Reklama

Reklama

Sklep

Trailer 2

Obsahy(1)

Dlouholeté manželství Milana a Táni je v troskách, spojuje je už jenom jejich jediná dcera Lenka. Když se ale 16-ti letá teenegerka nevrátí domů z mejdanu, jejich život se obrátí naruby. Oba rodiče pohltí bezmoc, strach a pocit viny. Kamarádi, spolužáci, sousedé, nikdo jim neumí pomoct. Milan už nevěří ani policejnímu pátrání, které nikam nevede a rozhodne se odhalit pravdu sám... (Mirius FD)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (57)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Skvelý námet, bohužiaľ, od ideálu to má ale ďaleko. Zmiznutie dcéry, veľa otáznikov, zamknutie a mučenie hlavného podozrivého v pivnici, šokujúce rozuzlenie. To všetko film mohol hrotiť, žmýkať, hrať sa s týmito aspektami, čím sa mohol stať parádnym thrillerom. Často sa však len naťahoval, akoby len vypĺňal čas a do extrémnych situácií, do ktorých sa mohol/mal dostať, sa nedostal. A niektoré herecké výkony to taktiež veru vôbec nepotiahli. Veľká škoda. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není špatný. Europuding obsazení přináší víc problémů než užitku, ale vypadá to, že Olga Simonova je režisérova dvorní herečka a Jean-Marc Barr je jako stárnoucí rocker naprosto uvěřitelný. Asi to mělo být psychologické drama, i když až příliš pošilhává po kriminálním thrilleru. Bohužel mi připadalo, že psychologie tu občas funguje tak, jak se scenáristovi zrovna hodí. A úplně pitomá je scéna, kdy manželka sleduje muže nejnápadnějším autem v kraji, a on si ničeho nevšimne. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo to vymyslel? Slovenský film, který točí Ukrajinec a v hlavní roli je francouzský herec a režisér Jean-Marc Barr? Zajímavé. Pravda ale, že s tou mládeží jsem měl co dělat, abych jí ustál. Vadila mi ta drnost včetně hiphopové hudby, která jde totálně mimo mě. Na druhou stranu to mělo neotřelou, až mysteriózní atmosféru. Na úkor současné slovenské produkce spíš nadprůměrnou, než průměrnou. Příběh byl ale ničemný a Jean-Marc Barr to svojí divností úplně zachránit nedokázal do vyšších kruhů kvality. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já nechápu, proč skoro vždy natrefím na filmy, které jsou rozporuplné, co se týká hodnocení. Tohle byl film v mých očích přesně na tři a půl. Snad nejlépe se ujal role  Jean Marc a ostatní mě nevím taky proč, lezli na nervy. Ale kdo ví co by jeden dělal v takové situaci. Možná bych byla taky hysterická nota bene navíc v rozhádaném manželství. Naštěstí ten konec jakžtakž ukočírovali do celkem normální polohy, takže ve výsledku se to přehouplo v lepší průměr. Co se jim povedlo, tak to byla atmosféra, proti tomu žádná....:-) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zdanlivo odvážna tematika rozpadávajúcich sa vzťahov v rodine kazí prílišná vyumelkovanosť a afekty, ktoré poháňajú dramatizáciu akcie. Stane sa to, že z "autenticky" pôsobiaceho zmiznutia a hľadania 16 ročnej Lenky sa stáva krvilačná jatka s vizuálnou exploitation leso-hororovou štylizáciou a nezvládnutými, amatérsky vygradovanými dialógmi. Film poteší fanúšikov psychotického hip-hopu so soundtrackami novej scény a celkovým dojmom nezávislej produkcie, ktorá však v našich končinách nadobúda multikoprodukčné a veľkorozpočtové zázemie. Aký paradox. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

  • Autor původního scénáře, slovenský spisovatel a scenárista Richard Pupala, není ve filmových titulcích uveden a zřejmě se od výsledného tvaru distancoval. Jako spoluautor scénáře býval uváděn také Marian Puobiš. V titulcích tak není uveden žádný scenárista. (SONY_)

Související novinky

Slovenská krimi světových rozměrů

Slovenská krimi světových rozměrů

31.07.2018

Ruský režisér Igor Vološin (Beduín) a slovenská producentka Lívia Filusová (V tichu) čerstvě dokončili svůj nejnovější projekt, kriminální drama Sklep. Film v koprodukci Slovenska, České republiky a… (více)

Reklama

Reklama