Reklama

Reklama

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů

  • USA Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (více)
Trailer 6

Potulný zpěvák neboli bard Edgin (Chris Pine) se živí tím, že se svou partou zlodějíčků pomáhá měnit majitele vzácných artefaktů (jednomu ho ukradnou a druhému prodají). Je to práce, při které prakticky neustále strkáte hlavu do oprátky, a ani Edgin nemůže mít věčně kliku. Když se mu podaří šlohnout to, co se nikdy nemělo dostat do nesprávných rukou, a on to navíc do těch rukou dobrovolně vloží, spustí dominový efekt, který může otřást celým světem. Edgin je sice tak trochu zmetek, ale pořád má v sobě kousek cti, a tak se rozhodne napravit, co spískal. Protože však proti němu stojí armáda nelítostných zabijáků, mocných čarodějů a bývalý kamarád Forge Fletcher (Hugh Grant), potřebuje tým, se kterým by mohl mít aspoň nepatrnou šanci v tomhle úkolu obstát. A protože film vychází z legendární hry „Dračí doupě“, je jasné, že v jeho partě nesmí chybět drsná válečnice (Michelle Rodriguez), ušlechtilý rytíř (Regé-Jean Page), mág (Justice Smith) nebo druidka (Sophia Lillis). (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (694)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po těch nadšených ohlasech z mnoha stran jsem čekal možná více, ovšem na tu docela velkou stopáž to uteklo celkem rychle a nenudil jsem se. Dvojku bych si za pár let, leč to zřejmě kvůli finančním výsledkům nebude možné, čekal jsem větší trvalku a lidi zkrátka více láká Mario než Chris Pine. Fascinuje mě ale, že studia neustále obsazují herce jako Justice Smith a Sophia Lillis, když diváctvo na ně očividně neslyší a udělali by spíš dobře, když by se objevili v nějakém menším filmu, kde by také předvedli své umělecké kvality. Obávám se, že ještě jeden nebo dva propadáky a brzy se za nimi zavře voda, což platí i pro Regé-Jean Page, který tu má však pro mě první snesitelnou roli a dost mě v ní nakonec bavil. A kdo ví, možná i Chrise Pina, jelikož další Star Trek je v nedohlednu. Což tak nějak celé vystihuje tento film, objevuje se tu spousta herců, které odněkud znáte, replikují se tu scény z jiných fantasy, které znáte a občas je toho trošku moc. Humor evidentně na diváky funguje, na mě zas tak moc ne, i když několik hodně vtipných scén si našlo i mě. Warcraft byl lepší a u obojího bych si ale dvojku dal.. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Sice nejde o tak ujetej, šílenej a hilarious over-the-top feel-good vodvaz o nesourodý bandě outsiderů alá fantasy Strážci Galaxie, jaký jsem zprvu očekával. I tak jde o třeskutě zábavnou dobrodružnou týmovku a báječně přímočarý fantasy béčko ze starý školy [zejména pak využití prosthetic arts, masek a praktických efektů je echt poctivý], který nejenom skvěle využívá svůj komediální rozměr [ať už jde o running jokes, timing či vizuální gagy], zároveň však nápaditě využívá svá žánrová klišé, tropy i motivy, a s patřičným nadhledem si je hravě překrucuje k obrazu svému [a nejen proto nejde tenhle spektákl brát jakkoliv vážně].... Filmové D&D je tak znamenitou, leč želbohu smutnou připomínkou toho, že kvalitních fantasy filmů je v současnosti jak šafránu [takže zatraceně málo]. A to říkám jako člověk co hrál Dračák jenom jednou (a komplet vožralej). Jedno však vím jistě: od teďka se chci živit jako bard a hrát na loutnu. Jo a scénka ze hřbitova je vrchol humoru... Verdikt? Španělská vesnice pro diváky bez nadhledu. Pokračování uvítám rád s otevřenou náručí a korbelem medoviny k tomu. Holga ftw! ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jednoduše dokonalé! Jsem moc rád, že přestože filmové trháky v poslední době přinášejí mnohdy ohromná zklamání, se povedlo právě takto parádní fantasy. Něco podobného tu totiž již nebylo velmi dlouho a bylo by fajn, kdyby se v budoucnu podařilo okolo vybudovat i několik dalších kvalitních kousků. Předem jsem věděl, že to bude dobré, obával jsem se však, že to bude cíleno spíše na mladší publikum. Opak je pravdou a myslím, že to byly nk aklnec spíše děti, kdo odcházel z kin zklamaný. V každém případě je to velice vtipná a výborně fungující, inteligentní komedie s opravdu silným příběhem, bezchybnými akčními záběry i dojemným závěrem. Co víc si vlastně člověk může od filmu přát? Se všemi naplněnými očekáváními se dílo na mém pomyslném žebříčku zařadí velmi vysoko a osobně jsem prožil nejlepší divácký zážitek zhruba od shlédnutí Bullet Trainu. To mi teď připadá jako neuvěřitelně dlouhé sucho. 95% PS: Poznali jste Bradley Coopera? Pro mne to bylo takové nečekané malé překvapení!😃 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak jsem to nesledoval, neočekával a o to více jsem překvapen a nadšen. Dungeons & Dragons: Čest zlodějů je nejlepší fantasy od Pána Prstenů, která nechce být novým Pánem Prstenů. Není to žádná divoká jízda ani přehlídka velkolepých triků a bitev, jako spíše malé vyprávění o partě vedené zlodějem, který nechce zachránit svět, jen získat svou dceru. Neuvěřitelně vtipná a svižná podívaná, která si hraje s žánrem fantasy a dokáže strašit, napínat i rozesmávat více než kdejaká regulérní komedie. Chris Pine sympatický jako nikdy, Michelle Rodriguez poprvé nejen snesitelná ale dokonce velice dobře hrající a vůbec vše je na svém místě a ví čím chce být. Od tvůrců průměrných až podprůměrných komedií, se jedná o takový menší zázrak, kterému toho moc nechybí. Hvězda navíc za narážky na herní série Baldurs Gate a Neverwinter. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Je Dungeons & Dragons: Čest zlodějů startem nové úspěšné filmové fantasy franšízy? Měl by být! Skvělá fantasy podívaná, která nepostrádá nápady a zběsilou dobrodružnou fazónu, která si diváka získá už během startovní expozice a následně ho odmítne pustit až do závěru. Na hráče dračího doupěte se sice pořád někteří dívají skrze prsty, rozhodně by ovšem kvůli tomu neměli ignorovat tento film. Jde totiž o ukázkový případ skvělého dobrodružného filmu,  který má potenciál stát se Robinem Hoodem: Králem zbojníků pro novou generaci…. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • V 57. minutě, kdy projíždí povoz plný škeblí na trh, si lze krátce povšimnout, jak se jedna z nic oblízne jazykem. Nejspíše se jedná o mimica, slavné monstrum z říše Dračího doupěte, které na sebe umí vzít podobu nejrůznějších předmětů, nejčastěji truhly, jak jsme viděli ke konci filmy v bludišti. (Mytopyr)
  • Natáčení započalo v dubnu 2021 na Islandu a skončilo 19. srpna téhož roku. Dále se filmovalo v Belfastu v Severním Irsku. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu Simon (Justice Smith) několikrát zmíní kouzlo „Fresh Cut Grass“ („čerstvě posečená tráva“). Jedná se o odkaz na projekt Matthew Mercera Critical Role (od r. 2015), se kterým úspěšně zpopularizoval formát hry „Dungeons & Dragons“. Jeden z hráčů (Sam Riegel) totiž hrál za postavu, která se jmenovala Fresh Cut Grass a se svým neobvyklým charakterem se stala mezi fanoušky ikonickou postavou. (UncleMorty)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

Hasbro zakládá filmovou a televizní divizi

17.08.2023

Hračkářský konglomerát Hasbro spustil novou filmovou a televizní divizi, skrze kterou nyní hodlá ve velkém produkovat vlastní projekty na základě svých značek. Nová produkční společnost vznikla… (více)

Reklama

Reklama