Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (203)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Na to, že je film natočený cez iPhone, tak na to jebal pes. Diváka predsa nikdy nezaujímalo a ani zaujímať nebude, akú značku kamery použili. Úprimne, mne osobne je u prdele aj meno kameramana, pretože mi bez tak nič nepovie. Takže nad iPhone historkou nech onanujú v reklamnou oddelení. Nepríčetná dokázala v sebe spojiť stalker námet spolu s nedobrovoľným pobytom v liečebni. Výborne fungujúca kombinácia, ktorá poskytla veľmi nepríjemný životný priestor pre Sawyer Valentini. Ona vo Vás dokáže vyvolať sympatie, súcit, obavy a predovšetkým záujem. Dôvodom je skvelá Claire Foy. Musím oceniť predovšetkým, ako sa tu stupňuje pocit nespravodlivosti, ktorý je postupne premení v boj o život. Jeden z najlepších filmov roka 2018. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení s výbornou Claire Foy v hlavní roli. Pokud se mi snad s ní někdy nedej bože stalo, že mi do role neseděla, tak tohle není rozhodně ten případ. A Soderbergh opět ukázal, že je to režisér s velmi širokým záběrem. Jeho filmy možná nemusí sedět úplně každému, ale rozhodně jsou originální a velmi osobité. Tenhle řadím k jeho skoro nejlepším a musím říct, že mě z něho ještě teď trošku hučí hlavě. Maximální hodnocení zatím odkládám na neurčito a k psychiatrovi se po zhlédnutí tohoto filmu taky nechystám. Ani náhodou! ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

První poklona za to, že je to natočené na Iphone a za ten fakt, že to vlastně úplně skvěle funguje. Druhá za přesvědčivý výkon Claire Foy a třetí za dlouho neviděný námět plus okořenění v podobě, které tady nechci prozrazovat, ale jedná se převážně o Sawyeřin životní problém. Nevím čím to bylo, ale tenhle film mě v podstatě totálně probudil a bavil mě skoro každou svojí minutou. Scénář je napsaný prostě efektivně a není v něm moc zbytečností. Soderbergh si nehraje s divákem jako kočka s myší a pomalu, ale jistě mu přesně říká, co se děje. Jako vtipný bonus tu zahlídnete Matta Damon. Pěkný byl na tomto snímku i soundtrack a k mému překvapení a k nulovým očekáváním jsem nadmíru spokojená. Tohle je prostě fajn a víc než fajn. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný psychothriller a výborná Claire Foy, chýba tu len trochu viac prekvapenia. Psychopat je známy od začiatku, čo nie je až tak na škodu, len rozuzlenie bolo trochu pritiahnuté za vlasy. O horore tu nemôže byť reč, obraz naozaj nestojí za veľa, ale inak celkom pozerateľné. U hlavnej predstaviteľky kvitujem, že sa oslobodila z roly kráľovnej v nehistorickej fantasy o anglických príživníkoch (The Crown). ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Neviem síce čo chcel týmto nízkorozpočtovým počinom natočeným za 10 dní oscarový Soderbergh povedať, ale vzhľadom na minimum prostriedkov vynaložených k natáčaniu išlo o solídnu jednohubku. Keby bolo Unsane debutovou snímkou nejakého amatérskeho režiséra, z úcty k prvotine dám dokonca hádam i hviezdu navyše. V prípade skúseného Soderbergha by ale divák čakal po pravde aj čosi viac. Scenár mi miestami prišiel ako písaný na kolene a hneď v niekoľkých situáciach logickosť vývoja skutočne kolísá. Atmosféru si ale film udržuje po celý čas na jednotku a Claire Foy je skvelá. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno