Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víra královny Míriel je podrobena zkoušce, Isildur se ocitá na rozcestí, Elrond odhaluje tajemství, Arondir dostává ultimátum, Theo neposlechne Bronwyn. (Prime Video)

Recenze (104)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prsteny moci plynou klidně a pomalu jak tiché vody Léthé a mně to kupodivu vůbec nevadí. Už od prvního dílu jsem si řekl, že zcela odhlédnu od Tolkienova světa, tudíž si jen užívám příjemnou fantasy s nádherným vizuálem. Nesnáším slovo fér, ale zde se hodí napsat, že dát seriál do odpadu, a tak shodit veškerou práci stovek lidí, je zkrátka nefér. A vždy mě drtí, jak někdo vytrvale seriál sleduje a od první kapitoly ho zasypává odpady. Proč? Nechápu. Přeci když mě něco nebaví, a sám jsem několik seriálů opustil, tak se na to nedívám. Ledaže by někdo měl potěšení odpady sázet, což bude asi jediné vysvětlení. Jinak možná by bylo lepší věnovat každou kapitolu jednomu světu, jedné dějové lince, ale budiž. Zatím jediný problém, o němž už jsem psal, mám s elfy. Sliční, mnohonásobně krásnější než lidé, jsou zde neskutečné držky. Vše ostatní OK, jsem zvědav na další díl. ()

mata77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tolkienove knižné dielo je neskutočne komplexné, obsiahlo dejiny vekov, celkovo až niekoľkých desiatok tisíc rokov. Filmové či teraz toto seriálové stvárnenie, bude vždy ťahať za kratší koniec. Stále si ale jednotlivé diely užívam a teším sa na pokračovanie. Štvrtý diel sa od predchádzajúcich mierne odlišuje. Dej akoby spomalil a sústredil sa viac na detaily, dotváranie vzťahov a charaktery postáv. Spôsob režijného prevedenia mi silno pripomenul film Willow (1988) Zapôsobila ma mňa línia Trpaslíkov s Elrondom, ktorá priniesla nečakané emócie aj do vzťahu Durina a jeho otca. Niekoľko vedľajších postáv dostalo priestor sa rozvinúť a pridať postavám hlbší charakter. Finále potom s epickým nábojom navnadilo na dynamickejšie vyvrcholenie v nasledujúcej epizóde. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždycky je fajn být fér. A to i v přiznání, že J. R. R. Tolkien by ze seriálu Prsteny moci, který vychází z jím vytvořeného světa Středozemě nejspíš nebyl dvakrát nadšený. Jde ovšem díky tomuto samotnému faktu hned celý seriál označit za odpad? Tolkienovci mají právo mít vůči seriálu výhrady, zaujatost ovšem málokdy přinesla ovoce. I proto by si od nich nejspíš seriál Prsteny moci zasloužil jistý odstup. I proto, že si prozatím jde bez problému užít jako velmi fajn fantasy seriál s nadále výtečným vizuálem. I když je pravda, že čtvrtá epizoda v režii Waynea Cheho Yipa (vracejícího se z 3. epizody) se prozatím v kontextu seriálu víceméně zatím vleče nejvíc. Což neznamená, že v ní absentují pozoruhodné momenty.   Čtvrtá epizoda skutečně neskáče moc kupředu, moc nového toho vlastně o příběhu a samotném světě dvakrát neprozradí, přesto jsou postavy nadále poměrně zajímavé a vyplatí se sledovat jejich další počínání. Především jsou totiž zpátky trpaslíci a návrat do Khazad-dûm stojí za to. I díky návratu prince Durina IV. v podání Owaina Arthura. Více prostoru dostává i jeho žena Disa v podání Sophie Nomvete a prozatím se vykresluje poměrně zajímavě, větší hloubku poté dostává Elrond v podání Roberta Aramayi.   Prozatím prázdná nadále působí Eärien, sestra Isildura a dcera Elendila. Eärien v podání Emi Horvath byla vytvořena zcela originálně pro účely seriálu, kdy po ní v Tolkienové tvorbě nebylo vidu ani slechu a zatímco Isildur v podání Maxima Baldryho startuje svůj poměrně zajímavý dějový arch, který bude mít díky událostem Pána prstenů tragické následky, Eärien si ovšem svou existenci bude muset ještě odůvodnit, kdy se její bratr i otec v podání Lloyda Owena prozatím zvládli vykreslit jako o poznání zajímavější charaktery.   Galadriel v podání Morfydd Clark je nadále poměrně horká hlava a vůbec nepřipomíná tu starou známou Galadriel, do jisté míry to ovšem alespoň působí dojmem, že se charakter začíná mírně posouvat. Zajímavější je sledovat linku, kde se v plné formě představuj záporák Adar. A Joseph Mawle působí dojmem, že si vyloženě užívá být tajemným zlem, kdy se sice chová tak trochu pošetilé, zdá se ovšem, že pro to má jasné důvody. Ať už se příběh Adara v budoucnu vykreslí jakkoliv, slušný dojem dokázal zanechat už zde.   Absence hobitů (respektive jejich plemena Chluponohých) dvakrát ničemu nevadí, kdy se nemile prokazuje, že jejich linka by bez záhady o záhadném muži z oblak vůbec nevyvolává nutkání v jejich příběhu pokračovat. Jinak platí, že seriál nadále předvádí velmi půvabný vizuál, tučný rozpočet je vidět ve výpravě, kostýmech i make-upu. Závěrečné minuty poté vyvolají závan osudovosti, Bear McGreary pořád na pozici hudebního skladatele dělá, co se dá a jako fantasy seriál to pořád funguje. Že jde pořád přeci jen o dílo pod úrovní Tolkienových děl i adaptací Petera Jacksona je věc druhá, těžko ovšem vlastně kohokoliv dokázala překvapit.... ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně jsem rád za toho Arondira, jeho příběhovou linku se skřety a Adarem. Ta jediná to táhne nahoru a je vcelku zajímavá. Zbytek je ale docela velká nuda. Jsme v polovině série a neustále se přešlapuje na místě. Obhajoval jsem herce, ale teď už i já musím uznat, že mladá Galadriel je extrémně nesympatická. K čemu tak hezký vizuál, když make-up stojí za prd. I když jsou postavy špinavé, nemůžu se ubránit pocitu, že je nejdřív někdo dokonale namakapoval a pak lehce ušpinil, aby se neřeklo. I špína působí v seriálu nepřirozeně, uměle a falešně. Celou epizodu zachraňuje především posledních deset minut se skvělou hudbou, bohužel nakonec i tak dávám jen tři hvězdy. Je to stále hrozně slaboučké. ()

ACDCKL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych tomu dát plný počet bodů, ale strašně pomalu se ten seriál vyvíjí. Občasné točení se na místě je překážkou a může někoho odradit. Avšak nový záporák a skřeti jsou to nejlepší, co zatím seriál má a výprava je opravdu povedená. Pořád si to drží u mě hezké 4*, jen už by to potřebovalo trochu více dějově rozjet a ne jen hádanky a mlžení. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Isuldurův přítel, který je společně s ním vyhozen z lodi, se jmenuje Valandil (Alex Tarrant). Toto jméno se v Tolkienových příbězích vyskytuje vícekrát, nejznámnějším případem budiž Isuldurův syn, tj. přímý předek Aragorna se takto jmenuje. (spacemaster)
  • Bronwyn (Nazanin Boniadi) řekne, že do bývalé elfské citadely se stáhli lidé ze všech vesnic až po Orodruin. Orodruin je sindarské (elfské) jméno pro horu, která je ve Třetím věku známá jako Mount Doom, kam jde Frodo vhodit prsten. Orodruin znamená něco jako „hořící hora“. (spacemaster)

Reklama

Reklama