Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní postavou drsného a krvavého thrilleru je detektiv John Prudhomme, který přeložen z New Orleansu do Chicaga, kde je pověřen vyšetřováním brutální vraždy muže, který vykrvácel poté, kdy mu někdo uřízl ruku. Jedinou stopou po pachateli nápis "On přichází!" napsaný na okně krví oběti, a to se ukáže jako stopa nepříliš postačující. Zcela nový směr vyšetřování nabere v okamžiku, kdy jsou objevena další dvě mrtvá těla s odřezanými končetinami. Je jasné, že ve městě začal řádit psychopatický masový vrah, který používá uřezané části těl k tomu, aby sestavil poněkud morbidní tělo a v bizarním náboženském obřadu se o blížících se Velikonocích pokusil o znovuvzkříšení Krista. Prudhomme se pouští do boje s časem, který mu zbývá, aby se pokusil odhalit vraha a zachránit další oběti před jeho brutální zbožností. Nemá to jednoduché, kromě toho, že je vrah stále o krok kupředu, pronásledují ho vzpomínky na smrt syna a nedokáže si poradit s narůstající odcizeností mezi ním a jeho manželkou. (Intersonic)

(více)

Recenze (281)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ressurection je trilerové béčko nakrútené ako áčko, čo ho zachraňuje od absolútneho zabudnutia. Bohužiaľ si ale scenáristi, režisér, kameraman a aj Lambert mysleli, že robia niečo výnimočne cool a akosi sa v tom všetci zamotali. Po odhalení vraha nás (na rozdiel od Sedem) už nič prekvapivého nečaká a ono aj tá motivácia vraha je ťažko uveriteľná (opäť na rozdiel od Sedem). Resurrection uplynie rýchlo, je solídne nakrútený, ale neviem si predstaviť, že sa niekto k filmu vracia pravidelne. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dodnes posledny nadpriemerny film s Lambertom v hlavnej ulohe. Tesne po filme Sedem som si naplno vsimol jak detailne kopiruje koncept filmu Sedem. Dokonca si tvorcovia neodpustia aj jedno vtipne pomrknutie na neustale zatiahnute závesy v Sedmicke. Ale ako v spravnom thrillery aj tu nonstop prsi alebo je tma. A finale sa odohrava v daždi a vecer. Po kazdej stranke mi ale Resurrection pripada slabsi ako Sedmicka. Snad len s vynimkou gore scen, ktorych tu je neurekom, su riadne nechutne a natocene vo velkych detailoch. Ustredna dvojka detektivov je tak skratkovito vykreslena, ze som si k nim nedokazal naplno vytvorit vztah, takze ked sa im zacali diat nepekne veci, tak mi to bolo viacmenej jedno. Tahala to hlavne charizma hercov. Od zaciatku ma film zbesile tempo, az mi to pripadalo zbytocne uponahlane. Motiv vraha je relativne obycajny. Proste magor, ktory z nabozenskych dôvodov vrazdi, ale pre divaka to neponuka ziadny dôvod na zamyslenie. Samotny vrah tiez nenadchne. Uveritelne pôsobi, dokial je jeho identita neznama, ale akonahle sa naplno odhali, tak mu prilis neverite vsetky jeho schopnosti a to jak vyjebava s policiou. Zaver vzhladom na zaner sklame zbabelostou tvorcov o nekompromisne vyustenie. Vysledkom je mierne nadpriemerny thriller, ktory si sice rozhodne nezasluzi uvedenie do kin, ale je to poctivo natocene becko z cias, ked toto oznacenie neznamenalo nepozeratelny odpad. 6/10. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdybych si měla vybrat mezi tímto filmem a Fincherovým snímkem "Sedm", zvolila bych bez přemýšlení "Vraždy podle Jidáše". Jsou mrazivější, brutálnější, emotivnější. Promiň, Davide, ale tvůj nejoceňovanější film je pro mě (hned po "Podivudném případu Benjamina Buttona") tvým nejslabším... A Lambert opět nezklamal.:-) ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Prvních 40 minut filmu je velice nudných, ovšem ve zbývající hodině začíná ten správný hon na psychopata. Thriller, který sice nedosahuje kvality nepřekonatelné žánrovky Sedm, ale díky překvapivému vývoji v ději nezaostává až tak daleko. Zvládnout lépe seznamování s případem a bylo by to na více procent. Takto musím dát nevyvážených 70% (a se zavřenýma očima se přikláním přecijen ke 4*). ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Srovnávání s filmem Sedm se sotva někdo ubrání a podobný osud potkal stejný rok i Sběratele kostí. Otázkou tedy zůstává, zda by film uspěl, kdyby nikdy nevznikl Fincherův kult a tím okamžitě vyvstává další, zda by byl vůbec natočen. Nezbývá než se střízlivě oprostit od termínů: inspirován, vykradený nebo plagiát a hodnotit to, co zbylo. Domnívám se, že slušný, velice morbidní krimi-thriller, kde režisér vytěžil ze slabého scénáře řemeslné maximum a Christopher Lambert překročil svůj stín. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Některé scény se natáčely v Chicagou v Illinois a New Orleans v Louisianě, ale převážná většina filmu byla natočena v Torontu v Kanadě. (PußyMagnet)
  • Na podzim roku 1999 byl film uveden na kabelové televizi v USA. V některých evropských státech (např. Francie, Španělsko, Švýcarsko) měl film premiéru v kinech. (PußyMagnet)
  • Parťákovi Johna Prudhommeho (Christopher Lambert) postřelili a následně amputovali pravou nohu. Když je však záběr na sestavené tělo z jednotlivých částí mrtvých lidí, je střelná rána na levé noze. (pemap)

Reklama

Reklama