Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (960)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

John Wick potkává Robocopa a Black Mirror, bavil jsem se a nezdálo se mi to vůbec hloupé. Naopak svět budoucnosti mě překvapil svojí promyšleností a přímo mě nadchl všemi nápaditými implantáty, obzvlášť těmi zbraňovými. Ačkoliv nebyl čas na nějaké velké vysvětlování nebo pozastavování se nad konáním hlavního hrdiny, zápletka není odbytá, všechno se řeší svižně za pochodu, díky režii to má styl a díky scénáři to dává smysl. Naposledy mě takhle potěšil asi District 9. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film je vcelku obstojný, nijak zvlášť mě ale nezaujal. Dojem u mě zaprvé srazilo obsazení samými no name herci a jejich průměrné herecké výkony (obzvláště představitel hlavní role je herecky mimořádně nevýrazný a nezajímavý), a za druhé mi příběh přišel scenáristicky nepříliš invenční a velmi předvídatelný (hned v několika momentech jsem přesně odhadl budoucí vývoj děje). Nevybavuji si ani, že by tam byl nějaký zajímavý soundtrack nebo jakýkoli moment, který by utkvěl v paměti - podle mě je toto film, který se za pár dní bezpečně vykouří z hlavy. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rozhodne prekvapenie roka. Leigh Whannell, kamoš a scenárista filmov Jamesa Wana sa pustil do niečoho svojho a stojí to rozhodne za to. Hlavná postava (Logan Marshall-Green), ktorá zaujme a ťahá film s prehľadom dopredu, to tu máme. Príbeh o pomste s prvkami kriminálky, ktorý vás núti vo filme pokračovať a pátrať po vrahovi, to tu tiež máme. Čo ešte chýba ? Aha akčná stránka, ktorá prekvapivý tak, že sa vždy budete tešiť do terénu a kde nechýbajú prvky brutálnych smrtí. To tu tiež máme. Potom by to chcelo už len "niečo naviac" nech sa má prečo Upgrade zaradiť medzi vysoko hodnotené filmy. A ano aj to tu máme. Zariadenie STEM, ktoré pomáha hlavnému hrdinovi v tých najťažších chvíľach. Proste lahôdka s výborným záverom. 90% - 5* ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dej tohto hororu sa odohráva v blízkej budúcnosti. Grey (Logan Marshall-Green) stratí následkom nehody možnosť pohybu. Jedinou nádejou na návrat do normálneho života je mikročip nazývaný Stem, ktorý by mu umožnil opäť ovládať svoje končatiny. Po úspešnej operácii sa začína bláznivá cesta za pomstou. – Na Leigha Whannella som mal po tej šaškárni v Insidious 4 trochu ťažké srdce, ale týmto si to u mňa jednoznačne napravil. Námet znel nesmierne dobre a práca s ním sa vydarila. Jediným problémom je u mňa to, že mi to celé prišlo strašne, ale fakt strašne detinské. Tie choreografie súbojov sú úsmevné a to mi k tomu hlavnému motívu pomsty vôbec nesedelo, ale keďže je zjavné, že primárnym cielovým publikom nie sú len fanúšikovia hororu, ale aj trochu iných žánrov, dá sa to tvorcom odpustiť. Ale zase som rád, že to je R-ko, takže to je príjemne brutálna jazda. Ostatné veci sú už v rámci žánru nadpriemerné. Gore je krásne, postavy sú napísané tak, že divákovi na nich záleží a prežíva s nimi celú jazdu a v neposlednom rade môže celý projekt stavať na výbornej práci technikov, či už sa to týka kamery, osvetlenia alebo hudby. Najviac ma ale určite potešila nepredvídatelnosť a neopozeranosť, čo sa u hororov v posledných rokoch stáva len zriedkavo. Rozhodnutie Blumhousu neposlať toto do kín po celom svete s jednotným dátumom vydania je velkým krokom vedla. Hlavne že Truth or Dare do kín dorazil bez problémov. + herec z The Invitation + herečka z The Purge: Election Year, Get Out a Beyond Skyline + herec z Hounds of Love ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborné. Upgrade nejdříve vypadal jako typické béčko, které zapadne, ale má vcelku výraznou vizuální a zvukovou (záměrně nepíšu hudební) podobu. Futuristický svět je příjemně naznačen a pořádná osobní pomsta tu opět dlouho nebyla. Především snaha o vývoj (ať přirozený nebo uměle řízený ;-)) hlavní postavy je zábavný a akce netradiční. Pro mě opravdu příjemné překvapení. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Severoamerické tržby dosáhly 12 milionů amerických dolarů, součet těch celosvětových pak 16,7 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2018 na South by Southwest FF v Austinu (Texas, USA). (Varan)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama