Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po další divoké pařbě zaparkuje zbohatlický floutek a playboy Lenny svojí káru jen těsně vedle garáže, hned na dně napuštěného bazénu. A tátovi dojde trpělivost. Konec flákání, konec utrácení, konec toho být naprostý budižkničemu. Lenny se musí začít starat o patnáctiletého Davida s těžce nemocným srdcem, kterému podle lékařů zbývá pár měsíců života. David žije v sanatoriu a kromě operací toho vlastně moc nepoznal. V jeden moment se tak střetnou dva naprosto rozdílné světy, svět klubů, mejdanů, alkoholu a krásných holek se světem nemocnice, léků a operačních sálů. S tím druhým světem si ale Lenny moc starostí nedělá a začne se o Davida starat tak, jak prostě umí. „Jste bezstarostný ignorant a egomaniak. To je pro těžce nemocného kluka ideální,“ slyší od krásné lékařky. Rozhodne se, že to spolu dají a že si David musí užít, dokud to jde. Ukrást auto, jít na striptýz, do klubu, prostě jen nakupovat blbosti. A pak si David přeje, že by se chtěl zamilovat do nějaké holky. To je velký oříšek, ale nečekané kamarádství už je tak pevné, že začnou pracovat i na tom. Když se s někým stanete opravdoví kámoši, nese to sebou i jeden závazek – Spolu to dáme. A na plno, jako kdyby už nemělo být žádné zítra... což se ostatně může opravdu stát. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Je to podobné jako francouzský snímek Nedotknutelní. Ale jde o jiný příběh a je to taktéž natočeno podle skutečné události. Za mě se to určitě povedlo, hlavním pozitivem je herec Elyas M'Barek, který je ve své roli výborný. A zaujal mě i celkově ten příběh, ono pro člověka, který je na tom podobně jako David, je život hrozně těžký a je pro něj důležité mít takového kamaráda jako je Lenny. Ovšem i pro Lennyho je to potom časem náročné, protože by chtěl mít zároveň i svůj život, ale i se věnovat Davidovi. Tak je fajn, když to dokáži nějak sloučit a být nadále přáteli. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Hodnotit fakt složité. Hodina za 3* a zbytek za 4*. Reálnost děje je zbytečné propírat z důvodu, že film je natočen podle skutečné události. Jen je škoda u té první hodiny, že je jen tak nějak odvyprávěna a chybí tomu větší koule. A potom to najednou šlo. Každopádně ten film není zbytečný. Matematickým výpočtem a umělecko-kvalifikovaným odhadem to vychází na 68%. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Flákač Lenny musí dělat společnost umírajícímu Davidovi. Nadšený z toho není, ale brzy zjistí, že mu tenhle kluk přirostl k srdci. A i když se z nich stanou kámoši, zákeřná nemoc číhá za rohem...Spolu to dáme bohužel do žánru dojemných komedií nepřináší nic nového, ale především se bojí být opravdu zábavná a legrační. Takže ve výsledku především nudí. Když to znovu pustíte Nedotknutelné, dá vám to víc. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších komentářů jsem čekal nedotknutelné, ale ve výsledku jsem dostal něco úplně jiného. Když jsem byl v kině na Nedotknutelných, utkvěla mi v hlavě spousta kvalitního humoru, který odlehčuje lidské neštěstí a uspokojený kvalitním filmem jsem si pak zašel na pivo, jak je mým dobrým zvykem. Po shlédnutí "Spolu to dáme" jsem si žádné pivo nedal, ale pouze jsem vrátil prázdné láhve a popřemýšlel o tom, že bych si možná místo chlastu mohl konečně doděla vysokou školu a trošku víc volat mámě... ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vsimam si,ze kopec europskych filmov je uz zopar rokov na lepsej urovni ako americke,co sa mi velmi paci a Nemecko patri ku krajinam,ktore sa z roka na rok zlepsuje,potvrdzuje to aj tato perfektna dramedy podla skutocnej udalosti v hlavnej ulohe s charizmatickym Elyasom M'Barekom,tento herec ma u mna zelenu,je to fakt talent,urcite uzasny film,ktory odporucam pozriet kazdemu...:-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v Berlíně a Mnichově v Německu. (BMW12)
  • Na konci filmu je záber na skutočnú dvojicu. (marek1972)
  • Elyas M'Barek sa vyjadril, že natáčanie bola zábava, ale keďže je tu veľa dojímavých scén, bola to len ľahká zábava, ktorá nemusela byť "nevyhnutne vtipná, skôr šlo o emocionálny pocit a bolo tu veľa vážnosti". (Arsenal83)

Reklama

Reklama