Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

VOD (1)

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (109)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Lehce nudnější variace na X-meny. Nic extra tragického ani převratného. Čistých normálních 50%. “kód 8” je volací znak při přepadení/nebezpečí. Takže asi tušíte, že půjde o přepadení na x způsobů okořeněné “x-meny” v prapodivném světě, kde policie má roboty a doprovodné drony, ale vozový park odpovídá popelnicím ze začátku tisíciletí. To samé zbraně, elektronika, oblečení... film je (samozřejmě) moderně tabulkově míchaný (dokonce i bezpohlavního máme), ale nepůsobí to křečovitě a účelově. A to se cení. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Hele, tihleti nízkorozpočtoví hicující Iksmuži vlastně nebyli vůbec špatní. Rozhodně lepší, než inspirační zdroj. Teda myslím samozřejmě ten zMrvel, Corleonovi Sr.+Jr. to samozřejmě nesahá nikam a na nic. Prostě taková mírně nadprůměrná sci-fi zábava s mírně mangovou kyberpříchutí, která rozhodně neurazí. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nakoniec by to bolo asi lepšie ako priamočiary akčňák bez super-anti-hrdinov. Ale to bol asi počiatočný nápad, takže za mňa stále palec hore. Väčšie-menšie problémy ako s tým, že nevidíme mega akciu, ale skôr iba solídnu starú školu (to je vlastne veľké plus), som mal s tým, ako vlastne k hlavnej postave pristupovať a ako k nej má pristupovať okolie. Morálne dilemy sú síce načrtnuté, ale mohli byť spracované lepšie, čím by film získal na, no povedzme že väčšej umeleckosti. Nešťastným scenáristickým rozhodnutím je potom záverečná cesta do nemocnice, keďže Connor už predsa vie, že... ale stále prevažujú pozitíva a som rád, že aspoň prostredníctvom Netflixu sa tento menší film dostane medzi ľudí. Keď už do istej miery pripomína nabubrelý a pomerne zlý Bright, tak ten bez problémov strká do vrecka. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o kriminálku podle osvědčeného vzorce, kdy se kluk v zoufalé finanční situaci pustí na dráhu zločinu. Jediný rozdíl je, že tu na okraji společnosti žijí obdaření lidé, k nímž hlavní hrdina patří. Ale i když se jedná o šablonovitý příběh, vůbec to nevadí. Vyprávění má celkem solidní tempo, herci jsou sympatičtí a i když to tady vzhledem k rozpočtu a béčkovému statusu není žádná exploze efektů, tak to své jsem si tu našel (drony, roboti). Víc než jen uspokojivá jednohubka. 75% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"NORMAL PEOPLE HAVE ALWAYS HATED US. THEY JUST USED TO DO IT WITH A SMILE ON THEIR FACE." ---------- Veľmi úspešný kraťas sa po troch rokoch dostal do svojej plnohodnotnej formy vďaka crowdfundingu, ktorý zachránil už množstvo projektov pred ich nerealizovaním. Code 8 je teraz dlhší, plnší, krajší, intenzívnejší, úžasnejší a neprestáva baviť ani na moment. Poctivá dystopia na štýl District 9, Elysium či (v istom ohľade) nevydareného Fahrenheit 451, ktorú som si myslel, že takto vie natočiť len Neill Blomkamp. Veru, mýlil som sa a môžem byť len rád. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama