Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Galadriel nachází nového spojence, Elrond naráží na chladné přijetí u starého přítele, Nori se snaží pomoct Cizinci, Arondir hledá odpovědi a Bronwyn varuje svůj lid před hrozbou. (Prime Video)

Recenze (141)

Fanda.Boukal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na moři a pritom jediná jakž takž dobrá čas se odehrává mezi trpaslíky pod skalou. Ač je serial opravdu mizerný tak nechat se musí že Kazad dum soundtrack se povedl a za to jedna hvězda. Bohužel je to zatim jediný kvalitní kus hudby za 2 epizody. Je to prostě málo. Nevěřím že se kvalita může ještě nějakým způsobem zvednout. Všechny scény mezi lidmi, hobity a galadriel jsou neskutečně otravné utahané, umělé a nudné. Radši bych se díval na celý serial jen o trpaslicich než tohle. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou epizodách dávám strašně opatrné 4. To ale neměni nic moc na tom, že ze seriálu (zatím) nemám ten správnej středozemní feeling. Se zařazením do lore je to těžký kvůli právům, každopádně i s tím, na co Amazon práva má si vytírá prdel. Šanci tomu dám, protože přeci jen jde o LOTRa a fantasy celkově, jen doufám, že příběh začne být ucelenější a víc odpovídat mým předchozím představám o postavách a světě. Asi největší problém mám s Galadriel (přejdu-li WOKE věci, které se přejít dají, byť člověk musí kroutit hlavou proč...), která by už v té době měla patřit mezi nejmocnější (nejen svou silou, ale i sociálním postavením), vždy jsem myslel, že její hlavní silou je magie, krom toho by měla být mnohem starší, přesněji skoro o 2000 let než Elrond a podobně jako Celebrimbor (který má bejt sakra OP postava a tady je z něj nudnejpostarší strejda), což mi tu vážně nesedí. Navíc mám problém se sympatiemi a nepříjemně mi připomíná Brie v Cpt. Marvel. Doufám, že její proměna (charakteru) bude součástí seriálu. Čekal jsem to horší, teď je to mezi 3-4, ale protože jsem optimista tak trochu přidám, tak si s počkám na kompletní výsledek. To ale nemění nic na tom, že to může být i o dost lepší. Jak jsem někde zaslechl - je to celkem dobrej seriál, ale je to vážně špatnej Pán prstenů - což přesně vystihuje i mé pocity. Uvidím, co bude dál. ()

Reklama

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou epizodách jsem neskutečně nadšen! Velice jsem se bál, kvůli kontroverzi kolem seriálu a hlavně kvůli 60%, které seriál první den měl, ale obavy byly zbytečné. Výprava seriálu je asi nejlepší, jaká kdy v seriálech byla. Opravdu po prvních dvou dílech tohoto seriálu vypadá oproti tomu Hra o Trůny jako nic (Tím neříkám, že GoT má výpravu špatnou). Každá, ale opravdu každá scéna je tak neskutečně propracovaná, že už jen kvůli tomu, i kdyby lidi co dávají odpad nezaujal příběh, tomu odpad dát nemůžou. Každá lokace je tak originální, že jsem měl pocit, jako bych se díval poprvé na Pána prstenů. Postavy jsou zajímavé, jejich příběh se vyvíjí velice pomalu a já věřím, že hodně lidem se tohle tempo líbit nebude. Každopádně já mám rád tohle pomalejší tempo a pomalé vyvíjení příběhu. Jen ať si dají načas, jelikož je zde tolik příběhových linek, že kdyby se v nich mělo stát třeba jen dvakrát více věcí, tak by byl seriál až moc uspěchaný. Spousta lidí dává odpad jen proto, že je zde politická korektnost. Tito lidé si musí uvědomit v jaké době žijí a musí se smířit s tím, že s tím nic nenadělají a měli by být tolerantnější (Přeci jen Tolkien předlohu psal minulé století ! ). No každý je z jiného těsta (hlavně lidé v česku, kteří se na černochy pořád dívají jako na atrakci). Ale třeba mě černý elf nevadí. Spíše jsem měl problém s těmi jeho krátkými vlasy, které mi zkrátka k elfům z LOTRA moc nesedí. Další problém jsem měl trochu s Galadriel, která mi přijde zatím až moc na styl Captain Marvel (jsem silná nezávislá žena, takže všechny zbiju nehledě na následky). Celkově můžu zatím seriál doporučit! ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už se nedalo ani vydržet. Ano, díl se jmenuje na moři, protože se odehrává - na moři. Z nebe spadl týpek, co žvlatlá "mana" a já si moc, moc přál, aby mu donesli frťana a on začal jednat nějak - co já vím - normálně? Aspoň trochu? Děj je ale hlavně strašlivá nuda, plkání o ničem, herci naprosto nepřesvědčiví (asi už Amazon neměl peníze na dobré herce), chování postav naprosto mimo rámce Tolkienova světa. Když Durin ublíženě vpálil Elrondovi výtku, že mu nebyl na svatbě a neví, že má už dva fakany, jsme dostali neskutečný záchvat smíchu. Některá díla jsou špatná, ale mile špatná, nezlobíte se na ně, ale Prsteny moci jsou špatné tak, že vás sledování skoro fyzicky bolí. Karikatura fantasy žánru. Jestli nebudou další díly lepší, tak potěš koště... ()

Baron Noktur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnako kvalitný diel ako prvý, plus k tomu viac napätia. Scény s Galadriel opäť najmenej zaujímavé (a to aj kvôli herečke). A čo tá toľko odsudzovaná černošská trpaslíčka Disa? Tá je úplne úžasná a jej spontánna roztomilosť si ukradla celý diel! :) PS. Potešilo citovanie Jacksonového štýlu snímania niektorých scén! ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno