Reklama

Reklama

Nepříčetná

  • USA Unsane (více)
Trailer 1

Po traumatickém zážitku se stalkerem, ze kterého se ještě úplně nevzpamatovala, se Sawyer Valentini (Claire Foy – TV seriál The Crown) ocitá v psychiatrické léčebně. Jen chvíli po nástupu do přísně střeženého ústavu zachytí pohled místního zaměstnance, o kterém je přesvědčená, že patří muži, jenž ji pronásledoval. Ale byla to skutečnost, nebo pouhá iluze? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (200)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne sa Styvn Soderbergh /Traffic Nadvlada Gandu, fdannyho Partaci/ vratil do slusneho nadpriemeru - film stal par supov a zarobil na seba fajne. Soderbergh dokaze urobit tucnu ciaru medzi mainstreamom a cirym umenim. preto si ludi ako Styvn treba vazit. Claire Foy bola genialna, dialogy na urovni, kulisy namakane. Rezisersky film slape jak ma, ani chvilu nudy nehrozi. Posledne chvilky su napinave, nervydrasajuce - celkovo vitam filmy zo psychiatrickych liecebni : 76 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kvalitný psychothriller a výborná Claire Foy, chýba tu len trochu viac prekvapenia. Psychopat je známy od začiatku, čo nie je až tak na škodu, len rozuzlenie bolo trochu pritiahnuté za vlasy. O horore tu nemôže byť reč, obraz naozaj nestojí za veľa, ale inak celkom pozerateľné. U hlavnej predstaviteľky kvitujem, že sa oslobodila z roly kráľovnej v nehistorickej fantasy o anglických príživníkoch (The Crown). ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pacienti - kluci, holky, po večerce šustí. Je mi líto, tahle blbost odpad! filmu spustí." Čtyři hvězdy za příběh, odpad! za tu SPOLEČNOU LOŽNICI mužů a žen. Reálné jen ve scifi nebo v blbém pornofilmu. Tak si to představme v barvách, po večerce. Na společném pokoji s ženami spinká i několik chlapů, zdravých samců (až na ty papíry na hlavu, samozřejmě), a vedle nich... mladá holka! Navíc odborným personálem odborně připravená k „použití“, čili přikurtovaná k posteli za ruce a nohy. Škoda téhle krávoviny, protože jinak byl film v pořádku. I úchyl stalker byl naprosto v pořádku (čili magor jak má být), a hrabiví doktoři, vesele farmařící na poli (ne)ztracených lidských duší, byli taky fajn a ze života. Oběť blbá jako troky, protože podepsala lejstra, aniž si přečetla aspoň nadpis, ergo v hlavě vymeteno a tudíž do ústavu vlastně patřila. Btw, to měla ještě kliku, že jí nedali k podpisu např. smlouvu na 7dní natáčení gangbang porna, by to bez čtení asi podškrábla taky. Ale pak už dobrý, pak se chovala v mezích logiky a vypolstrované místnosti. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zaneprázdnená pracovníčka Sawyer (Claire Foy) sa dôsledkom nerozvážnosti stane pacientkou psychiatrickej liečebne. Tvrdí, že jej stav je výborný, lenže tým nikoho nepresvedčí. Po akceptovaní faktu, že sa z miesta tak skoro von nedostane, sa musí postaviť najväčšiemu strachu svojho života. - Pred pozeraním som si hovoril, ako môže režisér s viac ako tridsaťročnými skúsenosťami u filmu natočiť svoj prvý horor a použiť v ňom ten najohranejší twist, kedy sa na konci ukáže, že je hlavná postava na hlavu. Pán Soderbergh ale príjemne prekvapil a jedná sa o niečo úplne iné a dosť uspokojivé. Z priebehu sa vela prezradiť nedá, ale funguje kvalitne hlavne vďaka presvedčivo zahranej hlavnej úlohe, kedy hlavnej postave jednoducho musíte držať palce. Dám tomu tri hviezdy, pretože mi velmi chýbala krv a nejaké gore scény, ktoré by to potiahli ešte vyššie. Pár hodín po zhliadnutí mi začína byť fakt lúto, že z toho prostredia režisér nevyťažil poriadnu atmosféru, ale to ma kvôli jeho absencii žánrových skúseností neprekvapuje. + herečka z Vampire Academy + herečka z Stranger Things + herečka z Hide and Seek + herec z The Blair Witch Project, Hatchet a The Town That Dreaded Sundown + herečka z Sweet, Sweet Lonely Girl ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Soderbergh mě opět nezklamal a více podobných filmů, kde se divák bojí o postavy a kde dopředu není vůbec nic jistého. Spolu s Invitation další důkaz toho, že na tyhle filmy se musí zkrátka takříkajíc od lesa. A když má tvůrce pod čepicí a ještě to celé zvládne natočit za 10 dní na svůj mobil. Tak tady už vyloženě musím zatleskat. Herecky byla hlavní postava naprosto boží a Joshua Leonard představuje jednu z nejděsivějších novodobých postav. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. února 2018 na filmovém festivalu v Berlíně. (ČSFD)
  • Steven Soderbergh natočil celý film za 10 dní na svůj iPhone 7 Plus, a to v rozlišení 4K. Stal se tak prvním známým režisérem, který se k podobnému kroku odhodlal. (boni)

Související novinky

Soderbergh se vrací do akce

Soderbergh se vrací do akce

05.02.2018

Začnou se hollywoodské filmy točit na iPhone? V nejbližší době to samozřejmě nehrozí, Steven Soderbergh si ale myslí, že pomalu míříme právě tímhle směrem. Co udělal proto, aby tenhle trend nastolil?… (více)

Reklama

Reklama