Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Potřetí (The Third) se setkáváme s Černou zmijí na přelomu 18. a 19.století (1760 - 1815). Je sluhou prince-regenta George a v kuchyni, kde se kromě princových komnat děj často odehrává, mu nahrává svou blbostí "úředně ověřený švestkový knedlík" Baldrick, jeden ze dvou finalistů konkursu na obecního idiota Kensingtonu. (Nestal se jím, protože se dostavil. Ten druhý byl větší idiot - zapomněl na to.) V celé sérii se Černá zmije snaží získat majetek a moc i za cenu zrady svého pána nebo krádeže jeho majetku. Princ je však takový hlupák, že si těchto manipulací díky důvtipu Černé zmije nikdy nevšimne. (Fary)

(více)

Recenze (143)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série a časová doba, která mi sedí více, než středověk nebo renesance. A i humor stihl vyzrát. Jak u některých seriálů s přibývající dobou kvalita jde dolů, tady jde nahoru. Navíc pomohl Hugh Laurie, který umí hrát totálního pitomce, tak přesvědčivě, že vidět ho hrát kohokoliv jiného je pak nepřesvědčivé. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle serie se mi libila nejvic. Za naprosto tupeho prince regenta (genialni Hugh Laurie (brrr, jak muzete psat Dr. House Laurie, kdyz naopak v Dr. Housovi hraje Hugh George Laurie)) vladne prakticky samotny Edmund (a po poslednim dile uz se vsim vsudy). Vedle koncertu ustredniho tria se ostatni herci (Barrie, Coltrane, McInnerny, Connor za Allo Allo) jen tak zablysknou a znova zmizi, zadna dalsi hlavni postava jako kral ci kralovna tu neni, i kdyz se tu objevuje nevyrazna Mrs. Miggins, o ktere byla rec uz ve druhe serii. "omylem si urizl hlavu pri cesani vlasu", "Trafalgar ? Dobre, zminim se o tom Nelsonovi" ... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle cítit obrovské rozčarování. Přijde mi to jako strašná blbost. Uvidíme, co bude dál. Dál to bylo přeci jen nakonec celkem slušné. Princ z Walesu v podání Hugha Laurie je neskutečně praštěný a tupý, o to více je příjemné sledovat jeho sluhu Černou zmiji v stále stejně civilním podání Rowana Atkonsona. Některé scény byly opravdu dobré, ve většině případů ale spíše rychle zapomenutelné skeče. Spíše 70 %. Díly: 1. Plány a nepoctivost, 2. Inkoust a neschopnost, 3. Drchnička a šlechta, 4. Cit a senilita, 5. Roztomilá Amy, 6. Souboj a dvojník. Hudba: Howard Goodall ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobná úroveň jako v řadě druhé, pouze jsme se přesunuli o pár století vpřed a natvrdlého lorda Percyho vystřídal stejně natvrdlý princ George zahraný Hughem Lauriem. Nutno říct, že Percy chyběl, páč jeho dabing byl vždy úžasný a ať řekl cokoliv, bylo to neskutečně vtipné, ale na druhou stranu princ George je postavička vtipná sice trošku jiným způsobem, ale pořád vtipná. ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu v komentářích rozlišovat jednotlivé série, i když v duchu mi samozřejmě některé jsou sympatičtější než jiné. Všechny ovšem v mých očích zaslouží absolutorium. Nejen pro nepřekonatelný osobitý Atkinsonův humor sám, ale hlavně proto, že si dokáže utahovat prakticky z téměř celá britské historie, přičemž ani na vteřinu nelze zapochybovat, že je sám hrdý Brit, a aniž své Brity uráží. Celé Černé zmiji ode mne patří 100%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V roce 2004 se seriál umístil na 2. místě v anketě "nejlepší britský sitcom" vedené televizemi BBC, ITV a Channel 4. (M4rkl4r)
  • V páté epizodě projíždí Černázmije seznam manželek vhodných pro prince Jiřího s tím, že jediná možná je Karolína Brunšvická, kterou ale zavrhuje s tím, že má strašnou povahu. Ve skutečnosti se Jiří a Karolína vzali a manželství bylo strašlivou pohromou. (Kulmon)
  • Jména herců ze čtvrté epizody Mossop a Keanrick odkazují na tři známé herce 18. století: irský herec Henry Mossop (1729-1744), angličtí herci Edmund Kean (1789-1833) a David Garrick (1717-1779) (Kulmon)

Reklama

Reklama