Reklama

Reklama

Temná tvář Brooklynu

  • USA Motherless Brooklyn (více)
Trailer 1

New York, rok 1950. Osamělý soukromý detektiv (Edward Norton) se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele (Bruce Willis). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (212)

Figu 

všechny recenze uživatele

Libová Nortonova detektivka, která má skvěle vykreslený postavy a v nich kvalitní vostřílený herce! Díky první a zároveň poslední Brucově desetiminutovce (kdy ze sebe za mě po Přání smrti a Skleněným opět vytáhl trochu toho top herectví) se nastartuje celý velký Edwardovo vyšetřování! Vlastně celej film o případu Franka, bez Franka. Norton jak ho známe, opět parádní výkon, při kterým nám jako bonus, předhazuje ještě k jeho dokonalitě občas nějakej ten tik a záchvat. Vyzdvihnu ještě roli Baldwina, ten se s tím taktéž popasoval luxusně! Spokojenost! Jestli má divák zrovna chuť na temnou kriminálku obohacenou o nádech Ameriky z padesátek, šup do toho. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Osobne mám väčšie výhrady snáď len k prehnanej dĺžke. Zápletka nie je až tak komplikovaná, aby sa musela tiahnuť cez dve hodiny a v takejto dĺžke film trochu stráca tempo a mám dojem, že si ho už nikdy nepozriem. Ale dosť bolo kritiky, pretože všetko ostatné ma príjemne prekvapilo. Netradičný hlavný hrdina s handicapom, pri ktorého prejave sa budete občas nahlas smiať a taktiež aj samotné vyšetrovanie istej vraždy a nakoniec aj vrážd. Potom je tu ale aj Alec Baldwin, ktorý si to akoby s Nortonom pred kamerou rozdával v snahe o upriamení divákovej pozornosti na svoju osobu. Darí sa to obom zhruba rovnomerne. No a koniec koncov aj jeho slizký politik má tú svoju pravdu, svoj uhol pohľadu a v niektorých veciach s ním možno budete aj súhlasiť. Alebo si vydýchnete, že ste sa nestali politikom s veľkými snami na počiatku kariéry, ktoré len tak v súlade so zákonom uskutočniť nemôžete... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vysněný projekt Edwarda Nortona, na kterém makal zatraceně dlouho. Až mě mrzí, že mě příběh zkorumpované vrchnosti poválečného New Yorku tolik nepohltil. Ed se coby detektiv trpící Tourettovým syndromem (pohybové a zvukové tiky) pokouší odhalit, kdo a proč zabil jeho mentora a kamaráda. Dopřává nám sice hodně dobové nálady, ale jaksi pozapomněl na tempo a skrze úsporu financí (zřejmě) nezbylo na dramaturga. Hrozně se to loudá, pak se to i dost zamotá a nějak zásadně nevtáhne. Norton hraje slušně, nebudu ho očerňovat ze soškového kalkulu, nicméně na víc, než na uznání za solidně odvedenou hereckou práci to není. Z pozice režiséra si naopak nepohlídal stopáž a vizuální stránku, protože to po většinu času skutečně vypadá jako televizní film. Mnohé scény bych zhutnil, jiné úplně vynechal. Chyběl mi prvek překvapení. Pravda bude asi někde v klobouku. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vidím film s Edwardem Nortonem a zase musím pouze s úžasem zkonstatovat, že je prostě geniální herec... Teď ještě k tomu režisér a scénarista...A, že se mu to povedlo !...Příběh o přátelství ochránce a učitele a jeho žáka který trpí nemocí, která tenkrát ještě ani neměla jméno...Film ve stylu noir se sqělým jazzovým podkresem a hereckými výkony mě dostal...Není to sice nic extra převratného, ale je to velice osvěžující, co se filmového zážitku týče...Za mě 88% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se zase jednou dočkal slušného filmu noir se solidní atmosférou a s náznakem Bruce Willise. Edward Norton patří dlouhodobě k hercům, od nichž můžu s klidem čekat, že mě pobaví, a ani tentokrát nezklamal. Snímek hezky kontrastoval s naprostou většinou toho, co se v poslední době točí a já jsem za to rád. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Jedná se o adaptaci úspěšného románu amerického spisovatele Jonathana Lethema, který v Čechách vyšel pod názvem „Sirotci z Brooklynu“. (vnimatkrasu)
  • První informace o chystané adaptaci odhalil sám Edward Norton již v roce 2005. Plánovaným rokem premiéry filmu byl tehdy rok 2009. Film se nakonec do kin dostal o deset let později. (vnimatkrasu)
  • Natáčení filmu trvalo 45 dní. (MarLin)

Reklama

Reklama