Reklama

Reklama

Renee Morgan (Noomi Rapace) se bojí pavouků. Renee je svobodná matka žijící v klidném předměstí se svým dvanáctiletým synem, avšak netuší, že každý její pohyb je monitorován tajemnými cizinci. Když její syn odjede za svým otcem, Renee je unesena a odvezena do vzdálené laboratoře. Věznitelé jí prozradí, že nese DNA dávné mimozemské rasy. Konfrontace strachu u Renee způsobí, že její buňky prasknou a uvolní její mimozemské já. Renee je nucena čelit svým nejhorším nočním můrám. Nakonec ovládnuta strachem se Renee transformuje do obludného mimozemšťana. Plánem cizinců je ovládnout Zemi za pomoci vzkříšené mimozemské rasy. Renee je v lidské podobě vrácena zpět domů, kde se nyní musí rozhodnout, zda bude syna chránit, nebo nechá cizince vyvolat mimozemskou DNA i u něj. (Bixbi)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (42)

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mam to. Už pár rokov si myslím, že Noomi Rapace je herečkou jednej postav a Rupture tento môj drsný názor ktovieako nezmenilo. Noomi je proste nejaká... voľajaká... ja neviem. Rupture je rovnaké. Nie je to úplne zlé, ale nie je to ani dobré, dosť to nudí, scenár je WTF... Občas to jemne pripomenie Martyrs. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah je zcela mimo mísu, páč o žádné mimozemšťany tu nejde. Jde o specifický gen, který má lidstvo posunout vývojově výše, ale ne každý ho v sobě dokáže aktivovat. Jinak o filmu je lepší nevědět vůbec nic, jelikož po většinu doby je dán obrovský prostor divákově fantazii, představivosti a jeho domněnkám. N. Rapaceová je naprosto skvělá a dokáže sama utáhnout většinu filmu. Ze známých jmen mě potěšili především P. Stormare a L. Manvilleová. K navození napětí a stísněné atmosféry stačí tak málo - únos, labyrint větracích šachet a následně chodeb. Jen výkřiky ubožáků dávají tušit, jaké hrůzy se v zařízení odehrávají. Skvělé minimalistické sci-fi, které ukázkově spadá do kinematografie divné Kanady. Kdo má rád polopatické snímky, v nichž je vše vysvětleno a ukázáno, měl by se tomuhle kousku raději vyhnout. Já si užil napětí od momentu únosu až do úplného konce. Výborná hudba a barevné ladění. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemá zrovna moc pozitivních hodnocení ale i tak jsem se rozhodl mu dát šanci. A jsem za to rád. Rupture je nízkorozpočtovým Sci-Fi. Zde je uveden i žánr horor. Hororem to bude spíš pro arachnofobiky, kterým asi ve třech scénách příjemně nebude. Jinak to s hororem až tak moc společnýho nemá. Po dokoukání se dá říct, že už i celkem chápu tak nízký hodnocení. Dalo by se říct, že na akci je film celkem strohej a celkově se toho ve filmu až tak moc neděje. I přesto mě to bavilo. Nenudilo. Proč? Mělo to zajímavou myšlenku. Ano jistě by se to dalo natočit líp a jistě by se to dalo i víc rozvinout ale co už. Já se spokojím i s tímhle. Noomi Rapace hraje jako vždy standard takže průměrně. Což znamená, že mi nikdy ve filmech víceméně nevadila. Karim Hussain za kamerou je vždy zárukou kvality. Popravdě kdybych tentokrát nevěděl, že za tou kamerou stojí on ani bych to nepoznal. Tady neměl moc prostoru ukázat svoje kvality. Závěrem jen dodám, že k dnešnímu dni má Rupture jen 406hodnocení tak kdyby chtěl i navzdory nepříliš lichotivímu hodnocení zkusit. Za mě silné 3hvězdy. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Svižnej začátek a zajímavejch prvních pár minut vás možná trochu namlsá jenže pak přijde těžká nuda kterou nahradí odhalení o co ve filmu nakonec jde což vás zklame ze všeho nejvíc jelikož se jedná o hloupou variaci na tuctový sektařský téma. Arachnofobikům se v několika scénách udělá nevolno. P.S. luxusní spoiler v obsahu tady :)) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem trochu prskal nad středoproudovým začátkem ve stylu 'výjevy z rodinného života' a vrčel "proč hernajs musí divák sci-fi thrilleru deset minut sledovat, jak maminka konverzuje se svým synkem, jak spolu snídají a vtipkují v autě a ajlavjůjí se na rozloučenou?" No ale synek je vcelku sympaťák, uteče to rychle a hlavně on ten úvod na konci dostane docela smysl. A jinak je to parádní oddechové scífko, které jako kdyby napsali scénáristi od X-Files. Nízký rozpočet není na škodu, protože levným interiérům "laboratoře" to ve sklepě paneláku a v červené barvě sluší a já mám podobné obyčejné a nenamachrované filmy rád. A taky jsem po čase rád viděl Kerry Bishé, která mi kdysi byla sympatická ve Virtuality. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama