Reklama

Reklama

Vysloužilý člen speciálních jednotek se ocitá v časové smyčce, v níž musí znovu a znovu prožívat den své smrti. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (432)

castor 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan si získal fanoušky svými akčními výplachy A-Team nebo Sejmi eso. Mě rozhodně ne. Je známý nespoutanou akcí s překračováním zdravé míry. Motal se v průběhu let okolo několika projektů, málokterý ale někam dotáhnul. Za mě osobně své dosavadní kousky neozdobil ničím, co by obhájilo mnohé nadšenecké ódy. Jeho nového hrdinu Franka Grilla se pokoušejí sejmout na každém kroku. Snaží se dožít večera. Zachránit svou lásku, synka a vlastně celý svět. Už po stopadesáté několikáté. Hrátky s časem, časovou smyčkou, kdy hlavní hrdina prožívá tentýž den stále dokola, nejsou ničím novým. Sympaťák Grillo tuhle řežbu odstartuje ve velkém stylu, kdy zruší helikoptéru s kulometem, ukradne luxusní fáro, seřeže pár lidí. A pak přijde třeba o hlavu. Ovšem brzy poté to vypadá tak, jako když pekařka vytáhne z trouby korpus o dost dřív, než by měla. Slibný rozjezd utnou rozplizlé scény, dlouhé dialogové nic. Vyloženě u řady scén chybí někdo, kdo by je koučoval. Nabíráme zbytečné minuty. Tvůrci jen motají páté přes deváté, je to takový sterilní mišmaš. A to neřeším místy očividné CGI. Když se to pak zase celé rozpohybuje, záhy to znovu začne nemile dřít. A vlastně i chybí nějaký závěrečný souboj s hlavním záporákem. A mě už to prostě zpět do nějaké cool nálady z úvodu nedostalo. Dráždíme, dráždíme, ale vyvrcholení prostě nepřijde. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prastarý, nesympatický a brutálně nabalzamovaný Franta Gril v unylé, plagiátorské scénáristické mrdce za každou cenu, která úporně chtěla být zábavnější, vtipnější a coolatější, než nakonec byla. Karnahán je nejen mistr nudné akce s nesmírným talentem pro pičoidní dialogy, ale i retardovaný loutkovodič, a tak všechny ty profláklé držky vypadaly, jako by urputně soutěžily o titul mistra světa v toporném přehrávání. Třikrát po sobě omletá akční scéna, po níž následují ubíjející žvanivý konstrukt z hoven a závěr, co vypadá, jako by všichni na place náhle chytli úplavici a děsně se už na to toužili vysrat. Labutí plíseň velkého Mela, beroucího trapné, prkenné štěky, jehož patrně záhy uvidíme už jen po boku Wiliše v „Přímo-do-hajzlu“ počinech věhlasného holyúdského studia 21th Century Shit. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Joe Carnahan zburcoval zvučná herecká jména a uvrhl je do časové smyčky. A předvedl nebývale dynamický a hlavně zábavný akční koncept. "Béčkovou" kategorii filmu dokázal povýšit svojí originální hravou kreativností, kdy se akční mumraj zastaví jen vzácně dialogově, aby si herci i diváci na okamžik vydechli. Jede se tedy pořádně. Akční scény a scénky vypadají dost dobře, rušivý a technicky hůře provedený moment jsem objevil snad jen v sekvenci se skokem hlavního hrdiny na manévrující helikoptéru. Ovšem to je jen nepodstatný detail, neboť akce je naprosto sympaticky bláznivě pojatá. Režisér si dal záležet také na herecké osádce. Vévodící ústřední hrdina Frank Grillo připomíná ksichtem současnou image Leoše Mareše, a najde-li se ještě divák, co o tomhle herci, který na svoji památnou roli stále ještě čeká, neslyšel, je načase vidět tohoto maníka v akci. Pro akční rejdy a hlášky je opravdu zrozen. Jeho protivníkem je Mel Gibson. Ale znáte