Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pařížský superpolda Sylvain Marot je proti své vůli převelen na městskou policii do Marseille. Bývalý komisař Gilbert, nyní primátor města, ho pověří speciálním úkolem. Má dopadnout gang italských lupičů, kteří v nadupaných Ferrari vykrádají jedno klenotnictví za druhým. Jenže s chabě vybaveným vozovým parkem francouzské policie to půjde splnit velmi těžko. Silvain tak má jen jednu možnost. Přemluvit ke spolupráci Eddyho Makloufa, synovce slavného Daniela Moralese. Eddy totiž po svém strýčkovi zdědil jeho vytuněné bílé taxi. Bohužel už ale nezdědil jeho řidičské schopnosti. Zato Sylvain je excelentní řidič, který se s volantem v ruce snad narodil. Po dvaceti letech od uvedení prvního dílu přichází v produkci Luca Bessona již pátý díl slavné francouzské série. Štafetu přebírají nové herecké tváře. Ale to hlavní – vytuněné bouráky a adrenalinové honičky zůstávají. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (130)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z mnoho pohľadov, aktuálne dielo (možno teraz fakt konečný) „Taxíka“ je len paródiou samého seba. (To isté platí aj v prípade Bernarda Farcyho.) Málo vtipných scén a aj tie sú väčšinou ploché. Výnimkou je však návšteva u „Itala“, ktorá je asi najvydarenejším a najvtipnejším momentom. „Vin Diesel image“ F. Gastambidovi síce na prvý pohľad vyčarí úsmev na tváre, ale to nevydrží dlho. Takže spíš som toho názoru, že v tejto forme sa jedná o „zbytočné“ pokračovanie. P.S. 1: A strašne postrácam cameo S. Naceriho alebo F. Diefenthala. P.S. 2: Je smutné vidieť, že pán Benson do toho išiel. Osobné hodnotenie: 59% (*) ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik tejto filmovej série som sa dal nahovoriť pozrieť si túto dopredu vyzerajúcu frašku a aj bola! Šetríme nech to stojí čokoľvek! Bez Emilien-a, Samy-ho a ich partneriek to už nieje ono. Trápna snaha navodiť humorné scény bola ozaj trápna. Pretekanie biedne, nový herec ako taxikár a fízel zároveň sa nevie do role vcítiť, chýba tu Samy-ho charizma. Nedotiahnuté, nedorobené, scenár písaný ráno v autobuse na kolenách cestou do práce a hercov asi vyberali za jedlo a stravu. Zabitých 103min. môjho drahocenného času. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl v tu chvíli najetej na tenhle francouzskej humor a la Alain Chabat, tak to snad ocením i víc. Ta policejní stanice, která na mě působila, jak kdyby ji vyhrabali z blázince v Kosmonosích, tu předváděla velký pecky a musím se přiznat, že jsem měl problém se nesmát. Jenže série Taxi je přeci jen o něčem jiným. Hlavní postava, plešatec, co si tento díl i zrežíroval, by byl ještě OK, ale ten jeho parťák, to byl strašnej lůzr. Stejně tak i záběry na auta byly hodně špatný. Nemělo to tu dynamiku původních dílů. Všechno kolem aut tu působilo hrozně levně. Nebýt toho humoru, kterej občas zabruslil zbytečně až do fekálna, a kterej ze všech postav dělal bandu dementů, což taky nebylo úplně dobře a do této série se v podstatě vůbec nehodí, tak je to snad i na odpad. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem zklamání, ale k mému překvapení jsem se příjemně bavila :-) samozřejmě, chybí tomu Samy Naceri a Fréderic Diefenthal.. ale nově obsazení herci jsou celkem fajn - ve smyslu k pobavení. Jestli by uvažovali o šestém dílu, to už by fakt průser být mohl, nicméně pětka na tom není tak špatně. Humor tak akorát, zápletka klasická, možná až moc rychle vyřešená/rozuzlená. Každopádně na příjemný oddych večer je to tak akorát. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

No jako nějak nevím. Jediný co podle mě stálo k vidění v tomto díle Taxi byl ze starých dílu vylepšený taxík. Musím ale hodně uznat, že honičky byly natočený sakra pěkně, že jsem z nich měl husí kůži. Já nevím co si ani o tom mám myslet, návrat Taxi je podle mě strašně zbytečný už jen z důvodu,že tam chybí postavy Daniel a Emilian. Série Taxi měla skončit, tento díl docela dost ničí to pěkný co jsem na sérii Taxi vždycky viděl. Pokud jste člověk co má rád sérii Taxi, tak se na tento díl nedívejte, jen by vás to naštvalo. Za taxík ze starých dílů a za pár pěkných záběrů si Taxi 5 zaslouží 2 hvězdy. 5/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Bankovní lupiči ve filmu jezdí ve Ferrari California, Ferrari 458 a Lamborghini Aventador. (NinjaFly)
  • Studio vyškrtlo z hlavních rolí Samy Naceriho kvůli soustavným problémům se zákonem, i když mu bylo nabídnuto cameo na konci filmu, odmítl ho s tím, že chce ve filmu být pouze jako hlavní postava. (UncleMorty)

Reklama

Reklama