Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Né že by tenhle horor, byl právě ten, na který se čeká, ale překvapivě hodně slušný. Vlastně až na to, že ta úmrtí byla taková nevýrazná a dost často hozená mimo záběr, tak jinak film funguje. Nejlepší na filmu, logicky je, "pravda nebo úkol" takže taková procházka na střeše, dovede být stejně zajímavá, jako pravda o otci. Herci hrají celkem dobře své postavy, hlavně Lucy Hale si to dává a je z té party nejvíc cool. Je to mezi třemi až čtyřmi, ale jelikož z těch všech teen hororů, co sem viděl, tak je to celkem dobrý film, byť tohle neni tak úplně horor. I když ten úsměv ala Willem Dafoe, si ještě pár dní, pamatovat budu. A ten konec, je asi největší ojebávka vůbec. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Smutné, jak místo démonického, případně satanistického hororu vznikne blábol. Přitom se nabízely dvě cesty - temná atmosferická o boji s neznámým zlem, či slasher - vybíjená, kdy mohl divák ocenit zajímavá setkání se smrtí tak, jak to dokázala třeba série Nezvratný osud. Pro mne asi nejlepší scéna, v celém tom utrpení, byla ta na střeše. Jen třeba Italové by rozhodně onen báječně hrotitý plot dokázali využít... ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

A máme zde přítulného kříženečka, který se hodí do hororové rodiny s odrostlejšími dětmi, neb hrozí, že občas rafne do řiti. Je to kříženeček Nezvratných osudů a poudaček o zlých démonech, které mají diváci tolik rádi. Osazenstvo mládežníků je samozřejmě excelentně nežádoucí, o nic lépe na tom není ani hlavní hvězdička Lucy Hale, která vládne sexappealem asi jako brambory v síťovce, má dokonce ve filmu i milostnou scénu, tudíž se mohutně zapracuje na řídnutí jejich řad. Na gore si divák nesmlsne, vlivem přístupného ratingu, ovšem invenční pasáže jsou přítomny. Nasadí se odpovídající tempo, řady studentíků se užitečně snižují a prostor dostanou i vysvětlující pasáže o původu hry. Pro režiséra Jeffa Wadlowa nejsou horory doménou, ten jeho dávný pokus Cry Wolf ani mezi horory nepočítám, zde ukazuje, že určitě má rezervy, nicméně dokáže s divákem hrát přijatelnou horor hru, v níž není prostor pro nudu a klopýtavé tempo. Úmrtí nejsou nej, vrcholem je vyříznutý jazyk, jinak mně to jeho pojetí nevadilo. Takže příště přidat na drastičnosti a taky říct hercům, aby se tvářili sympaticky, nad svými mrtvými kamarády projevili odpovídající emoce a ono to půjde. Určitě dobrý hororový základ v sobě Wadlow má a třeba půjde i do pokračování. Film na sebe vydělal a je zralý na druhý díl. 9/10 ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Cieľová skupina si tu možno niečo nájde, každopádne rozumného človeka bude táto záležitosť štvať už od prvej minúty. Námet nie je vyložene zlý, no tvorcovia z neho nič moc nevyťažili a aj priemerný Truth or Dare z roku 2012 dopadol so všetkými faktormi lepšie. Tejto verzii ani tak nechýba lepšie obsadenie - herci sú relatívne fajn a technická stránka je tuna kvalitatívne dosť v popredí. Najväčším bodom úrazu je scenár, ku ktorému naozaj neviem pripísať vhodné slovo. Napadá mi ich mnoho, no musel by som mať pevné nervy a chuť ich sem vypísať, tak sa zmôžem len na jedno stopercentne výstižné: nahovno. Dočerta s tými filmami, ktoré postrádajú kúsok logiky a tvária sa tak prehnane vážne, aby čo najlepšie prilákali a okúzlili jedno hlúpe dieťa. Takmer odpad. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

S tím jak divák bude vnímat Vadí nevadí záleží na tom, zda uzná, že je to pouze film který cílí na náctileté. Pokud divák čeká něco víc bude zklamán, pokud se podřídí tak se dočká slušné oukey oddechovky. Novinka studia Blumhouse opravdu nemá na rozdíl od loňského Uteč žádný velký přesah v horrovém žánru ale v dnešním světě se jedná o slušný nadprůměr. Jedná se v podstatě o jakousi novou verzi Nezvratného osudu s nevyhnutelnou smrti a dodržováním pořadí s tím, že tentokrát je tu i démon co si obléká cizí těla. Právě ale díky tomu, že se jedná o práci od Blumhouse to není žádná totální břečka. Je to film opravdu pro mladé s mladými hrdiny kteří používají Instagram a Snapchat. Film reflektuje to jak funguje svět přeplněný sociálními médiémi: Smrt kamaráda všichni natáčí a rozesílají přes Facebook nebo si policie dohledává informace podle IP adresy. Ten film ale vůbec neděsí. Lekačky v něm jsou ale nefungují což je škoda. Je překvapující, že více fungují vztahy postav a jejich rozhovory což u horrových filmů není zvyk. Překvapením je také to, že se ty postavy nechovají dementně. Přemýšlejí racionálně a občas dostanou perfektní nápad jak se zbavit toho co je právě pronásleduje. I když jim to úplně nevyjde. A navíc v tom filmu není nějaká otravná milostná linka za což musím dát plus. Na horrový žánr se tedy jedná o nadprůměr, co se týče filmového celku je to trošku slabší. Jako horrová oddechovka to však funguje takže palec nahoru! UPDATE: Vzpomínky jdou hodně nízko a od toho dubna 2018 to u mně vlastně hrozně kleslo a nikdy bych si to asi nedal znova. Střízliv! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (11)

  • Před natáčením se herci, kteří hráli hlavní postavy, účastnili společného výletu. (griph)
  • Film měl jít do kin o dva týdny později – 27. dubna 2018, ale nakonec se zjistilo, že 13. duben 2018 je pátek a film byl přesunut. (griph)
  • Existují stránky filmu, kde si můžete tuto hru zahrát. (griph)

Reklama

Reklama