Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

inachisio 

všechny recenze uživatele

Velice veselý a vtipný film na to, o jakém byl tématu, což je skvělé. Bavil mě od začátku dokonce, nějaká ta slza taky byla a skvělí herci i zpracování mě přiměli k vysokému hodnocení. Co si přát víc než inspirativní, velice vtipný, happyendovský a navíc pravdivý snímek velice slušně zahraný sympatickým klukem ve dvojici s egoistickým idiotem? ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Když opomenu nejeden klišé moment a občasně (hlavně ke konci) moc velký nátlak na city, tak musím s potěšením říct, že Spolu to dáme je pro mě jedno velké překvapení, protože i když jsem čekal, že by to nemuselo být špatné, tak se z toho nakonec vyklubala kvalitní dramedy jedoucí v hodně podobném stylu, jako snímek Nedotknutelní a já ji tímto plně doporučuji. Navíc mimo ostatních herců vás zde určitě překvapí i samotný Elyas M'Barek, kterého zde uvidíte i v krapet jinačím světle, než jen jako fakujícího učitele. 80% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zrejme nebudem jediný, komu postava nezodpovedného Lennyho až príliš prenikavo korešpondovala s podstavou Zekiho Müllera z obľúbenej komédie Fack ju Göhte. Elyas M'Barek akoby len plynulo prešiel z jedného filmu do druhého - a postava len zmenila identitu, no charakterovo a temperamente je Lenny a Zeki za jedno. Ale to samozrejme len tak na okraj. Inak to bol samozrejme veľmi milý smutno-pekný príbeh s kusom nadhľadu a výborného dôvtipu. V poslednej dobe nadobúdam pocit, že žezlo niekdajšej francúzskej domény kvalitných dramédií postupne preberajú Nemci. Dôkazom je aj tento film, ktorý človeka chytil za srdce a takým nevtieravým štýlom priniesol aj silnú dávku sentimentu. To bratské puto, ktoré vzniklo medzi Lennym a Davidom bolo skutočne pôsobivé. Pekný film s veľmi dobrým feelingom, napriek dosť smutným okolnostiam. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Neskutočne skutočný príbeh, pri všetkej úcte k mladému Davidovi a jeho osude, ktorý si ho nešetrne podal, hrozne dejovo devastované. Jedine razantný spád deja v režijnej a scénickej šľahačke pre labilné povahy. Poviedka rozmaznaného kreténa, v ktorom sa zrazu ozve svedomie priam bolí úsečnosťou tohto stavu v jeho viere. Zahrávať sa s osudom Davida takýmto štýlom je priam ponižujúce. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pěkný příběh, pěkný film. Vkusně natočený a kdo aspoň trochu chce, najde v něm vysokou výpovědní hodnotu. Příběh pochopitelně zasáhne více diváka, který má osobní zkušenost s nemocným dítětem nebo zná rodiny, které si něčím podobným prošly/procházejí... Ale i ti, "bolestí" nepolíbení, by si z toho mohli něco odnést. Třeba tu o těch silných a zároveň zlomených maminkách... Absolutně mi nevadilo, že je to "podobné" geniálním Intouchables, naopak. Toto téma je důležité. Kdo jednou viděl dětský hospic, ví své... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově v Německu. (BMW12)
  • Film sa čiastočne odohráva v detskom hospici, ktorý je v skutočnosti domovom pre deti s postihnutím a reálne deti sa tak objavujú vo filme. (Arsenal83)
  • Při titulcích hraje skladba „Das Herz schlägt bis zum Hals“ od skupiny Revolverheld. (jiricek33)

Reklama

Reklama