Reklama

Reklama

Paroží

  • USA Antlers (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

V izolovaném městě v Oregonu se učitelka střední školy a její bratr, místní šerif, zaplete s jedním ze studentů, jehož temná tajemství vedou až k děsivému setkání s legendární bytostí, která zde byla dávno před nimi. (Falcon)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (209)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Indiánská legenda a klasická monster vyvražďovačka. Přitom ta atmosféra Oregonu je vynikající. Film hodně pracuje s atmosférou, tak jak bych si přál a mýtus o Wendigo zpracovává velmi poutavě. Nechybí nějaký ten gore a samozřejmě i zápletka okolo jedné rodiny. Pro mě Antlers splnil očekávání přesně na půl. Film mě vcelku bavil a užil jsem si ho. Byl jsem vlastně i napnutý, jak to celé dopadne. Na druhou stranu je ten film velmi černobílý a hororové finále až příliš okaté. Postavy se chovají příliš "hororově". Volně přeloženo, mohla bych bratra odvézt do nemocnice, nebo mi zavolat sanitku, ale ne. Raději ho naložím i se zraněním do auta a půjdu nejdřív skopat monstrum. A bohužel takových věcí je ve filmu víc. I když to má trošku neotřelou atmosféru, tak si myslím, že na film během chvilku snadno zapomenu. (50 %) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Asi jsem si od Paroží, vzhledem k režisérovi a skvělým trailerům, sliboval něco zásadnějšího, což se nakonec nekoná, ale i tak se jedná o příjemný komorní horor, s nímž nemám žádný zásadnější problém. Scott Cooper má řemeslo v malíku, konstantně se mu daří držet pochmurnou atmosféru, a když to má být strašidelné a nepříjemné, tak to strašidelné a nepříjemné je. Povedl se casting, zvlášť klučina v hlavní roli je super, a neztrácí se ani Keri Russell. Co bohužel selhává, jsou pokusy o sociální přesahy, které Paroží bývaly mohly pozvednout do škatulky "elevated horror". Scénář je ale nerozpracovává a nepodává tak, aby měly na diváka výraznější dopad, a tak nakonec působí spíš jako v dnešní době "nutná" vata mezi klasickými žánrovými hororovými atrakcemi. Za sebe pak ještě musím říct, že dost ze své tajuplné působivosti snímek ztratil v posledních minutách finále, kdy si to hrdinka s příšerákem rozdá tzv. na férovku, bez toho bych se býval obešel. Ale i tak pozitivní dojmy převažují. Hororoví fanoušci si myslím v klidu mohou jít pro film za 7/10, ostatní asi budou o hvězdu níž. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Výborná, atmosferická záležitosť so všetkým čo k horor žánru patrí. Presne takto si predstavujem moderný horor. Mýtický námet, dostatočne nastolená komorná atmosféra, gore keď sa objaví, prevedené je na nadštandardnej úrovni a vlastne celková forma spracovania spĺňa tie najprísnejšie kritéria. Škoda, že som si túto delikatesu nenechal na večer, možno by to dotiahla k najvyšším métam, pričom ak je toto prvotný pokus pre Coopera v horor žánry, tak to som veľmi zvedavý na nasledujúce dva, ktoré má v merku v budúcnosti. Za mňa veľmi vydarené štyri jagavé .. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

ANTLERS je ,,monster movie,, ale nie až presne v takých tradíciách, aké si pod týmto pojmom predstavujete. Thriller s viac ako prevládajúcimi hororovými motívmi, v niektorých scénach, pekne zimomriavkových. Preda len sa to vezie v starých, vychodených koľajách a invencia sa ponúkne len občas. Záver dáva najavo, že konce nikdy nekončia a začiatky sú tu stále. Nepohrdol by som. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja tento film skúsim vytiahnuť hore, pretože som nečakal, že bude až tak depresívny a pomalý. A nemyslím tým nejakú cool temnotu, ale to, čo prežívajú postavy vo svojom vnútri, aké majú mindráky a ako to skvelo ladí s okolitým prostredím. Bubák je samozrejme zameniteľný, ale vnímavejší fanúšik hororu ihneď začne chápať, že v ňom treba hľadať metaforu práve pre staré, ale aj tie súčasné rodinné krivdy a ako sa s nimi vyrovnať. Každému to ide bez výnimky ťažko a nie všetci sú (sme) tak silní, aby sme mohli podobným "paroháčom" uniknúť. Ak ale chcete nervy drásajúci horor a budete Antlers hodnotiť na základe jeho intenzity a schopnosti prvoplánovo vystrašiť, budete sklamaní. Pre mňa príjemné halloweenske prekvapenie. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Vyprávění příběhu o prastaré bytosti Wendigo je v jazyce Ojibwe. Jedná se o jazyk indiánského kmene, který žije v Severní Americe dodnes. (UhLee)
  • Natáčení probíhalo v kanadské provincii Britská Kolumbie, konkrétně v Hope, Port Moody, Squamish, Langley, Maple Ridge, Coquitlam a v Mammoth Studios. Natáčelo se od 1. října do 30. listopadu 2018. (noelcoward73)

Související novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (více)

Christian Bale v historické detektivce

Christian Bale v historické detektivce

28.02.2021

Režisér Scott Cooper (Nepřátelé, Pryč od pece) a Christian Bale (Temný rytíř) se dohodli na své již třetí spolupráci. Jejich nový snímek bude tentokrát adaptací historické detektivky The Pale Blue… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

Margaret Qualley bude mít hlavou plnou duchů

18.02.2020

Herečka Margaret Qualley (Pozůstalí, Tenkrát v Hollywoodu) se upsala novému projektu od režiséra Scotta Coopera A Head Full of Ghosts. Film bude adaptací stejnojmenné knížky od Paula Tremblaye,… (více)

Reklama

Reklama