Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek inspirovaný vlastní životní zkušeností filmové tvůrkyně Jennifer Fox, je sondou do paměti jedné ženy, která je nucena přehodnotit svůj první sexuální vztah. Zcestovalá novinářka a profesorka Jennifer žije se svým přítelem závidění hodný život v New Yorku. Dokud však její matka neobjeví příběh, který Jennifer napsala v sedmé třídě, a v němž líčí svůj “zvláštní” vztah se dvěma dospělými trenéry. Při čtení zažloutlých stránek “Příběhu” si Jennifer uvědomí, že zašifrované detaily, které sepsala před čtyřiceti lety, tak docela neodpovídají jejím vzpomínkám. Hluboce otřesená Jennifer je přesto odhodlána sladit svou verzi událostí s pravdou a rozhodne se oba trenéry vyhledat. Po návratu na koňskou farmu v Karolíně, kde se toho tolik odehrálo, se probudí Jenniferino neohrabané, ale houževnaté třináctileté já, a láskyplné příběhy, které si celá desetiletí namlouvala, se začnou rozplývat. (HBO Europe)

(více)

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Laura Dern v příběhu, který si hraje na příběh s velkým P. A on si vlastně ani hrát nemusí, protože se onen film opravdu tak jmenuje. Zároveň ale vypráví ne úplně snadný příběh o tom, jak je občas snadné zapudit myšlenky z minulosti, kterým buď nerozumíte a nebo jim rozumět nechcete. Výborné po herecké stránce, trošku únavnější ve středu filmu, ale se závěrem, který diváka posadí do křesla a když budete opravdu hodní, tak Vám dá třeba minutu na rozdýchání. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Tento „príbeh“ sa nesmie brať ľahkovážne. L. Dern veľmi dobrá ako jej mladšie „alteregá“. Občas nie úplne šťastne načasované striedanie snímok z minulosti a zo súčasnosti. Ale slečna Foxová! Ten záver takto a v takej forme ste fakt mysleli vážne? Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

"Příběh" jsem nesledoval příliš pozorně, možná jsem se bezděčně "uchyloval" ke svým vlastním dětským vzpomínkám na sexuální "úchylky" - ale možná právě to bylo cílem Příběhu, které jsou vždycky příběhy s velkým "P". Zvlášť výrazně se mi jevil jeden (možná jen proto, že jsem ho reflektoval až teď, po pětapadesáti letech): Bylo mi kolem deseti, banda grázlů z Horní ulice, ke kterým jsem chtěl vždycky (a vždy neúspěšně) patřit, mě přes silný odpor dotáhla na hřbitov, kde (nejspíš za úplatu) exhiboval hluchoněmý hrobař. Mým pocitem byl jen odpor a hnus; teď bych se spíš ptal, co ty ostatní kluky tam tak táhlo... Příběh Jennifer Foxové je samozřejmě složitější a probíhal delší dobu. Že by ho na dokázala vytěsnit z vědomí na tak dlouhou dobu je zcela nepravděodobné. Vypadá to spíš tak, že její rané slohové cvičení ji přivedlo k okamžiku, kdy jen čin může zachovat její duševní integritu. Příběh (s velkým "P") byl filmově zpracován (příběh s malým "p") náročným a komplikovaným způsobem (spojování a rozpojování postav v čase i prostoru), a díky tomu se obešel i bez psychoanalytika. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu bol doslova splnené zadanie s názvom psychologická dráma. Subjektívne spomienky verzus realita, prítomnosť verzus minulosť, detstvo verzus dospelosť. A to niekedy všetko aj v jednej scéne. Veľmi osobný príbeh, kde sa tvorkyňa scenára aj režisérka filmu snažila byť čo najviac osobná a nemalo teda zmysel príbeh prispôsobovať nejakej väčšej skupine divákov, aby bol viac pochopiteľný. Vtedy by totiž stratil celú svoju zaujímavosť a takto môžeme The Tale označiť bez výčitiek svedomia ako artový kúsok. Kontroverzné prijatie je tak vlastne komplimentom. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Novinárka a profesorka Jennifer (Laura Dern) žije so svojim snúbencom v New Yorku, keď jej doposiaľ takmer ideálny život, nabúra telefonát jej mamy. Tá s hrôzou objavila jej poznámky zo základnej školy (siedmej triedy), ktoré v jemných šifrách opisujú priebeh Jenniferinho dospievania. A to nebolo celkom také, ako si ho aktuálne pamätá... Je až neuveriteľné, ako dokáže ľudský mozog vytesniť spomienky, ktoré nám nie sú úplne pochuti alebo sú natoľko bolestivé, že je nutné ich hlboko zamraziť, aby sme boli schopní ďalej plnohodnotne žiť. Aj keď možno v úplnom sebaklame... Opäť veľmi dôležitá téma, skvelá Laura Dern a film, ktorý si zaslúži pohybovať sa v červených číslach. Svojim netradičným štýlom vyrozprávania príbehu je však ťažšie uchopiteľný, čo pravdepodobne neprijal každý divák úplne pozitívne. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Shreveportu (Lousiana) a Los Angeles (Kalifornie). (ČSFD)
  • Tento film je založen na vlastní zkušenosti spisovatelky a režisérky Jennifer Foxa. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama