Reklama

Reklama

Temná tvář Brooklynu

  • USA Motherless Brooklyn (více)
Trailer 1

New York, rok 1950. Osamělý soukromý detektiv (Edward Norton) se snaží vyřešit vraždu svého mentora a jediného přítele (Bruce Willis). (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (212)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto! Konečne to niekto zobral do rúk celé! Scenár, réžiu, produkciu, rolu. Toto robí stále málo režisérov. Niekto iba ukradne scenár a natočí podľa toho film, niekto tam iba hrá, niekto iba napíše scenár a zapredá sa nejakému dementovi, ktorý mu ho dodrbe zlým filmom... Ale Edko si povedal: NIE!!! Ja to urobím celé, a dopadlo to cool. Gratulujem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku výborný Noir. Bruce Willis sa tam zase len mihol. Ten akoby už hrával len 10 minútové scény. Úvodná sledovačka na aute bola výborná. Norton bol v pohode, ale potom to bolo celé na jeho pleciach. Žiadna výrazná postava, nič. Pochválim vozový park a kostýmy. Hudba vôbec nič extra. Neskôr tam už len pobehoval Norton s nejakou rasovo utláčanou imigrantkou z Afriky a stratil sa noir, stratila sa akákoľvek akcia, stratilo sa čaro 50.rokov. Posledných 45 minút iba nutnosť dopozerať to do konca. A ani to nieje nejaké šokujúce alebo uspokojivé. Síce to u mňa dosiahlo stále slušný priemer ale tešil som sa na niečo lepšie, čo sa nedostavilo. I tak som rád vždy, keď sa dostaví na scénu film s takouto skvelou atmosférou 50.rokov minulého storočia. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Edward Norton se pustil do režírování, scénáře i hlavní role. A povedlo se mu to bravurně. Toto kriminální drama mě bavilo, příběh je velmi dobře napsán a především Edward Norton předvádní skvělý výkon v roli Lionela, který trpý Tourretovým syndromem, Edward ho zahrál tak, že mu to opravdu věříte. Film má dlouhou stopáž, ale v tomto případě mi to nevadilo, po celou dobu mě příběh bavil. Jediným trošku negativem bych označil soundtrack, ten se tolik nepovedl. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Willice jsem si moc neužila, ale i tak to nevadí. Krátká role se ctí, bylo to fajn. Zato Norton, byl opravdu skvělý. Perfektně střihnuté, zkraje pomocné, šmírácké očko, které trpí poruchou, nevím jak se lékařský jmenuje, ale život činí nesnesitelný, i když vám z druhé strany nadělí vysoké IQ a fenomenální paměť. Celkově výborné herecké obsazení a perfektní kolorit padesátých let, kdy ulice nebyly ještě přecpané, dámy byly elegantní a pánové nosili padnoucí saka s kvalitním kloboukem, aby posléze odjeli autem, jehož blankytná modř se snoubí s leskem kovů. Vše tak fajn odsýpalo do doby, kdy se hlavní hrdina dostane do jazzového klubu, kde sice odehraje úžasnou citovou taneční scénu, ale pak to všechno, pro mne, jde do kopru. Nastoupí velmi rušivý jazz, který vás neopustí po zbytek filmu, je přeřvaný oproti zvuku filmu a vydává dojem, že minimálně dvacet hudebníků se sešlo sjetých a každý si střihnul sólo part, leč o něčem jiném. Do té doby hudba v pohodě, ale tohle mi zkazilo dojem z celého slušného filmu. Vynikající dabing. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

„Pěkné je sílu obra míti... Však tyran je, kdo ji jak obr užívá.” - Edward Norton divákům naservíroval poctivou retro detektivku, jakých se v dnešním Hollywoodu už moc netočí. K tomu ještě ztvárnil naprosto jedinečným způsobem chlapíka trpícího Touretteovým syndromem. Klobouk dolů před ním. Těch obrů tady však bylo víc, nicméně ústřední myšlence se nejvýstižněji přiblížil mocipán, kterého si s evidentní chutí střihl Alec Baldwin. Bez povšimnutí samozřejmě nelze nechat ani stylovou jazzovou hudbu, jež dodává filmu šmrnc a skvěle vystihuje atmosféru doby. (80%) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)
  • Natáčení filmu trvalo 45 dní. (MarLin)
  • Edward Norton se setkal a konzultoval s mnoha členy Americké asociace pacientů s Touretteovým syndromem, aby se připravil na svou roli. Film také získal souhlas od této organizace. (MarLin)

Reklama

Reklama