Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Létajícím talířem, který na sebe bere podobu pivního soudku nebo kontejneru na odpadky, přistanou na planetě Zemi dva svérázní mimozemšťané A (M. Lasica) a B (J. Satinský). Cílem jejich mezigalaktické mise je poslat na rodnou planetu zprávu o stavu pozemské civilizace. Jako pokusný objekt jim poslouží bezvýznamný, průměrný vědec dr. Jánský (J. Menzel). Oba mimozemšťané mu svými dobrými úmysly způsobí řadu problémů, mimo jiné od něj odeženou nadějnou milenku Jiřinku (N. Konvalinková), znemožní mu odevzdat zprávu pro šéfa a vyhodí mu byt do vzduchu. Zatímco dr. Jánský je na pokraji nervového zhroucení a hledá odpočinek v lesní rezervaci, mimozemšťané posílají domů svá hlášení a vyrážejí do ulic poznávat výdobytky moderní společnosti… (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Komedie o přistání dvou přitroublých ufounů v plechovém kontejnéru (na místo talíře), na Zemi v podání Lasici a Satínského. V parodickém duchu a se skrytou utopickou propagandou, budování komunismu. Jak výstavba panelákových městských králíkáren je prý naprosto dokonalá. Jednu hvězdičku dávám jen za pěknou scénu s Luďkem Sobotou. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No nevím tohle mě dost zklamalo, začátek je pěkný a poměrně vtipný. Ale to je asi tak všechno od poloviny filmu se to děsně táhne a už mě nezajímaly ani ufounské eskapády. Naneštěstí od podprůměru to zachraňuje skvělý Menzel který je asi nejvtipnější částí filmu. Samotní mimozešťani ač se snažily sebevíc byly spíše k pláči než k smíchu. Tohle je ten typ Českého filmu který si pustíte a rychle zapomenete. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Už začátek filmu mě dostal. Nápad, kdy se létající talíř mimozemšťanů přemění na nejběžnější věc na zemi, aby byli nenápadní, t.j. na sud piva, je nepopsatelný, stejně tak jako výběr jiného "bežného" předmětu, po špatných zkušenostech se sudem piva. Výběr kontejneru na odpadky ja pak jaksi symbolický. Film je až neskutečnou kritikou tehdejší společnosti, ale hodí se i na dnešní dobu. Není to kritika jenom systému a mocných, ale především běžných lidí, které si své mocné volí. Poselství mimozemšťanů je vcelku jasné, když jste blbí, dobře Vám tak. Tímto je snímek až neuvěřitelně nadčasový. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Češi. V co by se asi mělo proměnit UFO nad Českým nebem? V sud piva nebo popelnici. CITÁT - Kam nás to poslali?......... Klasická česká sci-fi s povedeným hereckým obsazením, psycho hudbou a celkem slušnými triky. Ale nemá to ten správný náboj jako běžné komedie té doby. CITÁT - Jste naprosto průměrný bezvýznamný člověk. Blahopřeji!!.......... Prostě průměr. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jiránkovy kreslené postavičky propojené s hraným filmem v parádní komedii. Pranýřuje nešvary tehdejší doby, ale zároveň je i docela nadčasová. Pohled na lidskou civilizaci očima návštěvníků z vesmíru je dobrý námět. Zvlášť když mimozešťané jsou duo Lasica Satinský. Ti jsou ve svých rolích zcela suverénní. Vynikající. 90% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (29)

  • Milan Lasica (mimozemšťan A) mal veľmi záporný vzťah k vedecko-fantastickým (sci-fi) filmom. Nikdy ich neobľuboval, ani sa na ne nikdy veľmi nedíval, ani ich nevyhľadával a táto jeho, dá sa povedať, skoro averzia voči takýmto filmom trvala až do jeho smrti. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřel Milan Lasica

Zemřel Milan Lasica

19.07.2021

Ve věku 81 let včera večer zemřel slovenský herec, režisér, textař a humorista Milan Lasica. Rodák ze Zvolenu má k dnešnímu dni na svém kontě přes stovku filmových a televizních rolí. Umění se… (více)

Reklama

Reklama