Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Slabý kanibalský kousek. Lenzi dává až přespříliš najevo svou inspiraci v Deodatovi a v podstatě nám tu předvádí jen několik nových zajímavých scén. Celková dějová linie i zpracování jsou mizerné až na několik vyjímek, které se vyskytnou v samém závěru filmu (mozeček, prsa), ale jinak vleklé nic. Film se i tentokrát, alespoň na pozadí, snažil upozornit na nějakou jinou myšlenku, než jen na pobavení (chcete-li znechucení, vystrašení) diváka, ale co je horší, i ta myšlenka byla přeně zkopírovaná z Deodata. Dlouho jsem to chtěl vidět, nic jsem nečekal a ani jsem nic nedostal. Je to na 30%, ale ty dvě hvězdy zatím nechám, pokud si to později nerozmyslím. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Jako film je to příšerně slabé, a kdo čeká orgie brutality, myslím, že bude také zklamán, až na pár výjimek jsou ty "otřesné" scény natočeny dost nepřesvědčivě.Také mne zaujala přítomnost Zory, napřed jsem si myslel, že se jedná jen o náhodnou podobu, to je taky jediné, čím českého diváka může snímek překvapit. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak a teraz sa rozdelíme a prehľadáme túto džungľu, plnú kanibalov.“ Zaujímalo by ma, čo si o ŽENÁCH OD HLBOKEJ RIEKY myslia diváci, ktorí pod hnoj zakopali Deodatových (o rok starších) KANIBALOV, pretože v porovnaní s Umbertom Lenzim je Ruggero Deodato majstrovským režisérom, ktorého snímka mala pôsobivú výpravu, zaujímavý „viac zmyslený“ scenár, sympatické herecké obsadenie, napínavú réžiu a, ako inak, šokujúce krvavé scény „ako vystrihnuté z reality“. ŽENY OD HLBOKEJ RIEKY nič také nemajú: od braku ich delí tak málo, že to snáď už ani nestojí za zmienku. Scenár vykráda KANIBALOV bez najmenších výčitiek svedomia (skupinka mestských drzých detí sa stáva vlastnou vinou obeťou kanibalov uprostred Amazonky), réžia je mrazivo nudná (nohy jej definitívne podkopávajú nezmyslené scény z mesta a debilné jednanie postáv), herečky sú neatraktívne (takže ak aj občas niečo ukážu, nestojí to ani za zmienku) a dokonca ani to gore tu poriadne nie je (a ak je, je smiešne amatérske, s „ozajstnými“, dodnes nechutnými KANIBALMI, sa táto fraška nedá porovnávať). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/hixploitation/245-zeny-od-hlbokej-rieky-40- ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

☠ Video Nasties, The Complete 72 Banned Titles List 34/72☠. Tak nebolo to nič extrémne nechutné ani šokujúce, aj keď to malo pár svetlích momentov ako kastrácia, ale po pravde, videl som už aj horšie kanibalské filmy Talianskej produkcie. Prostredie bolo fajn, kanibalský herci k prirovnaní svojej dobi takisto neboli zlý. Jediné čo tu naozaj šokovalo bolo zbytočné a agresívne násilie na zvieratách, to nemusím. Na video nasty pozerateľné ale určite by som to nedoporučoval žiadnemu milovníkovi zvierat. Za mňa 2.5*. Bola tam celkom zaujímavá a stiesnená atmosféra nehostinnej džungle ktorú však totálne potopili nelogické úsudky každého protagonistu. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Nechutnost. Nechápu, co komu tento film může dát. Už ten obal dává tušit, že to bude úchylárna, ale film nemá na rozdíl od Kanibalů ani žádný solidní námět. Italské splattery jsem viděl celkem tři. Již zmíněné Kanibaly, toto a ještě jeden, jehož název se nepamatuji. Žádný z nich mě však ani náhodou nezaujal a žádný už ani vidět nechci. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Film byl na počátku 80. let umístěn v UK na tzv. videonasties list, tedy seznam filmů zakázaných z důvodu zobrazování násilí, brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)
  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)

Reklama

Reklama