Reklama

Reklama

Děsivé dědictví

  • USA Hereditary (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když zemře Ellen, matriarcha rodu Grahamů, začíná rodina její dcery rozplétat záhadná a čím dál tím děsivější tajemství svých předků. S přibývajícími odhaleními se čím dál více snaží překonat svůj neblahý osud, který zřejmě pronásleduje celý jejich rod a pomalu ničí vše, co znají. (Vertical Entertainment)

Diskuze

BROKEN_

BROKEN_ (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo náhodou, jak to, že se tenhle film nedostal ns DVD/BLU-RAY u nás v Česku? Bral bych všemi deseti! Miluju tenhle film. :)

na příspěvěk reagoval lukasK1995

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Jako velký znalec a kritik hororů bych tento snímek přejmenoval na Nudné dědictví. U hororu se má člověk bát, to mi nikdo nevymluví. Pan režisér se tady pokoušel vyhrát mistroství, ale na filmařské škole zřejmě nedával pozor, proto míň je někdy víc. Tady se to prokaučovalo. Nedoporučuji a hodnotím 2* za snahu šokovat.

na příspěvěk reagoval lukasK1995

MatejNosal

MatejNosal (hodnocení, recenze)

Dabing k tomu filmu asi nebude nikdy čo? Jedine že to kúpi nova alebo Prima 😁. Aj k takému get out by sa zišiel. Mne osobne nevadí original, ale ak chcem pustiť film niekomu staršiemu alebo ešte k tomu dizlektikovi není šanca 😄. Pritom Pelleho druhý, pre mňa horší film Us, už dabing má čo je veľká škoda že tie fakt dobré filmy ani nenadabujú.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

lukasK1995

Tuhle otázku jsem si pokládal od doby, co jsem viděl po shlédnutní filmu zdejší hodnocení. Je to podobné jako u The Witch. Film je prostě a jednoduše underrated... stejně jako Hereditary.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

i když spíš to bude živé a ona je vyvolená a má tomu poradit syna. To bude fajn dobytčárna.....

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

v Midsommaru je minimálně kult/sekta, to co se bude skrývat pod tím, je zatím záhada. Může to být klasický kult ala Rituál nebo, tam mohou mít schovaného boha/bohyni, nebo něco cokoliv, co je bude vést. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Mandy je kosmický horor a teď se pohybuji kolem Annihilation. Jde o to, že v těhle filmech, sem našel/nacházím, to co sem vždycky chtěl najít v Asijských filmech, ale nikdy to tam nebylo úplné, nebo to tam nebylo vůbec, jelikož duchové/posednutí tam mají větší váhu. Proto mám také teď v topkách západní filmy, herce, herečky, seriály a režiséry. Mám to v komiksech, v manze, v hrách, v knihách a teď i ve filmech. Úžasný, nevim proč mně to tolik odrazovalo, nebo sem si nedokázal připustit západní filmy k srdci, byť sem je vždycky miloval a žárlivě sem po nich pokukoval. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

TheWhiteWolf

Jo, působí to trochu jako The Wicker Man

Ovšem je to víc prosluněné a barevné. Ari má taky neskutečný cit pro užití zvuků/výborně nasnímaných záběrů. Tohle bude hnusná a děsivá pecka :)

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

DanteZ

voldemort style :) bol najprv slabý, aby ho ovládol, po tom ako jeho predošlá schránka (babča) umrela, tak si vybral najprv najlahšiu obeť. potom sa za pomoci kultu nechal vyvolať a stupňoval psycho až kým chalana nezlomil. pár detailov, celkovo ale tá myšlienka dáva zmysel

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

DanteZ

Možná se k němu nemohl dostat přímo, potřeboval nějakou "přestupnou stanici" (a Charlie byla snadný cíl).

DanteZ

DanteZ (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Díky za přečtení! Jo, to je rozhodně dobrý point. Členové kultu si zvolili Petera jako správného hostitele. Proč by ale pak Paimon neovládnul hned jeho a radši si zprvu vybral Charlie. Proč Paimon nevolil hned nejlepší možnou variantu je pro mě jedna z největších hádanek filmu.  

na příspěvěk reagoval Idée_fixe, dr.horrible

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

DanteZ

úplný nezmysel to neni, ale nezdá sa mi tá časť o tom, jak paimon hladal hostiteľa. nebolo tam náhodou spomenuté, že syn bol ten vyvolený?

na příspěvěk reagoval DanteZ

DanteZ

DanteZ (hodnocení, recenze)

Napadla mě celkem ujetá interpretace: aplikovat cestu hrdiny Josepha Campbella na Paimona (dopodrobna to rozebírám zde). Co myslíte?

na příspěvěk reagoval dr.horrible

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Odurko

Takže film už nemusí mať logiku,hlavne nech sa nenarúša atmosféra ? No aj to je  názor,osobne ale logiku mám rád,jej absencia napr. zabila Promethea.

Hercov považujem za dobrých,obsadzovanie supermodeliek vytvára dojem béčkovosti.

Odurko

Odurko (hodnocení, recenze)

Film ma sklamal svojím trošku trápnym koncom. Budovanie atmosféry na výbornú. Ale inak je to lepší počin než všetky ostatné "akože" horory plných klišé. Dal by som normálne 3* ale to, že za dlhú dobu ide o kvalitnejšie dielo dal som 4*.

 

Kto tu rieši vôbec výber hercov? Vy všetci ruku na srdce ste len pekný ľudia či čo? Treba hodnotiť kvalitu hrania a nie len zovňajšok. Na horor, kvalitný výber hercov dokonca, ma prekvapil aj ten čo hral Petra. 

 

Vážne ste tam potrebovali vidieť ďalšiu polhodinu ako to rieši polícia? Potom by sa prerušila niť atmosféry poprípade by to pôsobilo rušivo. To si naozaj niekto vyžaduje takéto doslova kreténske scény nepodstatné pre posun v príbehu? Namiesto toho, či sa nedal zakončiť film inak alebo prečo potreboval obsadiť Petra sa tu rieši to, prečo nebol vzatý do nemocnice alebo na políciu :D. Inteligencia na CSFD ide prudko dole. 

na příspěvěk reagoval JUWA

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Bylo to v červeném no, ale pak přišli rádoby hororový experti  a další mládež a milovníci moderních rádoby "hororů" a začalo to klesat...

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Mrazivý, psychologický horor s šílenými emocemi .. po shlédnutí tohoto filmu jsem měl ještě hodinu depresi.. Každopádně tak nesympatické ošklivé herce jsem snad v žádném filmu neviděl..

Související novinky

Indie Doctor Strange je hit

Indie Doctor Strange je hit

22.05.2022

V posledních několika týdnech do kin vstoupily hned dva filmy s tematikou multiverza, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Everything Everywhere All at Once. První z nich se podle předpokladů… (více)

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

Hvězda Borata si zahraje v novém hororu

08.04.2021

Vycházející herecká hvězda Maria Bakalova z dvojky Borata si ještě spolu s Amandlou Stenberg (Nenávist, kterou jsi probudil) zahraje v hororové novince Bodies, Bodies, Bodies od distributora A24. O… (více)

Reklama

Reklama