Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (130)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Se musím smát,jak pomalu každému vadí nová dvojice,přitom uživatel hodnotí předešlé série ještě hůř.What?Já nevím co chcete?Pětka prostě vyházela ústřední duo,protože už stejně neměla co nabídnout a popravdě ani tahle série.Pravda je,že vždycky po nějakým tom roce to vyšumí a může se opět jet do Marseille.Franck Gastambide vzhledem klon Vin Diesela a fotbalisty Thierre Henry a sedí náhodou dobře.Vůbec překvapení je Salvatore Esposito,který si odskočil z Gomory.Parťák Marota,Malik Bentalha už je horší,ale vlastně je to ten element vtípků.Těch trapných a dobrých je tu asi tak pade na pade,záleží jaký kdo má rád humor.Mírný šok byla hned první honička,která nebyla vůbec nic moc,až bych jí nazval hroznou s těma digitálníma věcma a rychlostí 5Km/h .Naštěstí v pozdějších fázích klasika Francie.Pár vzpomínek na ústřední duo a peugeot stále v kondici.Směsice parťáků na policejní stanici dobrá a každá jiná,kdy i oni mají dostatek prostoru v různých polohách humoru.Musím říct,že jsem čekal zklamání a nakonec jsem dostal slušnou jízdu v průměrným filmu.Lepší už to prostě nebude. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ach jo, kam až taxi serie musí dojít aby se stopla ? To nejlepší co na filmu bylo, je bizarní sestava policajtů na stanici v Marseille. Na těch postavách by se dal postavit kompletní film na úkor hlavních hrdinů, který na původní tandem nemaj ani omylem, nefunguje to, nikdy na mně nebude fungovat, když si Francie hraje na Ameriku, tak jako Amerika na Francii. pokud jde o humor nebo akci a nebo nekonečný série. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„To je do reštaurácie. Všetko si tu pestujeme sami. Rozmarín, tymián... a trochu trávy. Robím z nej šalát... taký špeciálny." Z technického hľadiska by sa to už ani nemalo volať Taxi. Lebo jediné čo tu z pôvodnej série ostalo je tá biela 407-mička, ktorú vlastne na konci už aj tak nahradil Aventador. Jediná scéna, ktorá ma pobavila bola návšteva u "Taliána" Rašida. Naopak trápnych bolo viac, než mám prstov na rukách (a naozaj neznášam zvratkové akožefóry). Postavy otravné, nesympatické. Besson si fakt myslel, že to bude fungovať s dvomi debilmi, medzi ktorými nie je žiadna chémia? No ale čo sa čudujem, on je schopný vyprodukovať hocijakú zvrhlosť, len sa obávam, kde sa nakoniec až zastaví... Tá obligátna jedna hviezdička je iba za najlepší car-casting z celej série. Nebyť tam 458 Italia, tak to rovno vypnem :-) 10 % ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Definícia „mlátenia prázdnej slamy“ alebo potopenie značky na samotné dno. Taliani ako súperi si vybrali ten najhorší diel, ktorí nemôže a nesmie mať nič spoločné s prvými dvoma legendárnymi dielmi. Nápady došli a tak sú tu kripli, mentáli, hovná, sračky a zvratky ako z nudných amerických komédií. Auto preradí rýchlosť na vyšší stupeň až po trištvrťhodine a aj tam to stojí za počítačovú starú belú. Herci nie sú, gagy s francúzskom nič nemajú. 406 mohla ostať v Maroku či kde, lepšie by poslúžila miestnym. Katastrofa na plátne a pocit trápnosti na konci dosahuje gigantické rozmery. Trápenie. (videné 27.10.2018, BDrip) ()

FilipStinef 

všechny recenze uživatele

Netuším, co si Franck Gastambide myslel, když tenhle brak točil. Postavy jsou plytké, humor rozdělen na perverzní, nebo na zvracení na přední sklo auta, příběh je úplně o ničem a herce pro hlavní záporáky nejspíš hledali v nějakém ochotnickém spolku. Samozřejmě, že mě mrzí, že ty úžasné hlavní postavy z předešlých filmů tu nejsou, nicméně šlo z toho udělat alespoň průměrný film. Tenhle film ale skutečně hodnotu nemá. Jednu hvězdičku uděluji za nostalgickou scénu, kdy Alan vypráví Sylvánovi příběh předešlých čtyřech filmů, a taky za pár naháněček v autech za zvuků Pump It od Black Eyed Peas. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Taxi 5 je dle studia restartem celé ságy. (UncleMorty)
  • Když má vrtulník doprovázet dron, tak v jednu chvíli letí za dronem, ale pak je záběr z dronu na vrtulník zezadu a v dalším záběru už zase vrtulník sleduje dron. (Ace.A.T.L.)
  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)

Reklama

Reklama