Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou ukuta nová spojenectví. (Prime Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

Trilobitter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi jediný opravdu zábavný díl série. Kromě hloupých dialogů jsme se dozvěděli i něco zajímavého, trocha napětí, Morfydd konečně trochu hrála. Pěkné to bylo. Ale jako záplata na celkové zklamání to stačí jen sotva. Z miliardového rozpočtu padla polovina na triky, druhá polovina zřejmě na hromady koksu pro scénáristy, jinak si to nedovedu moc vysvětlit. ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se jim to tak nějak zakončit podařilo. Asi. Sice očekávaný ale stejně trochu rozporuplný showtime zahalených postav mi tak trochu bude vrtat do té doby, dokud neshlédnu celou serii znova. Jako, asi by to šlo ale stejně tam je hodně “blbostí”. Nicméně, finální odhalení číslo dvě konrétní větou se povedlo a bylo to pěkné. Finální hodnocení si nechám na později ale asi se ztotožním s názorem, že chluponohům by slušilo ubrat jejich čas na obrazovce… ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh, respektíve príbehy nesmerovali k žiadnej veľkolepej bitke a tak sme sa jej v závere ani nedočkali. Sklamanie? Pre mnohých určite. Všetko ale v rámci možnosti jednej série končí, máme tu Saurona, najmä pri konfrontáciách s Galadriel, výrobu troch prsteňov moci aj so záverečným songom, ktorý nám osvetlí aj tie zvyšné. Scény v lese s čarodejníkom, Sauronovými uctievačmi a kvázi hobitmi majú správnu "prsteňovskú" atmosféru a sú to najlepšie z finále. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl série se snažil dát tak nějak vše alespoň trošku dohromady a vcelku se mu to daří. A i díky tomu si člověk uvědomuje na kolik nesmyslů, krávovin a zbytečností koukal v předešlých několika dílech. A já osobně ve skrytu duše doufám, že druhá řada bude alespoň na úrovni tohoto dílu. Za tento díl dávám slušné 4* a 75% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Čarodejov súboj na ochranu Hobbitov. Smrť kráľa Numenoru. Strašné odhalenie Galadriel. Prevedenie: To čo sa plazilo ako sopeľ z astmatikovho nosa počas siedmich častí. Sa tu v jednej časti snažia autori vysvetliť za necelú hodinu. Ku podivu sa im to celkom darí. Gandalfov súboj je mega. A Galadrielino precitnutie mi pôsobilo zimomriavky po celom tele. Úprimne môžem vyhlásiť, že sa neuveriteľne teším na ďalšiu sériu. 92% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Tři prsteny elfů se nazývají Narya, Nenya a Vilya, každý reprezentující jiný element. Červený prsten Narya představuje oheň a jeho nositelem bude Gil-Galad, poté Círdan Stavitel lodí a nakonec Gandalf. Nenya má bílou barvu a představuje vodu. Ve Třetím věku ho nosila Galadriel (Morfydd Clark). Poslední prsten, Vilya, má modrý kámen a představuje vzduch. Nejmocnější ze tří prstenů byl nošen Gil-Galadem a posléze Elrondem (Robert Aramayo), který byl díky němu znám jako nejmocnější léčitel ve Středozemi. (spacemaster)
  • Celebrimbor (Charles Edwards) přemýšlí na začátku epizody, zda je možné udělat více s méně, když i Slunce vzniklo z něčeho menšího než jeho dlaň. Jde o odkaz na vznik Slunce a Měsíce v Tolkienově světě, kdy Slunce vzniklo z posledního ovoce ze Zlatého stromu Valinoru, Laurelinu, a Měsíc z květu Stříbrného stromu, Telperionu. (spacemaster)
  • Elrond (Robert Aramayo) a Celebrimbor (Charles Edwards) ve společném hovoru zmíní, že mají tři týdny na práci, která by trvala tři století. Jde pravděpodobně o narážku na to, že v knihách Sauron začal ovlivňovat elfy v roce 1200 Druhého věku a prsteny trpaslíků a lidí jsou vykovány až v roce 1500. (spacemaster)

Reklama

Reklama