Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

choze 

všechny recenze uživatele

Nevadí. Čtveřice scenáristů se s tím moc nemazala, ale i přes slabé postavy (a herce) a dialogy jsem byl až do konce zvědavý na každou další výzvu a zároveň to mělo dost svižné tempo, aby to vysloveně nenudilo. Celou dobu jsem v tom cítil potenciál na sérii a la NEZVRATNÝ OSUD, ale to by chtělo víc scenáristické péče. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak místo démonického, případně satanistického hororu vznikne blábol. Přitom se nabízely dvě cesty - temná atmosferická o boji s neznámým zlem, či slasher - vybíjená, kdy mohl divák ocenit zajímavá setkání se smrtí tak, jak to dokázala třeba série Nezvratný osud. Pro mne asi nejlepší scéna, v celém tom utrpení, byla ta na střeše. Jen třeba Italové by rozhodně onen báječně hrotitý plot dokázali využít... ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o tom filmu dozvěděl, podlehl jsem dojmu, že to to bude klasická teenagerovská vyvražďovačka (čili sračka), což nakonec nebylo zas tak daleko od pravdy. Nejvíc mi na tom filmu vadily debilně napsané postavy (jejichž přežití mi bylo ukradené), resp. extrémně nesympatický casting, jinak mě film v podstatě bavil (byť těžké předvídatelnosti se to nezbaví skoro ani na minutu). Při sledování jsem se ovšem nemohl ubránit dojmu silné podobnosti s mým oblíbeným snímkem Neutečeš, který po mém soudu dává tomuto filmu notně na frak - Truth or Dare nemá ani z desetiny tak dobrý soundtrack, ani takovou zábavnost, přesto mi těch 103 minut vcelku uteklo, a když odhlédnu od své averze vůči čemukoli teenagerskému, měl ten film asi nakonec přece jen něco do sebe. Osobně ovšem doufám, že se mi případné další filmy s Lucy Hale už vyhnou, neboť jednou to bohatě stačilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Vadí nevadí“ má ten problém, že dostanete přesně to, co očekáváte. Není zde nic navíc, nejsou zde dobré postavy, herci prostě jen hrají to, co se od nich požaduje, takže vlastně dostanete jen normální hororovou nudu. Přitom si myslím, že z tohohle nápadu by zrovna šlo vymyslet něco děsivého. Ale zatím se to nikomu bohužel nepodařilo pořádně realizovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prostá hra + prostý děj = naštvaný divák. Kdyby se hlavní hrdinka raději věnovala charitě a nikdy nevyrazila s přáteli na jarní prázdniny do Mexika, bylo by všem lépe. Partu napadne největší kravina, tudíž vyrazí s neznámým hošanem do polorozpadlého opuštěného kláštera a zahrají si pitomou pubertální hru. Po návratu domů je cosi najde a nechce je z prokleté hry pustit. Kdo odmítne hrát, zemře. Ovšem likvidace postav je tak mdlá, že i Nezvratný osud 13 by to svedl lépe. Zdeformované obličeje postav naznačující přítomnost zla brzy začnou otravovat, tvůrci (hned čtyři scénáristé) prakticky nic kloudného nevymysleli, atmosféra nestrhne, lekačky jsou mizerně natočené. Ve výsledku tak zbývá jen zoufalý pohled na hodinky a lítostivý úšklebek. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)
  • Před natáčením se herci, kteří hráli hlavní postavy, účastnili společného výletu. (griph)

Reklama

Reklama