to, býval velkou hvězdou, tak se na scénu obtěžuje jen v nezbytně nutných chvílích. A pro zástupkyně krásného pohlaví si režisér vybral hvězdnou Naomi Watts, tahle baba nestárne a její hodná vědecká pracovnice je elegantní výběr, a Annabelle Wallis coby sexy dentistka, která mně osobně učarovala víc. Do devadesáti minut se nacpalo hodně akce, hlavní hrdina opakovaně umírá na nejrůznější způsoby, ve hře je konec světa i sblížení se s jeho malým synem, o kterého se nestaral. Scénář určitě není to nejlepší na tomhle filmu. Nepřišel mně úplně dokonale smysluplný. Hlavní přednosti tkví v akci a zase akci, Franku Grillovi a zase Franku Grillovi a v dokonale dynamické a natlakované režii Joe Carnahana, co žene snímek do kategorie abnormálních podívaných. 9/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Carnahanův předčasný dárek fajnšmekrům. I když jde o levnější, nostalgicky krvavou produkci s průměrnými triky a jednoduchým devadesátkovým příběhem, je v něm tolik pomrknutí a drobných sebe parodických narážek, že mu to rádi odpustíte. Časová smyčka je katalyzátor, ale spíše je BOSS LEVEL o lásce k akci, starým videohrám a rodině. Frank Grillo funguje skvěle jak v poloze ultimátní zabiják tak starostlivý otec. Sype z rukávu jednu hlášku za druhou a nejde mu nefandit. Gibson se výžívá v roli plukovníka se spasitelským komplexem, který rád vede monology. Naomi Watts dokázala i ze dvou scén vykřesat nejkomplexnější postavu. Výborná zábava, u které mě hodně mrzí, že ji nevidím v kině, bo Covid. Nelíbí se mi, je to takový ten typ, který nedostatek talentu vynahrazuje snahou a pílí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil, podle ukazek zabavne vypadajici akcnak, navic od Carnahana a s Melem Gibsonem, to prece nemuze dopadnout spatne. A nastesti taky nedopadlo. Ne, ze by to byla jizda stoleti, to rozhodne ne, ale v ramci zanru radne zabavna blbina. Pribehove samozrejme necekejte buhvico, jen super jednoduchej pribeh davajici prostor Grillovi jit vsemoznejma zpusobama z bytu do laboratore a to stale dokola a dokola. Nastesti i kdyz nejakou scenu s drobnou obmenou vidite uz po desaty, i tak to nezacne bejt otrava, hlavne diky solidne natoceny akci, ktera je misty radne brutalni a misty docela napadita, vsudypritomnymu humoru, i kdyz nejaky vylozene zapamatovani hodny hlasky se nekonaj a sympatickymu hlavnimu hrdinovi. Ohledne Grilla, to je sice herecky drevo, ale akcniho borce mu naprosto verite. Ohledne Gibsona, ten je fajn jako vzdy, jen je silene nevyuzitej. No a lehce otevrenej konec dava nadeji na pokracovani, kterymu bych se vubec nebranil. Celkove proste fajn akcnak s par hluchejma momentama, kterej sice ne vzdy vytezi z tematu maximum, ale za me naprosta spopkojenost, vic jsem v podstate necekal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Počas akčnej scény Mel Gibson nechtiac udrel Franka Grilla do tváre a vykĺbil mu čeľusť. Grillo to nedal najavo, pretože nechcel spomaliť proces natáčania. O 8 hodín neskôr mu lekár dokázal čeľusť napraviť. (m.a.t.o.)
  • Hudbu k filmu nahrali Bratislava Symphony Orchestra v Štúdiu 2 Slovenského rozhlasu. (desade)

Související novinky

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

05.11.2019

Herecké hvězdy Mel Gibson a Frank Grillo mají za sebou čerstvě spolupráci s režisérem Joe Carnahanem na akčním sci-fi Boss Level, které je momentálně v post-produkci. Tato trojice si pak zjevně sedla… (více)

Reklama

Reklama