Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dost slabý horor, který spoléhá na pěkné, leč nepříliš sympatické tvářičky. Z tohohle šlo vybruslit dvěma způsoby - buď to udělat řádné děsivé a nebo se svést na vlně Nezvratného osudu a vytvořit aspoň řádně absurdní mordy. Tohle nemá ani jedno, je to celé děsně pasivní a bez atmosféry. Závěrem to teoreticky šlo trochu povytáhnout, ale právě ten to srazil do vod šedivého podprůměru. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Nie je to horor. Ano, dejú sa tu nadprirodzené veci, ale báť sa určite nebudete. Ide o kríženca dvoch filmov. Nezvratný osud a Kruh. Z druhého menovaného sú tam len jemné zhody/prvky. Z Nevratného osudu sa tu nájde zhôd/inšpirácii viac než dosť. Vadí nevadí nenudí, ničím zásadne neštve (teda ak ste rozumný a dopredu nečakáte viac než nenáročnú večernú skracovačku času) a vyriešenie zakončenia dopadlo vlastne pomerne zmysluplne, a samozrejme s možnosťou pokračovania. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trailery vypadaly tak dobře, první ohlasy celkem také a za kormidlem můj oblíbený Jeff Wadlow. Výsledek? Průměrný wanna’be horor, u kterého jsem se ani jednou nelekl a po nějaké době splyne v zástupu nerozlišitelných nefunkčích lekaček, kterých každým rokem jenom přibývá a přitom s troškou snahy by mohlo vzniknout něco pamětihodného. Ještě, že jsem na to nakonec nestihl jít do kina (ne, že by Oni 2 bylo o tolik lepší), alespoň to má vtipné ty protáhlé xichty, na ty bych mohl koukat pořád. 😏 5/10 ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert mohu s čistým svědomím prohlásit, že nominace na nejhorší horor roku snímku Blumhouse's Truth or Dare v žádném případě neunikne. Vážnost situace názorně dokumentuje i marketingový tah s obohacením jména filmu o název produkční společnosti za účelem odvrácení očekávaného kasovního fiaska. Režie se Wadlowovi rozpadla pod rukama do takové míry, že Truth or Dare místy získává pachuť parodie. Lekačky založené na prudkém nárůstu hlučnosti o desítky decibelů již neodmyslitelně patří do pracovního inventáře neschopných režisérů. Nic nového. Jenže v případě Wadlowa lze hovořit přímo o hororovém zoufalství, které je podtrženo absurdními nápady à la jokerovský úsměv, jenž v divákovi nevyvolává hrůzu, ale naopak ho rozesmívá. Závan příběhové originality také nečekejte, prakticky se jedná o spin-off Final Destination; avšak s nekreativními úmrtími a v košer verzi. Z televize posbíraní (ne)herci pak celou tu bídu dokonali. Odpad! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Vadí nevadí“ má ten problém, že dostanete přesně to, co očekáváte. Není zde nic navíc, nejsou zde dobré postavy, herci prostě jen hrají to, co se od nich požaduje, takže vlastně dostanete jen normální hororovou nudu. Přitom si myslím, že z tohohle nápadu by zrovna šlo vymyslet něco děsivého. Ale zatím se to nikomu bohužel nepodařilo pořádně realizovat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Tváře postav se také měly podobat filtrům na Snapchatu, Instagramu či Facebooku, obzvláště jejich „velká pusa“. (griph)
  • Natáčelo se od 7. června do 12. července 2017 v Mexiku a Kalifornii (USA). (Varan)
  • Před natáčením se herci, kteří hráli hlavní postavy, účastnili společného výletu. (griph)

Reklama

Reklama