Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uhtred váhá s převzetím moci v Mercii a tajně chystá záložní plán. Brida se přidá k Dánům, kteří útočí na Welšany. (Netflix)

Recenze (3)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brida tu má prológ, ktorý nám nič nepovie, len ukáže spojenie jednotlivých dejových línií cez utekajúcu ženu/dievča z vyvraždenej dediny. Zato bitka Dánov s Walesom je zaujímavá, výborne strategická, ktorá favorizovanej strane dovoľuje robiť jatky. Máme tu ustanovenie panovníka Mercie a nakoniec sú všetky strany spokojné. Dáni získavajú zradcu Mercie a plánujú napadnúť Winchester. Z mužského hľadiska tu Uhtred vôbec nerobí dobre. Sľubuje, že príde kedykoľvek, kedy ho žena, s ktorou mal pomer a svojimi akciami ju nepriamo donútil nosiť pás cudnosti, zavolá, čiže bude pre ňu po ruke a bude si tak ničiť svoj vzťahový a iný život. Z hľadiska intríg a stratégie ale výborná epizóda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I osmou epizodu jsem ocenil pěti kousky, jen jsem k tomu měl jiné důvody než v případě předchozího dílu. Původně jsem chtěl nechat průchod svému rozhořčení nad historickými nesmysly, ale pak mi došlo, že tady Uhtred funguje podobně jako Lucius Vorenus a Titus Pullo (bez něhož se neobešlo ani početí Cesariona) a pochechtával jsem se pak až k závěrečným titulkům, což ještě umocnila Brida, která se s nadšením kolébala od jednoho inhumování k dalšímu. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, od kterého se Brida stala definitivně nechutnou zrůdou na zabití....  A i v případě Eardwulfa  je to jen další důkaz, že krysy se mají trestat a likvidovat hned, jakmile se na ně přijde. Tahle falešná humanita, která potom způsobí smrt mnohých mě dokáže vždycky nasrat. ()

Reklama

Reklama