Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Dne matek zbývá už jen několik dnů a několik rodin se musí vyrovnat s tím, jak tento velký den letos stráví. Ať už to znamená strávit ho s novou láskou, ztracenou láskou či úplně bez lásky, letošní Den matek se určitě nezapomenutelně zapíše do historie romantických komedií – a na několik dalších desetiletí i do povědomí diváků. Laskavý, starostlivý, vtipný a dojemný – stejně jako matky na celém světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (142)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Svátek matek je klasická hollywoodská agitační naivitka, plná šťastných, všechápajících a tolerantních postaviček, přesvědčující v každém záběru, každým slovem, veškeré diváky, o nádherném, jedinečném, neotřesitelném americkém rodinném snu, kde se všichni k sobě chovají tak krásně, ochotně a upřímně, že by z toho jeden fakt zvracel, jelikož ví, že k realitě to snad nemůže být ani kurevsky vzdálenější. V podstatě je to tudíž taková pohádka pro dospělé, matlající obecenstvu med kolem huby a kvalita těchto snímků pak spočívá vlastně jen v tom, jak snesitelně ten růžovoučký život bez mráčků tvůrci publiku ve výsledku podají. A jak se to tedy podařilo zpracovat v tomto případě? No, s odřenýma ušima to snesitelný je, a to hlavně díky sympatickému castingu a v několika scénách poměrně funkčně působícím emocím, nicméně těch negativ je přeci jen víc. Především zápletka, stojící na epizodních příbězích různých rodinek, v závěru propojených v jeden celek, působí hrozně nevýrazně a nezábavně, většinu postav pak zachraňují zmiňovaní herci, jinak je to ale panoptikum kýčovitých, nepřesvědčivých a nafrněných figurek, z nichž jsem si nenašel cestu ani k jedné z nich, dále zde zamrzí naprostá absence vtipnosti, a co se dramatických scén týče, tak to se jaksi též minulo s účinkem. Můj celkový dojem z této podívané je zkrátka takový rozkolísaný, budu tentokrát ale hodný, v podstatě mě to totiž vážně až tolik neiritovalo, a i v rámci podobně laděných falešných kýčů o bezchybném rodinném životě v júesej, se jedná o pěkný průměr. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Včera večer jsem snědla celej kávovej dort ... Pilates?" Svátek matek neslavím, protože ta moje mě ve třiceti svěřila do péče jiné ženy. Jen tak, bez boje, chápete to? Já ne. Nicméně dámské obsazení tohoto snímku mne donutilo ke zhlédnutí a zjištění, že ty holky stárnou nějak pomaleji. Jinak je to samozřejmě přesně o tom, že vše se stane tak, jak divák očekává a rodinné hodnoty vítězí nad sobeckými zájmy, což nezní moc zábavně. A přesto jednou za čas rád vidím snímek, který lže o tom, že všechno dobře dopadne - pro rozvedené holky, lesby, multikulti krasavice i smutné vdovce. Je to prostě krása, ale srovnávat zážitek při pohlazení lamy s koncertem Foo Fighters je kruté od každé matky. Na tom trvám. ()

Reklama

Petule3 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se, jestli dám tři nebo čtyři hvězdičky, protože jsem to viděla tak na 3 a půl. Nakonec teda ale za čtyři, protože jak se mi to rozleželo v hlavě, přijde mi, že film má hloubku a je v něm skryto spoustu pravd. Oceňuju, že to nebyla klasická romantická "američovina", ale vtipno-smutná, dobře obsazená komedie, která si nehraje na nic většího, než na co má. A tentokrát, nikdy bych neřekla, že já si tohle pomyslím, byla nejslabší Jennifer. První role, kde nebyla nejkrásnější, nejúžasnější a nejsympatičtější...taky už nám holka stárne. I přesto, moc fajn film a na konci scénky z natáčení, to já miluju :). ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný oddechový film po náročném dni. Svátek matek nám nabízí veselou podívanou na několik skvělých hereček a herců. Jennifer Aniston byla vážně skvělá a jsem ráda, že si opět zahrála po boku Jasona Sudeikise. Přesto filmu něco chybí. Film "Na sv.Valentýna" se mi líbil daleko více, tady jsem nebyla úplně spokojená s koncem filmu, ale přesto film bude určitě velmi oblíbený a mě se to líbilo. ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Budu se opakovat, ale já prostě miluju tenhle typ filmů, kde sledujeme několik dějových linek, vícero lidí a některé se třeba prolínají, jiné ne. Mám to prostě ráda. Kamarádka mi onehdy povídá, jak to všechno stíhám, že ona se ztrácí, netuší, kdo je kdo, kdo je s kým, co, proč, jak.. Já to miluju :) A když je tam ještě tak skvělé obsazení, tak je to pecka. Mně se to moc líbilo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Zhruba v polovině filmu sedí Miranda (Julia Roberts) v restauraci, kam za ní přijde Lance (Hector Elizondo), který jí na závěr rozhovoru řekne, že „má teď tu správnou salátovou vidličku“. Jedná se o odkaz na film Pretty Woman (1990), kde si spolu zahráli. (J.A.K.)

Související novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama