Reklama

Reklama

Ženy od hluboké řeky

  • Itálie Cannibal ferox (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Glorie Davisová píše na univerzitě diplomovou práci, ve které chce dokázat, že kanibalismus jihoamerických indiánů je smyšlený mýtus bílých osadníků. Aby svá tvrzení mohla podložit vlastními zkušenostmi, vydává se Glorie se svým bratrem Rudym a kamarádkou Pat do amazonských pralesů. Na břehu Amazonky potkávají dva americké hledače smaragdů, z nichž jeden je poraněn. Ti jim vyprávějí o přepadení indiány. Glorie však příběhu nevěří a začíná mít podezření, že za historkou se skrývá něco strašného. Nikdo z nich ale netuší, že zanedlouho všichni vstoupí do divokého zeleného pekla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Slabý kanibalský kousek. Lenzi dává až přespříliš najevo svou inspiraci v Deodatovi a v podstatě nám tu předvádí jen několik nových zajímavých scén. Celková dějová linie i zpracování jsou mizerné až na několik vyjímek, které se vyskytnou v samém závěru filmu (mozeček, prsa), ale jinak vleklé nic. Film se i tentokrát, alespoň na pozadí, snažil upozornit na nějakou jinou myšlenku, než jen na pobavení (chcete-li znechucení, vystrašení) diváka, ale co je horší, i ta myšlenka byla přeně zkopírovaná z Deodata. Dlouho jsem to chtěl vidět, nic jsem nečekal a ani jsem nic nedostal. Je to na 30%, ale ty dvě hvězdy zatím nechám, pokud si to později nerozmyslím. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ďalší úbohý taliansky pokus o kanibalský triler, v ktorom nefunguje takmer žiadna vec. Áno, džungla je pekná i krutá, priama i záhadná, dobrodružstvo a nebezpečenstvo číha zo všadiaľ - to je tak asi všetko. Opäť tie isté prvky ako v mnohých predchádzajúcich kanibalských filmoch - dokumentárne ukážky nemilosrdnej prírody (anakonda vs. malý cicavec), pitva jaštera zaživa, odrezávanie genitálii a jedenie ľudskej "raw" kuchyne. Spracovanie ala pornofilmy, herci detto, na logiku sa tu nikto ani nesnaží hrať (všetko viacmenej prebieha bez príčiny a veľmi zjednodušene) a divák si neužije ani tie nahotinky, pretože tvorcovia asi nemali oči, keď vyberali ženské predstaviteľky. Prestrihy na newyorské ulice a akýsi pokus o vyšetrovanie nudili a iba podčiarkovali celkovú scenáristickú fušerinu. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej scéne z New Yorku sa dej náhle a bez súvislosti presunie priamo do amazonského pralesa, aby sa tam s podobnou "logikou" občas vrátil. Diskotéková hudba 80. rokov odsúva napätie do stratena a dáva filmu pôvab uvoľnenej drámy pre otrlých. Správanie i zjav hrdinov je dokonale mimo (únik od ľudožrútov sa rieši ubytovaním uprostred ich dediny, muži sú neustále hladko vyholení po týždňoch strávených v džungli, domorodci sa správajú ako poloospatí slepci neustále popíjajúci silný vývar z makovíc), prales vyzerá divoko asi ako Malé Karpaty. Rozcupovaná korytnačka a opica naživo ako klasický preddavok + zopár hlbokých myšlienok typu: "násilie plodí násilie" ako závdavok. Roztodivný mix, kde logika, herecké výkony, strih atď. síce dostali dovolenku, no napriek všetkým možným negatívam sa dá usledovať, nenudí a niektorým scénam sa nedá uprieť pôsobivo hnusné predvedenie. Dá sa viac čakať od talianskeho kanibalského filmu ? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí / neštěstí, že jsem viděl obě verze filmu. Jak tu originální, tak i sestříhanou z trafiky. Kanibalské filmy mám rád a vždycky se na ně rád podívám, ale tady jsem byl lehce zklamán. Hodně toho tvůrci okopírovali ze starších filmů. Nicméně kvalita je trošku horší, ale v brutálních scénách se tomuto dílu málo který jeho bratříček vyrovná. Zabíjení zvířat tu frčí jak na běžícím páse, gore fekty jsou ucházející a dočkáme se i nedobrovolné ''kastrace''. To sekání vršku hlavy rovněž nebylo originální, ale zapůsobilo na mě víc než jiném filmu sekání opice. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Děs, běs, filmová hrůza a naprostá nuda a stupidita. Herecké výkony hrozné, rádoby brutální scény nechutné a zároveň trapné. Dialogy tupé a nucené. Vůbec nevěřim, že by se podobný osud mohl někomu přihodit. Tedy pro mě absolutně nedůvěryhodné, nepůsobivé. Závěr úplně mimo. A ta hudba? To se skoro nedalo poslouchat! Jediný, co stojí za pozitivní zmínku, je ta příroda Amazonie. Vůbec se nezdráhám říct, že italský film nejspíš stojí jen na dvojici Bud Spencer a Terence Hill a jejich "mlátičkofilmech". ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Umberto Lenzi vyloženě ve filmu reaguje na Ruggera Deodata a zasazuje do filmu několik scén zabíjení živých zvířat. Klasickou scénou je pak rozsekání želvy vytažené z jezera, které je téměř identické a stejně brutální, jako Deodatova scéna s želvou v klasice Cannibal Holocaust. Zajímavé je, že tato scéna již nikoho výrazně nepobuřovala... (Flipnic)
  • Film byl zakázán v 31 státech světa. (hippyman)
  • Film se natáčel v okolí města Leticia v Kolumbii, stejně jako Kanibalové Ruggera Deodata. (gjjm)

Reklama

Reklama