Reklama

Reklama

Mandy - Kult pomsty

  • Česko Mandy (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Píše se rok 1983. Red Miller (Nicolas CageGhost Rider, Drive Angry) a Mandy Bloom (Andrea RiseboroughBirdman, Souboj pohlaví) jsou dva outsideři, kteří spolu žijí láskyplným a poklidným životem na americkém severozápadu. Když ale jejich útočiště obklopené borovicovými lesy zničí náboženská sekta, v jejímž čele stojí sadistický Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikingové, Ve jménu vlasti), Red se vydává na fantasmagorickou cestu lemovanou ohněm a potřísněnou krví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (350)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The darker the whore, the brighter the flame..“ Koukám, že Rambo přivezl taťkovi z Vietnamu tolik opia a LSD, že zůstalo až doteď. Cosmatos junior servíruje hypnotický trip, který se v půlce z audiovizuálně podmanivé expozice zlomí ve fantasmagorická revenge jatka, co sice občas vypadnou z rytmu, ale svou kouzelně bizarní tvář ani na moment neztratí. Někteří se v ní budou topit, někteří plavat.. Čirá radost z autorova oldschoolového smýšlení, casting dokonalý (i Cage jsem vzal po koupelnové scéně na milost) a mám za to, že Jóhannssonova hudba, bez které si Mandy jen těžko představit, je přesně to, co hrálo ve výtahu Harrymu Angelovi. Varování Ministerstva kultury: Fandové Ouijy a podobných záležitostí nechť se Mandy vyhnou obloukem. Mohl by je sežrat Čedarový goblin.. ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Panos Cosmatos alias Pacoš Kosmický páč tohle se, buddho díky, jen tak nevidí. Pro někoho art horror, pro někoho majstštyk, další to nazývá halucinogenním čímsi, mindfuckem, jízdou na horský dráze....já to nazývám STRAŠLIVOU PÍČOVINOU NEBESKÝCH VÝŠIN. Jsem fakt moc ráda, že tolik z Vás má duši umělce a sedly Vám barvy (modrá, červená, modrá, červená, modrá, červená...zmínila jsem modrou a červenou?) dále Vám přeju Vaše zalíbení v pomalém tempu, "drsný" revenge a všechny možný kokotiny. Já holt duši umělce dle všeho nemám, protože, narozdíl od Vás, jsem viděla film s tak pomalejma záběrama, že se vlekly i když jsem zvolila dvojnásobnou rychlost promítání, bandu motorkářů jak z německýho Sado-Maso gay porna, několik šeredných kokotů, který vede kokot s malým čůrákem, kterýho navíc dává na odiv (to jsem se už málem zblila) a celý tomu nasazuje korunu Cage v bílejch slipech chlastající vodku na hajzlu, řvoucí a smějící se jak absolutní čůrák. První hodina bolela skoro až fyzicky, nestane se ani hovno, jedna tupá scéna nahrazuje druhou tupou scénu a pak ve druhý polovině filmu je ta drsná revenge kde jsem se už jen chytala za hlavu a chtělo se mi brečet, že s tím ztrácím čas. Když hlavní záporák na konci filmu (opět nahatej, fakt se zbleju) začne brečet a nabídne Cageovi, že mu vykouří čůráka, už jsem řvala nahlas ať jdou všichni do prdele a naskočí milosrdný titulky. Nikomu neberu lásku a zálibu v "artových" sračkách, ale tohle je forma mučení. Přivázat mě k židli a nutit mě sledovat tuhle píčovinu, tak přiznám že mám na triku všechny neobjasněný vraždy a vlastní krví napíšu, že jsem odpráskla Lincolna i Kennedyho. Jeden z nejhorších "filmů" co jsem kdy viděla, zlatej Neon Demon, Raw a The Witch to jsou ve srovnání s tímhle veledíla. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jist, jestli se uplně jednalo o horor, jelikož na filmu není pranic strašidelného. Nasraný Cage se vydá na hon za pomstou a u toho se sjíždí a krev stříká. Ale než se tohle všechno stane, projdete si zhruba hodinu nudou a halucinacemi, takže bych film hodnotil kolem zlatého středu a to 50% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Totálně halucinogenní film včetně přebarvičkovaného obrazu, hippie mouder o vesmíru, blasfemie, animovaných vsuvek, brutálních zabití, sem tam komiksového hávu, s podivnými "mimozemšťany" a dvěma Měsíci na obloze a vůbec takovými podivnými věcmi, které má člověk v hlavě, když má halušky. Můj šálek čaje to není, protože dějově je to ten zdlouhavý revenge, kdy se něco stane až po půl hodině keců. Navíc nechápu, proč měli všichni černé oči - možná nakonec jde o haluškové revenge z jiné planety. Ale u vidin z drog jeden neví, že jo? Nelíbilo, vzbuzuje to v člověku jen hnus. Na to nemusím koukat na tenhle film, můžu si pustit jednání české poslanecké sněmovny. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá revenge story pojatá jako halucinogenní psycho jízda, která pravděpodobně nemá obdoby. Snímek jak z jiného světa, s atmosférou tak pekelnou a zdrcující, že se o ní většině filmů (obzvlášť přiznaným hororům) ani nesní. A v němž psychotický Cage (se sekyrou, pro níž by každý viking vyhlásil válku všem severským bohům) je vlastně tím nejnormálnějším prvkem... Neskutečná věc, která i přes své ultra pomalé tempo nepřestává fascinovat famózní vizuální stránkou a hlavně velmi sebevědomou a suverénní realizací své jedinečné vize. Možná nikdy jsem neviděl film, jenž by v mých očích tak mistrně a okázale lavíroval na hraně geniálního umění a naprostého grindhouse braku. Panos Cosmatos musí sjíždět asi hodně slušný matro, protože tohle je největší mindfuck za dlouhou dobu. A taky velké díky za stylové cameo pro pozapomenutého klasika Billa Dukea (Komando, Predátor). 80 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 10. července do 18. srpna 2017 v Belgii a Anglii. (GASTON73)
  • Red (Nicolas Cage) žertuje, že jeho oblíbená planeta je Galactus, což je nechvalně známý padouch z komiksů od Marvelu, který pojídá planety. Nicolas Cage je velkým fanouškem komiksů, dokonce se nechal inspirovat postavou Luka Cage, po němž převzal své příjmení. Kromě toho si zahrál tři různé hrdiny od Marvelu ve čtyřech filmech. (HellFire)
  • Před natáčením filmu se Nicolas Cage rozvedl se svou dlouholetou manželkou Alice Kim Cage. Svůj zármutek a frustraci následně přetavil do svého výkonu. (HellFire)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

Soundtrack k Solovi diskvalifikován z Oscarů

11.12.2018

Tady si někdo zadělal na pěkný průšvih. První kolo oscarového hlasování pro nejlepší písně a původní hudbu bylo podle všeho odstartováno a hned čtyři významné soundtracky byly diskvalifikovány.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno