Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (84)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Elyas M’Barek má díky úspěchu trilogie Fakjů pane učiteli a převážně zásluhou svého charisma skvěle našlápnuto a doufám, že jeho tvorba nezapadne prachem v ryze německých menších filmech. Spolu to dáme mě v traileru zaujalo především kvůli němu, přeci jen obdobných komediálně-dramatických snímků týkající se těžké nemoci jsou tu každoročně mraky. Rozhodně ale v žádném případě nelituju toho, že jsme se do kina vydali zrovna na tenhle méně známý film, kde jsem se nenudil jedinou chvílí. Holky si vedle mě i znamenitě pobrečely, mě málem dostal až nezapomenutelný dialog: “A ty máš přítelkyni?” “Kamaráde, já jich mám” “A u kolika z nich víš, že budou brečet, až umřeš?” [viděno v Cinema City Chodov 15.9.2018] ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem to viděl s dabingem (který byl podle mě fakt hrozný), tak se to pomalu bojím objektivně hodnotit, protože si myslím, že v originálním znění by z toho třeba takové herecké výkony mohly vyjít mnohem líp. Občas mi však připadalo, že sleduju vyloženě kýčovitej televizní film, který pomalu nemůžu brát vážně (až mi někdy bylo trapně). Občas to ale naopak mělo světlý chvilky a lhal bych, kdybych řekl, že mě příběh nezajímal. Ale obecně to bylo fakt prvoplánový a silně nedotažený. Jak kdyby to nechtělo jít ani trochu pod povrch. Navíc bez opravdového vtipu i silnějších emocí, což vzhledem k námětu opravdu nechápu. Se zavřenýma očima (a hlavně vypnutým dabingem) slabé 3*. ()

Reklama

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentářů jsem čekal nedotknutelné, ale ve výsledku jsem dostal něco úplně jiného. Když jsem byl v kině na Nedotknutelných, utkvěla mi v hlavě spousta kvalitního humoru, který odlehčuje lidské neštěstí a uspokojený kvalitním filmem jsem si pak zašel na pivo, jak je mým dobrým zvykem. Po shlédnutí "Spolu to dáme" jsem si žádné pivo nedal, ale pouze jsem vrátil prázdné láhve a popřemýšlel o tom, že bych si možná místo chlastu mohl konečně doděla vysokou školu a trošku víc volat mámě... ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Německá variace na film "Nedotknutelní" inspirovaná skutečným příběhem těžce nemocného teenagera a floutka z bohaté rodiny, který se o něj začne starat. Film funguje překvapivě dobře, poměr vtipných a dojemných scén je podle mě vyvážený. Elyas M'Barek tu hraje téměř stejně jako učitele z Fajků, ale to je dobře. Hlavní dvě výtky bych měl k dabingu (ale protlačit německý film s titulky do českých kin je asi problém) a k hereckému výkonu Davidovy mámy. Každopádně pohodový a vtipný "feel good" movie, za mě 4* ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Němečtí Nedotknutelní. Až moc.... Ani Nedotknutelní nejsou nějak dvakrát originální (to je asi jasné!), ale mají svoje vlastní kouzlo a humor. Právem se stali tak oblíbeným filmem. Spolu to dáme je kopírkou. Ale jinak svým způsobem další příjemný, odpočinkový film se silným příběhem a pro mě krapet zvráceným koncem. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Film sa čiastočne odohráva v detskom hospici, ktorý je v skutočnosti domovom pre deti s postihnutím a reálne deti sa tak objavujú vo filme. (Arsenal83)
  • Od katolíckeho filmového portálu Filmdienst.de sa filmu ušlo kritiky: „Najpredávanejšia filmová adaptácia s lacným posolstvom, predvídateľným dejom a nevieryhodnými postavami. Údajné konflikty medzi priateľmi zostávajú nerozvinuté a rovnako napäté ako pokusy odľahčiť tragické prvky humorom." (Arsenal83)
  • Při titulcích hraje skladba „Das Herz schlägt bis zum Hals“ od skupiny Revolverheld. (jiricek33)

Reklama

Reklama