Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zoe (Léa Seydouxová) a Cole (Ewan McGregor) jsou blízcí kolegové a tajní milenci v robotické společnosti, která se specializuje na výrobu "syntetických partnerů". Když se mezi nimi začne rýsovat milostný vztah, robot jménem Ash (Theo James) odhalí jejich utajovanou aférku a v záchvatu žárlivosti vyzradí krutou pravdu - Zoe není lidská bytost, ale také jedna z robotů. Vztah Zoe a Colea, zmítaných mezi svou vzájemnou náklonností a stigmatem obklopujícím citové vazby člověka a stroje, se rozpadne. Zatímco se Ash pokouší Zoe přesvědčit, aby přijala to, kým je, milostný trojúhelník se rázem ocitá v bouřlivé erotické spirále zmatku, zrady a nejintenzivnějšího lidského citu – lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (44)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice něco takového už tady bylo, ale i tak Zoe funguje celkem dobře, moc nenudí a má sympatické postavy. Sice hodina čtyřicet pět je až příliš a celý ten film se zbytečně táhne, ale zase je to docela dobře natočené a jak už jsem psal - moc to nenudí. Taky je zde velmi dobrý soundtrack a hlavně se mi líbila ta ambientní skladba v úplném závěru. Ještě musím pochválit obstojné vedení příběhu a to občasné filozofování zde taky není na škodu. Celkově mi Zoe docela sedla, sice na víc jak 3* není, ale jinak to ujde. Stylem, jakým je to natočené, mi to trochu připomnělo filmy Mika Cahilla, ale největší prdel je, že všechny filmy, co se o jeho styl snaží, jsou nakonec lepší než ty od něj). 3* ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazila náhodou a proto jsem neměla žádné informace dopředu a tedy žádná očekávání. Dala bych 3 hvězdičkyy, ale oproti jiným filmům mnou ohodnocených 3 hvězdami mi to přišlo nefér. Navíc jsem ani neuvažovala, že bych se na film nedodívala. Což si zaslouží hvězdiček 5! A proto - 1 hvězda za nápad, 1 hvězda za celkový výběr castu a vizualizaci, 1 hvězda za Ewana, 1 hvězda za Thea, 1 hvězda za to, že jsem vůbec nepoznala Christinu Aguileru, přestože jsem ten samý den viděla Varieté, a mé osobní stržení hvězdy za nerealistický závěr ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to filmy Andrew Niccola. Komorne sci-fi zalozene na myslienke a postavach. A ten sci-fi balast okolo len dotvara prostredie v ktorom sa pribeh odohrava. Lenze mi to pripadalo az prilis chladne, aby ma zaver dostal do emocionalne kolien. A ani ta myslienka nebola az tak uchvatna. 5/10. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa originality v Zoe nehľadajte, každopádne má film aspoň veľmi svojskú, hypnotickú a melancholickú atmosféru. A samozrejme prvotriedne obsadenie. Pričom zaujímavých hercov nájdeme aj pri vedľajších postavách, viď netradičná robot-bordel-mamá Miranda Otto alebo robot-šľapka Christina Aguilera. Prečo sa James Bond zamiloval zrovna do Léy Seydoux stále nechápem, charizmu má ale táto herečka dostatočnú na to, aby mohla byť hlavnou atrakciou tohto filmu. Každopádne by Zoe slušalo klubové kino viac než televízna obrazovka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V té sci-fi rovině pro mě Zoe selhává, protože ten koncept, že se podaří vytvořit plně myslící a cítící bytost je velmi, velmi naivní. Na druhou stranu mi to vadí mnohem méně, než sledovat další klišé s frankenstainovským komplexem. Jenže Zoe nebyla jako sci-fi ani zamýšlena. Proto je především v první půli, pro mnoho lidí nudně předvidatelná. A dokonce to primárně není vztahová romanťárna, byť je druhá polovina sladkobolná a trochu jako z červené knihovny. Takže proč se mi to vlastně líbilo? Zoe nabízí možnost vcítit se a nechá vás rozvíjet svá vlastní proč a co kdyby... . Já viděl film o hledání. O lidské touze mít pod kontrolou to, co námi nejvíc zmítá...naše emoce, city. O strachu, že se láskou zase zraníme a tentokrát už to bude trvalé. A taky o způsobech, jak se tomu vyhnout a o tom, že někdy prostě musíte zavřít oči a skočit. No...když já, starý cynik jsem tam viděl tohle...zajímalo by mě, který tupec sesmolil obsah, který tady visí. Polovina toho není pravda a uvádí Zoe jako přiblblou béčkovou romantiku. Ano, třeba na kousek jako je Ona, sice tento film nemá, ale vyzněním a poselstvím, zase tak daleko není. Ta čtvrtá hvězda je za výkon Léa Seydoux a Ewan McGregora. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Natáčeno se v Montréalu a Londýně. (griph)
  • Zhruba ve čtrnácté minutě filmu, když Zoe (Léa Seydoux) mluví s nově zapojeným „robotem“ a on jí říká, že trochu četl, si můžeme všimnout, že na stole leří kniha Franze Kafky – pravděpodobně „Proměna“. (Elizabeth13)

Reklama

Reklama