Reklama

Reklama

Temná tvář Brooklynu

  • USA Motherless Brooklyn (více)
Trailer 1

New York, rok 1950. Osamělý soukromý detektiv (Edward Norton) se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele (Bruce Willis). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (212)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Norton si sám sebe prisúdil rolu, za ktorú sa niekedy dávajú oscary. Nebol to náhodou jeho zámer? Ale žiaľ tento rok mu to nevyjde ani na nomináciu. Nie že by bol zlý, len je to stále ten starý Norton, ktorý herecky podľa mňa nijako neprekvapil, tú jeho typickú mimiku som už videl pred 20 rokmi. Mysteriózne krimi sa odohráva v päťdesiatych rokoch a je aj natočené v noir štýle z daného obdobia. Nie som fanúšikom podobného žánru. Na detektívno-čmuchalský film je stopáž skoro dve a pol hodiny naozaj priveľa, čo je spôsobené pasážmi, kde hrá len džezová trubka a nič sa nedeje. Chválim naozaj kvalitné herecké obsadenie a aj hudbu, ktorá pri sledovacích scénach dobre ladila s dejom. ()

Kempe 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělého výkonu Nortona, asi bych to v půlce vypnul… ale právě Edward udělal tuhle klasickou detektivku svým způsobem zajímavou. Bujná stopáž díky němu tedy není na obtíž. Takže pokud máte rádi pořádné luštění tajenky v režii chlápka s tiky, tak se do toho určitě pusťte. Snímek sledován po půlnoci a dokázal si udržet mou unavenou pozornost velice dobře. Navíc hezky odráží odvrácenou stranu společnosti minulého století. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

If! Vysněný projekt Edwarda Nortona není odměna pro každého, chce to čas a maximální koncentraci, pak divák spatří čirý diamant. If! Když se Norton obsadil do hlavní role, bylo mu 39 - dnes je mu 50...to svědčí o pořádné tvůrčí umanutosti. Postava Lionela Essroga je jedním z nejneobvyklejších soukromých oček v dějinách filmu (i literatury), přesto je Temná tvář Brooklynu vybroušená retro oldschoolová neo-noir detektivka se všemi proprietami, které k ní patří... If! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nejak od začiatku ma ten príbeh nezaujímal. S pribúdajúci časom a postupom vyšetrovania, ktorý to zamotával ešte viac, paradoxne, sa ten pocit iba prehlboval. Herecky je to skvelé, kostýmy a výprava tiež. Je to však tak komplikované, spletité a nepriehľadné, že to otravuje a nudí. Ešte tie jazzové pasáže do toho a cigánske vyplakávania. Náročný film na jedno pozretie. Druhý krát ani omylom. 3 z 5 ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

If.... Začnime faktami, ktoré by divák mohol oceniť. Príbeh posadený sympaticky do päťdesiatych rokov s dobrou atmosférou. Edward režíroval, aj sa obsadil, aj uveriteľne stvárnil obsendantne - kompulzívnu poruchu (občas mohol trochu ubrať a občas naopak pridať). Už len kvôli tým "hláškam", ktoré tvorí poškodený mozog, sa oplatilo. Porucha, ktorej nerozumiem a ani nechcem rozumieť. Obsadil hercov, ktorí potešili - Bruce Willis, Willem Dafoe, Alec Baldwin a hlavne - aj keď v sekundárnych úlohách - Michael Kenneth Williams a Gugu Mbatha-Raw. Nemala som čo vyčítať prostrediu a autentickej hudbe. Príbeh, ktorý trochu ťažšie chytáte za koniec, ale nakoniec sa na oblohe vyjasní. Čo vlastne tomuto dielu chýbalo? Dokonalosť. Ten pocit v podvedomí, že to nemuselo byť tak rozťahané, technicky lepšie zvládnuté. Jednoducho chýbala nejaká maličkosť, aby som si povedala, že to bol dokonalý žáner noir detektívky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Dle režiséra, scenáristy a hlavního herce Edwarda Nortona, ty největší filmový hvězdy na tomto filmu pracovaly bez honoráře. (MarLin)
  • Edward Norton se setkal a konzultoval s mnoha členy Americké asociace pacientů s Touretteovým syndromem, aby se připravil na svou roli. Film také získal souhlas od této organizace. (MarLin)
  • Natáčení filmu trvalo 45 dní. (MarLin)

Reklama

Reklama