Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Theodoru Deckerovi bylo 13 let, když byla jeho matka zabita při bombovém útoku v newyorském Metropolitním muzeu umění. Tato tragédie změnila celý jeho život a vrhla jej na dlouhou a strhující odyseu provázenou nejen zármutkem a pocitem viny, proměnou a vykoupením, ale i láskou, přátelstvím a světem zločinu. Přes všechnu nepopsatelnou hrůzu si z onoho osudového dne v mysli uchoval jeden výjev skýtající naději… obraz drobného ptáčka přivázaného řetízkem k bidýlku. Stehlíka. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak tento film som si pozrel len kvoli tomu,lebo v nom hra Ansel Elgort,inak by som si ho mozno ani nevsimol,no som velmi rad,ze ho moje oci mohli vidiet,uzasna drama,ktora sa tak dobre pozerala,krasny pribeh,aj ked smutny,no je to zazitok aj vdaka perfektnym hereckym vykonom a hudbe,ktora bola balzamom pre usi,takze dakujem,som nadseny...:-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Potácel jsem se od jednoho k druhému a pořád bez emocí. Cítil jsem se jako hlavní hrdina, také jsem hledal nějaký záchytný bod, jenže ten se nedostavil. Postavy přicházejí, události také, vše je tak nějak poslepované, ale divák si toho moc neodnáší. Režisér John Crowley, který většinou divákům nepodlézá, nepřibližuje se vykalkulovanosti, si tentokrát vzal příliš velké sousto. Vysype toho na nás spoustu, ostatně v ruce měl obsáhlý román oceněný Pulitzerovou cenou. Výsledek je každopádně (jedním slovem) zvláštní. Třináctiletý hoch přežije na rozdíl od své matky bombový útok v galerii umění. Otec už před tragédií zmizel, takže se ho ujímá snobská rodinka, učí se tajemství starého nábytku, chce být víc než jen kamarádem dívky, která přežila stejnou katastrofu, pak se ozve jeho tatík, pak zjistíme, že si z muzea po výbuchu něco odnesl. A tak dále, a tak dále. Jsme někde v polovině a já už nemůžu. Občas jsem měl pocit, že jsem si odskočil na záchod, jindy pro kávu a zapomněl film stopnout. Něčeho se mi pořád nedostávalo a chyběla mi chuť zjišťovat, co to asi bylo. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Životný príbeh mladého Thea, ktorého zasiahla tragédia v podobe smrti matky pri bombovom útoku v galérií. Theo sa potĺka životnými úskaliami aby z neho vyrástol muž, ktorý si vie stáť za svojím. V živote plnom chaosu sa môže oprieť iba o jedinú nemennú konštantu - obraz Stehlíka. Herecké obsadenie: Vynikajúce herecké výkony podčiarknuté vynikajúcim kastingom. Najviac sa mi páčila dokonalosť zhody medzi mladšími a staršími postavami naprieč časom. Prevedenie: Predloha je nepochybne úžasná a vždy keď som videl ako autori niečo na diváka vysypali ako z rýchlika som si povedal, že v knihe je určite tejto veci venovaná jedna celá kapitola. A tak som si to v rámci vlastnej fantázie dopĺňal, asi aj preto som sa dostal na vcelku nadpriemerné hodnotenie lebo v konečnom dôsledku pôsobí film ako guláš v ktorom je veľmi jednoduché sa stratiť ale ak máte fantáziu, tak vám príde nádherne melancholický a až prehnane autentický. Pocity: Nebola to ani silná dráma ani nijaký čajíček nad ktorým netreba veľa rozmýšľať. Je tam množstvo artu ale aj hluché miesta vyplnené vatou v podobe rozhovorov. Ale v konečnom dôsledku veľmi slušne pozerateľný príbeh. Pridaná hodnota: príbeh mladého muža, ktorý to nemal v živote ľahké. 68% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I dreamt I saw my mother again." Když už chcete otevírat svůj film narací, tak takhle se to dělá. Akorát by stačila ta jedna věta, zbytek byl nadbytečný. Takové plýtvání perfektně dobrým Deakinsem. Ta trocha emo Finna Wolfharda mě v tom gigantickém návalu rezignované beznaděje aspoň pobavila, ačkoliv se pořád nemůžu rozhodnout, jestli je to dobrý herec, nebo jenom roztomilý chlapec. Ale dobrý bože, opravdu všechno zkrátit tak na půlku. Říkám si, že když už se neuměli rozhodnout, co je pro celovečerní film nosné a co je jenom neschopnost adaptovat ("zredukovat") rozsáhlou knihu do snesitelně dlouhého a smysluplného filmu, tak z toho měli udělat televizní minisérii, kde by každý díl měl svou vlastní pointu a celek jako celek by potom dával ještě další, větší smysl. Tohle je takový dost zmrzačený ptáček, vidíme hlavně ten řetěz, kterým je připoutaný k bidýlku, ale nedostaneme se k té všeobjímající kráse, která by ho měla dělat jedinečným. ()

corona 

všechny recenze uživatele

V minulosti som sa pokúšala prečítať knižnú predlohu od Donny Tartt, Dostala približne po 50 stranu, ďalej som nepokračovala nakoľko si myslím, že nie je správne sa do čítania extrémne nútiť. Našťastie som nedala na tunajšie recenzie a filmu som dala šancu. Je síce pravda, že film je dosť dlhý (kniha má cez 700 strán) ale bol pomerne dobre obsadený a zaujímavo natočený formou skladačky v rôznych časových rovinách, kde sa príbeh uzavrel až v poslednej minúte vložením posledného dieliku.  K tým, čo volajú po skrátení o hodinu, ktorú časť/časti by ste z filmu vyhodili? ()

Galerie (54)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Film Stehlík je adaptací celosvětově úspěšného románu spisovatelky Donny Tartt, za který získala v roce 2014 Pulitzerovu cenu a Carnegieho medaili za literaturu. (Zdroj: Vertical Ent.)
  • Když si Theo povídá v restauraci s Pippou, v pozadí hraje skladba „Apocalypse“ Grega Gonzaleze interpretována skupinou Cigarettes After Sex. (Sayko)

Související novinky

Deakins a ztráta středněrozpočtových filmů

Deakins a ztráta středněrozpočtových filmů

12.09.2019

Pokud sledujete filmové odvětví, chodíte do kina a k mé radosti čtete zdejší novinky, pravděpodobně vám neuniklo, že středněrozpočtové filmy a dramata pro dospělé v posledních letech prakticky zcela… (více)

Reklama

Reklama