Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

Deschain 

všechny recenze uživatele

Hi, Flashheart here. Yeah, cancel the state funeral, tell the king to stop blubbing. Flash is "not" dead. I simply ran out of "juice!" Yeah, and before all the girls start saying: "Oh, what's the point of living anymore?", I'm talking about petrol! Woof, woof! - neviem čo viac dodať, smiala som sa skoro nepretržite, štvrtá séria spolu s druhou moje obľúbené:) a nikto nevie tak krásne zakričať "Bravo!" ako George:))) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem si tim stoprocentne jistej, jelikoz konkurence je silna, ale pravdepodobne moje nejoblibenejsi serie. Tady v podstate nejsou zadny chyby, Atkinson je opet naprosto perfektni a i kdyz je sem tam nasranej, pripadne chce nekomu neco provest, porad to je desnej sympatak. Je tu taky starej znamej Tony Robinson, kterej opet slouzi jen k ponizovani. Pak je tu nastesti zmena u Hugha Laurieho, kterej sice neni zadnej genius, ale oproti minuly serii to neni uplne vymlety hovado, coz je fajn. A navic se vraci i Tim McInnerny, kterej sice neni s hlavni partickou, ale prislo mi, ze ze vsech serii je tahle jeho role nejprinosnejsi. No a co se tyce jednotlivejch dilu, neni tu zadnej slabej, vsechny jsou narvany vtipama, hlaskama a spoustou dokonalejch scenek, tvurci se ani neboji sem tam nakyho sprostyho slova a oproti minuly serii tu neni vetsina humoru zalozena jen na urazkach, i kdyz samozrejme jich tu je spousta, ale tvurci pridou i s originalnima napadama a neurazej furt jen Baldricka, coz je fajn. Celkove serialova komedialni spicka a naprosto jasnejch 5*. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Najlepšia séria zo všetkých. Brilantný humor, satira prekladaná ešte väčšou satirou, vtip na vtipe. Od čias prvej série je v charaktere Čiernej Zmije vidno určitú zmenu, už to nie je taký slizoun, čo ale ne je na škodu, pretože získava na sarkazme a ostrovtipe. Koniec je dojemnejší ako predtým, ale v kontexte obsahovej stránky celej série už nemohol byť lepší. Maximálna spokojnosť, Atkinson je kráľ medzi komikmi. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel poslední série příhod o Edmundu Blackadderovi byla sice slabší než ta třetí, to ovšem není důvod nedat plné hodnocení, jelikož i zde máme pilníkem dokonale vybroušené gagy týkajících se tentokrát válečného prostředí. Během sledování jsem zaznamenal i další změnu, kolikrát mě během této řady byl sympatičtější poručík George než jeho nadřízený kapitán Blackadder. Nemluvě o vojínu Baldrickovi. Další postavy jako Darling, jehož humor se v češtině ztrácí, nebo Melchett jsou standartní a vytváří s výše uvedenou trojicí dokonale sehraný kvintet (také proto, že Fry s Lauriem měli vlastní televizní show). K tomu se musí zmínit velice dojemný konec, který mě chytil za srdce. Mimochodem, pokud se vám líbila ve třetí sérii epizoda s Macbethem, zde se dočkáte zase Charlieho Chaplina jakožto terče vtípků. A zajímalo by mě, jestli po shlédnutí této řady budete mít ještě chuť na kávu. Na závěr pěkná stěží přeložitelná hříčka se slovy od Baldricka - "war started when a man called Archie Duke shot an ostrich because he was hungry". ()

mcleod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nejoblíbenější série o dynastii Blackadder... opět představuje trochu jiného hlavního hrdinu a trochu jiný styl humoru. Předchozí díly tak byly doplněny o nenarušitelný stoický klid kapitána Blackaddera a úžasný humor v podobě té nejlepší ironie. Toho je mimo jiné docíleno tím, že má kapitán nad sebou velkou část vojenské hierarchie, kterou musí poslouchat, ačkoli se tomu snaží neustále vyhýbat. Jeho protiválečná kritika (která je pravda spojená především se snahou udržet na živu sebe sama) je také sympatickým doplňkem této poslední série. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • Název poslední epizody "Sbohem" je odkaz na populární píseň z první světové války, kterou v roce 1917 složili R. P. Weston a Bert Lee. (Kulmon)
  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno