Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arondir se ocitá v zajetí, Galadriel a Halbrand objevují legendární království; Elendil dostává nový úkol, Nori čelí následkům. (Prime Video)

Recenze (118)

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po 3 dílech jsem trochu rozpačitý. Galadriel vizuálně působí a i vystupuje diametrálně jinak, než jak byla představena v Pánovi prstenů a já jsem se ještě nerozhodl, jestli se mi to líbí, anebo ne. Sympatická dějová linka je s "chluponohy", nicméně jejich některé zvyklosti mě přivádějí v úžas (a Rogue - viz komentáře - totéž celkem nemilosrdně stírá). Jsem zvědavý na další posun... ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl od dílu je to lepší a lepší. Numenor je monumentální, Elendil a Isildur výborně obsazení, dění ve skřetím táboře napínavé a Gandalf se začíná už projevovat. Vizuál je opět parádní, to už asi netřeba zmiňovat. Bohužel dojem opět kazí na sílu tlačené negráctví, tentokrát tu máme vládce samotného Numenoru. A bílí skřeti s modrýma očima jsou taky na ránu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne zatím asi nejlepší díl. Tři dějové linie a každá má své napětí, přičemž v té skřetí jde nejvíce o život. Po vizuální stránce je nejkrásnější Númeron. Byť asi téměř vše, nebo většina, jsou pixely, moc hezky se na něj dívalo. Stále se však nedokážu ubránit dojmu, že by bylo lepší napsat volně na motivy Tolkienova díla, čímž by se uklidnili především ortodoxní fanoušci Mistra. Ale nakonec vše ukáže čas, protože já měl velký problém s původní Jacksonovou trilogií, a nyní ji mám rád. Hobita tedy zatím ne....tam nevím.... U seriálu jsem ale přeci jen více nad věcí. ()

junglewar odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kromě pár Easter eggů na silmarilion, je to naprosto genericka slatanina, jako například k čemu tam byla ta linka s tím elvskym útěkem bez jakéhokoliv plánu... dialogy naprosto o nicem, delamy pro uplny retardy. Prostě téměř polovina seriálu je pryč a vůbec nic se nestalo. Jak tohle mohl Ilúvatar dopustit. (67 procent tady, lidi už úplně ztratili cit pro dialog, logiku, cokoli, stačí když to hezky vypadá a můžou u vypnout mozek, ale mé nerdské srdce pláče) ()

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7/10. Skřeti vypadají luxusně. Dobrá výstavba Adara. Halbrand opět upozorňuje Galadriel, že není tím kým si ona myslí. U Galadriel se mi líbí jeji elfská spupnost. Nelíbí se mi vzhled numerojců, ikdyž město je pěkné. Chluponohá linka je taková roztomilá kravinka, naprosto chápu proč zrovna jsem dali cizince a pokud to tedy je náš šedý magič vysvětluje to jeho vztah k Hobitům. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Galadriel (Morfydd Clark) vysvětluje Halbrantovi (Charlie Vickers), že Numenorci stáli při boji s Morgothem na straně elfů. V té době se jmenovali Edain a přišli na ostrov Elenna vedeni Elrosem, bratrem Elronda, který následoval hvězdu na nebi, kterou nesl jeho otec Earendil, jehož socha se tyčí nad přístavem. (spacemaster)
  • Galadriel (Morfydd Clark) řekne Halbrantovi (Charlie Vickers), že jejich setkání nebyla náhoda, ale důsledek práce vyšší moci. Naráží tím na Eru Iluvatara, nejvyššího boha Ardy a celého Tolkienova vesmíru. Ten opravdu události na Ardě občas ovlivňuje, nejznámnějším příkladem budiž to, když poslal Gandalfa zpět do Středozemě jako Gandalfa Bílého. (spacemaster)

Reklama

Reklama