Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

tron 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, že niekto ako Soderbergh prišiel s takýmto klišé béčkom s nesympatickou hlavnou postavou a scenárom, aký sa dá napísať rádovo za pár hodín. Asi si chcel vyskúšať experiment (natočil to na smartfón za cca jeden týždeň). No fajn, tak si to vyskúšal. Najviac ma okrem iritujúcej hrdinky rozčuľoval nevhodne vybratý ústredný záporák (Joshua Leonard zo Záhady Blair Witch a Madhouse) a absurdný scenár, kde je to v tradičnom psychiatrickom ústave ako v holubníku a môže sa tam zjavne diať čokoľvek (čomu proste neverím, to je blbosť). ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavý a napínavý příběh, zajímavě natočené. Skvělý výkon hlavní herečky, horší výkony ve vedlejších rolích (hlavně matka mi připomínala Tommyho Wiseau). To byly mé první pocity po zhlédnutí. A pak jsem si přečetl, že je film natočený na iPhone. Mám rád out-of-the-box přístup, ale tohle mi přijde trochu moc. Spíš než důkaz, že jde natočit dobré dílo i bez špičkového techniky, mi to zavání zaplaceným promem nakousnutého jablka. A trochu neúctou vůči celému štábu. V mém hodnocení to ovšem nezohledňuji. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zaneprázdnená pracovníčka Sawyer (Claire Foy) sa dôsledkom nerozvážnosti stane pacientkou psychiatrickej liečebne. Tvrdí, že jej stav je výborný, lenže tým nikoho nepresvedčí. Po akceptovaní faktu, že sa z miesta tak skoro von nedostane, sa musí postaviť najväčšiemu strachu svojho života. - Pred pozeraním som si hovoril, ako môže režisér s viac ako tridsaťročnými skúsenosťami u filmu natočiť svoj prvý horor a použiť v ňom ten najohranejší twist, kedy sa na konci ukáže, že je hlavná postava na hlavu. Pán Soderbergh ale príjemne prekvapil a jedná sa o niečo úplne iné a dosť uspokojivé. Z priebehu sa vela prezradiť nedá, ale funguje kvalitne hlavne vďaka presvedčivo zahranej hlavnej úlohe, kedy hlavnej postave jednoducho musíte držať palce. Dám tomu tri hviezdy, pretože mi velmi chýbala krv a nejaké gore scény, ktoré by to potiahli ešte vyššie. Pár hodín po zhliadnutí mi začína byť fakt lúto, že z toho prostredia režisér nevyťažil poriadnu atmosféru, ale to ma kvôli jeho absencii žánrových skúseností neprekvapuje. + herečka z Vampire Academy + herečka z Stranger Things + herečka z Hide and Seek + herec z The Blair Witch Project, Hatchet a The Town That Dreaded Sundown + herečka z Sweet, Sweet Lonely Girl ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení s výbornou Claire Foy v hlavní roli. Pokud se mi snad s ní někdy nedej bože stalo, že mi do role neseděla, tak tohle není rozhodně ten případ. A Soderbergh opět ukázal, že je to režisér s velmi širokým záběrem. Jeho filmy možná nemusí sedět úplně každému, ale rozhodně jsou originální a velmi osobité. Tenhle řadím k jeho skoro nejlepším a musím říct, že mě z něho ještě teď trošku hučí hlavě. Maximální hodnocení zatím odkládám na neurčito a k psychiatrovi se po zhlédnutí tohoto filmu taky nechystám. Ani náhodou! ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je absolutně jedno jestli to pan režisér celý točil na mobil. Asi to měl být dobrý nápad pro znázornění tíživé situace hlavní hrdinky, která je nedobrovolně zavřená v blázinci a ještě k tomu se svým stalkerem, který jí dávkuje prášky. Za mě tam těch „šokujících“ zvratů zase tolik nebylo, takže si to mohl točit na co chtěl. Za mě lepší průměr. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama