Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Celá séria už upadá. Myslím si, že ak by tento diel nevznikol nič by sa nestalo. Humor dosť nútení, a niektoré veci si fakt mohli odpustiť, boli až také trápne, že som to mal sto chutí vypnúť. Ale nakoniec som si to pozrel celé a od polovice filmu sa to začalo lepšiť, aj keď nič mimoriadne. Bez Emila a Daniela to proste nie je ono. Ale aspoň Gilbert a Alan ostali zo starej bandy. Ako obsadenie postáv nebolo úplne zle ale nebolo to ono. Na konci ale tak taxík fakt nemusel skončiť. Dám tomu tri hviezdy za dobré naháňačky a Gilberta. A ako aj humor sa potom viac menej zlepšil. 65%. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

No jako nějak nevím. Jediný co podle mě stálo k vidění v tomto díle Taxi byl ze starých dílu vylepšený taxík. Musím ale hodně uznat, že honičky byly natočený sakra pěkně, že jsem z nich měl husí kůži. Já nevím co si ani o tom mám myslet, návrat Taxi je podle mě strašně zbytečný už jen z důvodu,že tam chybí postavy Daniel a Emilian. Série Taxi měla skončit, tento díl docela dost ničí to pěkný co jsem na sérii Taxi vždycky viděl. Pokud jste člověk co má rád sérii Taxi, tak se na tento díl nedívejte, jen by vás to naštvalo. Za taxík ze starých dílů a za pár pěkných záběrů si Taxi 5 zaslouží 2 hvězdy. 5/10 ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se tvůrcům nedívím, že s problémovým Nacerim už nechtěli mít nic moc společného, ale na druhou stranu nechápu, proč teda zkoušet další z mnoha restartů, když už se na mnoha příkladech ukázalo, že tenhle tip filmů většinou dopadne strašně, a diváky vůbec nezajímá. A pátý díl Taxi není výjimkou. Často jsem měl pocit, že nesleduju klasickou Francouzskou komedii, ale že tvůrci už přesedlali na ten tip Amerických komedií s tlustýma ženskýma a uječenými idioty v hlavních rolích. Pár starých známých se dostaví jen na chvilku, Gilbert pochopitelně přinese ty nejlepší hlášky ve filmu, ale bez Daniela Emiliana už to prostě není ono. Taxíku je tu sice dost, ale bez pořádného řidiče na to sám nestačí. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý film. Je to vcelku spíš restart než další pokračování a fakt to působí jako návrat k prvnímu dílu. Akorát že ztřeštěnost je ztřeštěnější, praštěnost praštěnější, ujetost ujetější a akce set sakra akčnější. Jde a nejde to srovnávat s jedničkou, není to a (žádný díl pro mě) nebude lepší než dvojka, ale určitě je to větší nášleh než čtyřka. Tu považuji za nejslabší. Po tomhle čerstvém rozžhavení výfuků u jednoho francouzskýho Pažouta, kterej je sice úplně na hovno, ale v akční komedii ujede i víc než 300 metrů bez poruchy, si umím představit šestý díl. Jo a pokud chcete kecat o repetetivnosti, použijte k tomu diskusní fóra u Rychle a zběsile... Mínusy? Snad jen v některých případech soundtrack a lehké zakulhání v CGI. Dám 4* ()

Jemes 

všechny recenze uživatele

všechno špatně... kdo má rád serii Taxi, tak se tomuhle radši vyhněte obloukem. Zasmál jsem se ( nebo tedy pousmál jsem se ) jen dvakrát a jinak jsem celý film kroutil hlavou a říkal si " proč, proč, proč " . Hlavní herci jsou nezajímavý a u toho plešatého jsem měl pocit, že chce vypadat jak Vin Diesel i se tak choval. Prostě a jednoduše je to nesrovnatelné s tím, co bylo a neměli to radši ani natáčet... když už tak udělat restart úplně a dát tomu nový směr. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Frédéric Diefenthal dostal možnost si zopakovat roli Emiliena, nicméně když se dozvěděl, že Samy Naceri měl mít jen malé cameo (které navíc odmítl), tak se rozhodl na projektu nepodílet. Fanouškům poslal skrze twitter zprávu: „Emilien bez Daniela prostě nejde dohromady“. (UncleMorty)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno