Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrozná Lenziho slátanina, reakce na kultovní Cannibal Holocaust. Ferox je špatný snad úplně ve všech aspektech, ať již jej zkoumáme z jakéhokoliv hlediska ... Ať už jako film, tak třeba čistě 30 let starou kanibalskou okrajovou odnož ... ve všech směrech selhává. Vůbec nechápu, proč je tento film "vítězem" "videonasties klubu", v tom ohledu že byl zakázán v největším počtu zemí (kolem 33 a skutečně překonal i CH a ISOG) ... a už vůbec bych nepochopil, zdali by byl zakazován v některém státě ještě dnes. Všechno, včetně "šokujících gore efektů a násilí" je špatné, amatérské, nesmyslně zpracované a zahrané. Kanibalské filmy šokují a děsí člověka právě díky jisté zdánlivé "reálnosti" filmu, podání, že by se tohle mohlo skutečně stát ... Ale Lenzi tady dělá jeden větší kix a chybu za druhou. Všechny gore scény jsou několik vteřin krátké, bolest při nich prožívaná je velmi špatně zahraná, je to jak kdyby někoho bodla včela ... ať již zmíním kastraci, nabodnutí prsou na háky, useknutí ruky, vydloubnutí oka, prostě cokoliv ... postava vždy jen zaječí a hned je v klidu. Vždyť tohle je naprostý nesmysl ... Dále ... takové extrémy a nelogičnosti, že kanibalové useknou týpkovi penis, pak ránu zataví a on je schopen s tak strašným zraněním bez jakéhokoliv zakulhání vesele pobíhat pralesem ... ? No vrchol!! Jednomu z kanibalů se zželí hlavní postavy-archeoložky, utíká s ní pralesem a i když pochází od narození z kmene kanibalů a musí znát jeho zvyklosti a okolní terén, zrovna on zakopne o past a zemře ... A tohle je jenom zlomek neuvěřitelně hloupých a ubohých scén, které jdou ve filmu jedna za druhou. Zora Keslerová je vůbec ve finále kapitola sama pro sebe. Sice pověšení za prsa za háky asi 1m do vzduchu je nápad zajímavý, ale naprostá kravina, protože by se prsa pod tíhou těla okamžitě roztrhla ... Leda že by ji pověsili i za žebra, ale to mi moc nepřipadlo ... Super byla hudba, která neustále vystihovala naprosto beznadějnou situaci a hrůzy, kterých se mohly všechny postavy včetně kanibalů dočkat ... Scéna s želvou mi přišla jako jasné napodobování Deodata, zajímavé je, že Lenziho za masakrování zvířat nikdo nestíhal ... ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Zvezenie sa na popularite o rok staršieho filmu Cannibal Holocaust. Načo bolo dobré spraviť prológ s vraždou? Mizerná technická stránka. Dej mimo kanibalizmu neprináša žiadnu kvalitu. Jedna z najhlúpejších výprav do pralesa (pri jazde autom) v podaní mizerných, afektovaných hercov výsledku veľmi nepomáha. Aspoň ale všetci neriskujú toľko, čo jedna výprava v Cannibal Holocaust. Exploatácia a zákony džungle sú pre film plus. Romantická hudba po vzore Cannibal Holocaust robí možnému nebezpečenstvu výrazný kontrast, no nefunguje rovnako dobre, ako v spomínanom filme. Pitva korytnačky z Cannibal Holocaust nie je prekonaná, rovnako ani násilie, spôsob rozprávania príbehu a tak ani film samotný. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žánrová klasika, u které jsem po letech přidal hvězdu navíc. Film je samozřejmě určen jistému okruhu diváků, snad proto i mizerné zdejší hodnocení (na IMDb spíše odpovídá). Samozřejmě jde film ve stopách Deodatových Kanibalů, ale mně to vůbec nevadí. Lyrickou složku tedy obstarává krásná příroda a řada živočichů - ara, anakonda, nosál, jaguár, krokodýl, leguán, kotul...a pirani. Epiku pak představuje příběh skupinky bělochů, co se chová k domorodcům tak, že za to zaplatí. Nejslavnější, a pro režiséra následně nejproblematičtější, scénou je Zora pověšená za prsa na háky. Nechybí kuchání, svérázné skalpování i kastrace. Snad jen u těchhle filmů nikdy nevěřím, že by si kanibalové pochutnávali na lidských střevech. Ale je to efektní. A je zde také moralitka o tom, co indiánské kmeny k podobnému jednání vede. A rovněž nechybí srovnání zelené a betonové džungle, kdy v obřích metropolích je možná méně bezpečněji, než v pralese. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Děs, běs, filmová hrůza a naprostá nuda a stupidita. Herecké výkony hrozné, rádoby brutální scény nechutné a zároveň trapné. Dialogy tupé a nucené. Vůbec nevěřim, že by se podobný osud mohl někomu přihodit. Tedy pro mě absolutně nedůvěryhodné, nepůsobivé. Závěr úplně mimo. A ta hudba? To se skoro nedalo poslouchat! Jediný, co stojí za pozitivní zmínku, je ta příroda Amazonie. Vůbec se nezdráhám říct, že italský film nejspíš stojí jen na dvojici Bud Spencer a Terence Hill a jejich "mlátičkofilmech". ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej scéne z New Yorku sa dej náhle a bez súvislosti presunie priamo do amazonského pralesa, aby sa tam s podobnou "logikou" občas vrátil. Diskotéková hudba 80. rokov odsúva napätie do stratena a dáva filmu pôvab uvoľnenej drámy pre otrlých. Správanie i zjav hrdinov je dokonale mimo (únik od ľudožrútov sa rieši ubytovaním uprostred ich dediny, muži sú neustále hladko vyholení po týždňoch strávených v džungli, domorodci sa správajú ako poloospatí slepci neustále popíjajúci silný vývar z makovíc), prales vyzerá divoko asi ako Malé Karpaty. Rozcupovaná korytnačka a opica naživo ako klasický preddavok + zopár hlbokých myšlienok typu: "násilie plodí násilie" ako závdavok. Roztodivný mix, kde logika, herecké výkony, strih atď. síce dostali dovolenku, no napriek všetkým možným negatívam sa dá usledovať, nenudí a niektorým scénam sa nedá uprieť pôsobivo hnusné predvedenie. Dá sa viac čakať od talianskeho kanibalského filmu ? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Hlavní představitelka Zora Ulla Keslerová je původem Češka a zahrála si i v řadě našich filmů. (cariada)
  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)

Reklama

Reklama