Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o tom filmu dozvěděl, podlehl jsem dojmu, že to to bude klasická teenagerovská vyvražďovačka (čili sračka), což nakonec nebylo zas tak daleko od pravdy. Nejvíc mi na tom filmu vadily debilně napsané postavy (jejichž přežití mi bylo ukradené), resp. extrémně nesympatický casting, jinak mě film v podstatě bavil (byť těžké předvídatelnosti se to nezbaví skoro ani na minutu). Při sledování jsem se ovšem nemohl ubránit dojmu silné podobnosti s mým oblíbeným snímkem Neutečeš, který po mém soudu dává tomuto filmu notně na frak - Truth or Dare nemá ani z desetiny tak dobrý soundtrack, ani takovou zábavnost, přesto mi těch 103 minut vcelku uteklo, a když odhlédnu od své averze vůči čemukoli teenagerskému, měl ten film asi nakonec přece jen něco do sebe. Osobně ovšem doufám, že se mi případné další filmy s Lucy Hale už vyhnou, neboť jednou to bohatě stačilo. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Nakonec to zase tak marné nebylo. Joo, občas tam v příběhu byly díry, ale koneckonců to nějaky děj mělo. Ikdyž jsem občas nechápala chování hlavních postav, protože to bylo v některých případech opravdu přehnané, tak musím uznat, že mě to, ve finále, ani tak nenudilo, a plně to splnilo má očekávání. Nejvíce mě překvapil závěr. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl velký omyl. Čekal jsem moderní Horor. Totálně debilní příběh, smrti naprosto směšné, umírají jim přátelé a u všech jsou emoce totálně na nule, scénář děravý, jak ponožky a ty scary faces ? Jako vážně ? Během této sračky jsem si řekl minimálně 5x na co se to doprdele dívám. Závěr byl odpad jako prase. Horor pro děti. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie je to horor. Ano, dejú sa tu nadprirodzené veci, ale báť sa určite nebudete. Ide o kríženca dvoch filmov. Nezvratný osud a Kruh. Z druhého menovaného sú tam len jemné zhody/prvky. Z Nevratného osudu sa tu nájde zhôd/inšpirácii viac než dosť. Vadí nevadí nenudí, ničím zásadne neštve (teda ak ste rozumný a dopredu nečakáte viac než nenáročnú večernú skracovačku času) a vyriešenie zakončenia dopadlo vlastne pomerne zmysluplne, a samozrejme s možnosťou pokračovania. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vadí že vraždy byli slabé a málo brutální což by dodalo filmu větší hloubku,Nevadí, herci dalo se na ně dívat. Vadí že nás hlouběji nevzali k démonovi ale jen okrajově, starší záběry nebo jak to začalo vidět a ne jen slyšet by bylo o dost lepší. Nevadí, místo filmu škola město a kostel byl právě super ale málo využitý.Vadí trošku délka filmu i když se nás snažily dostat lépe k příběhu nedali nám vše.Nevadí finální ukol pro celý svět dobře udělané. Vadí protáhle obličeje měli být mnohém více děsivější lepší. Nevadí, tenhle film příběh super a rád na něho zase kouknu. Vadí mám pocit že se poslední dobou strašidelná hudba moc opakuje, nebo se ji moc podobá. Nevadí jestli vznikne pokračováni. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na Snapchatu opravdu existuje filtr s názvem „Truth or Dare“. (griph)
  • Existují stránky filmu, kde si můžete tuto hru zahrát. (griph)
  • Mimika, kterou dělají postavy, když je „posedne démon“, je inspirována Willemem Dafoem z mnoha jeho předchozích snímků. (griph)

Reklama

Reklama