Reklama

Reklama

Lovingovi

  • Česko Loving (festivalový název) (více)
Trailer 1

Richard Loving, zedník z Virginie, se zamiluje do půvabné Mildred. Žádné drama by se asi nekonalo, kdyby on nebyl bílý, ona černá a nebylo to ve Virginii koncem 50. let minulého století. Když Mildred otěhotní, rozhodnou se milenci vzít, ve Virginii ale nejsou sňatky lidí různých ras povoleny, a tak se odjedou vzít do Washingtonu D.C. Když se vrátí, jsou zatčeni a dozvídají se, že jejich oddací list ve Virginii neplatí. Jsou odsouzeni k jednomu roku vězení, soudce je ale podmínečně propustí s tím, že se nesmějí do Virginie nejméně pětadvacet let vrátit. Lovingovi se odstěhují do Washingtonu. Tajně přijedou zpátky, aby Mildred mohla porodit doma, ale jsou znovu zatčeni a opět propuštěni… (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (57)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale tento film ma nehorázne nudil. Pomalé tempo, kopa hluchých miest a nedostatočné zameranie na ústredný problém - to všetko spravilo z filmu so zaujímavou témou takúto ťažkopádnu záležitosť. Očakával som príbeh plný drámy na súdoch, dialógov s právnikmi, horlivým bojom za spravodlivosť a uznanie tohto zmiešaného manželstva, no namiesto toho to bola len spleť scén zameraných na konštantný vzťah ústrednej dvojice a dokola omielaná krivda, ktorá sa vyriešila napokon viacmenej akoby sama, bez ich osobnej účasti. Celkovo nič extra, ergo veľmi slabučké! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vytkl bych filmu až příliš pomalé tempo, ale jinak se jedná o opravdu nádherně odvedené zobrazení příběhu manželství, které bylo rozerváno rasistickou společností. Joel Edgerton u mě zatím jako herec příliš nebodoval, ale v téhle roli si mě vážně dostal a o jeho filmové partnerce ani nemluvím. Herecky skvostné. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Silné americké téma, ale vytěžit se ho nepodařilo. Nicholsovi sice patří dík za to, že se vyhnul jakýmkoliv pokusům o tradiční patetické blábolení o rovnosti atp, ale nepodařilo se mu do filmu vpašovat větší dávku emocí, po kterých to dost často volalo. Chyběla i omáčka, která by trošku oživila zoufale přímočarý a nudný děj a je obrovská škoda, že nedostali víc prostoru právníci a soudci. Na průměr to tak musí tahat herci. Ruth Negga mi sice vytrvale pije krev v Preacherovi, ale tady se v mých očích částečně rehabilitovala a Joel Edgerton byl prostě vynikající a v tomto ohledu se stává neotřesitelnou jistotou. Potěší i Shannonova rolička či další Csokasův hnusák, který ale dostal příliš málo prostoru. 50% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jeff Nichols takhle prostě točí a je to fajn. Pořád si myslím, že svůj nejlepší film má před sebou. Jinak film tu už dobře vystihli ostatní a já tu jen zabírám místo, abych také pochválil svým slovem Joela Edgertona, netušil jsem, že tak dobře zvládne i takovou hereckou polohu, zase u mě o něco víc stoupnul. Mělo se o něm letos mluvit víc v souvislosti s cenami. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Loving nějak zvlášť nevybočuje z řady filmů s podobným ožehavým tématem, avšak něčím se přeci jen pochlubit může. Tím co tento film dělá výjimečným, jsou herecké výkony ústřední dvojice Joela Edgertona a Ruth Neggy, kteří film povznáší do realistické a emočně vyzrálé roviny. Bohužel, tím výčet všech pozitiv filmu končí, jelikož Loving má na můj vkus až moc dlouhou stopáž a některé vážně zbytečné a nudné scény. Nicméně jako náhled do časů, kdy barva pleti rozhodovala o všem, funguje snímek Loving dokonale. PS: Malá role fotografa magazínu Life s mimikrami Michaela Shannona velmi potěšila! „I know we have some enemies. But we have some friends, too.“ ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Virgínia. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama