapený, že sa film nesústredí na hrdinský čin samotný, zobrazuje ho len poslednú polhodinu, takže človek môže byť najprv sklamaný, že tu máme „nudný“ príbeh troch neznámych mladíkov. Avšak nakoniec to nebolo vôbec zlé, má to hlavu a pätu a vyvrcholenie vo vlaku je zvládnuté špičkovo. A vôbec nevadilo ani zakomponovanie nehercov, mne sa zdá, že hrali mnohokrát lepšie ako slovenské takzvané herecké celebrity. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ti kluci jsou hrdinové o tom není sporu a vlastně jsem rád, že je Clint obsadil do svýho filmu a nevadilo mě, že jsou amatéři. Mě spíš vadil amatérský způsob vyprávění, prostřihy na vlak v době vyprávění děství a zbytečně dlouhá část evropského tripu a odflákluntá gradace klíčové události, film scénaristicky naprosto selhal i když měl námět jak hrom. Docela by mě zajímalo, co se stalo tomu islámskýmu zmrdovi, tipnul bych si, že buď už je na svobodě a užívá si socíálních dávek a nebo v krimu sleduje HBO, dopřává si masáže a rekrutuje spoluvězně na islám. Inu válka s terorismem v podání evropských vůdců je největší zoufalost a bezradnost v dějinách Evropy. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $36,250,957Tržby Celosvetovo $56,850,957▐ Clint Eastwood sa nechal nachytať na hruškách, išiel na istotu že strhne veľkým príbehom ale vsadil na zlých koňov. To čo fungovalo pri Amercan Sniperovi v tomto počine zlyháva. Kameň úrazu je hlavne obsadenie nehercov, do vlastných úloh, ktoré prežili na vlastnej koži, nevyšiel podľa predstáv. Taktiež dejové prestrihy sa tu bijú. /45%/ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

To hodnocení mě vystrašilo, ale začátek filmu byl typický příběh o klucích outsiderech (civilní Judy Greer) a konec napínavý okamžik ve vlaku ( i když krátký) a poctivá slova o boji proti terorismu. Nejvíce nudí výlet, působí jako domácí video. Pravda, kdyby to nenatočil Clint Eastwood, který během minulých patnácti let téměř nešlápl vedle, taková slabota by to nebyla. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ale tak no tak, snad tady všichni nečekali hodinu a půl dlouhý film, co by se snad odehrával jen ve vlaku ? To by museli rozpracovat příběhovou linku každého cestujícího, a to fakticky již samo o sobě zní prapodivně. Já sám osobně jsem čekal snímek, jenž nám poukáže samotný život těchto tří výjimečných hrdinů, kteří se během okamžiku rozhodli pro správnou věc a zabránili tak hrozící katastrofě. Bavilo mě jejich kamarádství již na katolické škole, pak i výlet Evropou. Samozřejmě od toho nečekejte nic světoborného, má to své mouchy, v pár chvílích to dokáže i nudit, ale když divákovi probleskne hlavou, k čemu se tady vlastně schyluje, tak je čím dál tím více napnutější. A závěr to samozřejmě vše podtrhl, ta scéna s odzbrojením, to byla teda síla. Pana Eastwooda obdivuji, skoro již 88letý a pořád dokáže s režisérské židličky dávat příkazy, co se má udělat a jak. To považuji za ukázku životního elánu spojeného s nevyčerpatelným fondem energie, které by mohl rozdávat. A doteď mi nejde na rozum, proč nikoho doposud nenapadlo dát do hlavních rolí reálné účastníky (pokud se tedy bavíme o filmech dle skutečné události) ? Takový svěží vánek v podobě efektivního nápadu tu chyběl. Závěr možná malinko přes čáru, ale řekněme si na rovinu, nezaslouží si to tito borci ? Za mě dávám 73 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 5. února 2018 v Burbanku (Kalifornie, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama