Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Když se ovdovělému chirurgovi ztratí dospívající dcera, začne odkrývat temná tajemství sousedů z bohaté čtvrti, kde žije. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

pavcas 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Dextera! Michael C. Hall je zpět v plné parádě v týhle napínavý miniserii od Netflixu, tentokrát v roli starostlivého otce, který se jednoho dne probudí a zjistí že jeho náctiletá dcera, která před 2 lety přišla o matku (jeho manželku) nejen že nespala doma,ale doslova se po ní slehla zem a poslední místo kde byla viděna byla divoká párty se spolužáky, na kterou ani netušil, že šla. Samozřejmě zburcuje policii,ale zároveň pátrá na vlastní pěst, aby zjistil, že svou dceru poslední měsíce ani pořádně neznal a čím víc jejích tajemství odkrývá, tím víc na povrch vyplouvají i tajemství ostatních lidí v sousedství. Protože řekněme si to na rovinu, každý něco skrývá a v tomhle případě to budou nejen mrtvoly v mrazáku. A místo, kde se všichni cítili v bezpečí a vzájemně se znali a viděli si pomalu do talíře najednou tak bezpečně nevypadá. Vlastně vůbec. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rovnakí tvorcovia, rovnaká šablóna. “Safe” šliape na totožnom princípe, ako “The Stranger”, čiže odkrýva tajomstvá obyvateľov jedného “sídliska”. Opätovne je k dispozícii solídny scenár, akurát v tomto prípade (oproti “The Stranger”) sa divák všetko dozvedá priebežne, respektíve v úvode každej epizódy. Nebolo to zlé, miestami je to síce opäť absurdné, a i keď mi “The Stranger” prišiel ako väčšia zábava, “Safe” stále spĺňa kritéria lepšieho priemeru. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem Dextera nepovažoval za geniální seriál, měl 2 dobré řady jinak stál dost za prd a Michael C. Hall tam v jedné poloze autisticky přehrával, že to bylo nudné po pár dílech, daleko lepší byl v Odpočívej v pokoji btw. Ale tady byl uplně jiný a skvělý. Překvapil mne jeho britský akcent, na amíky jeden z nejlepších. V podstatě to bylo z podobného těsta jako Cizinec a jen o fous slabší, jestli vůbec. Hraje si to příjemně s postavami na pískovišti a vy jenom čekáte, kam to povede. Zase to má trestuhodně málo hodnocení na csfd na tak fajn jednohubku! Naprosto excelentní byl sidekick hlavního hrdiny Marc Warren a asi nejlepší byl Nigel Lindsay, kterého znáte jako dementního arabského teroristu z komedie 4 lvi, ten je opravdu skvělí kdekoliv se objeví. 8/10 ()

edie sedgwic 

všechny recenze uživatele

Tvrdim to stale: Michael Hall je mizerny herec a vobec by hercom nemal byt. Trochu to zachranuje prostredie malomestskeho Anglicka a neopozeranych tvari. Zasadny problem mam ale v extremnej dynamickosti a neprirodzene castych a obcas aj zufalych zvratov. Presne taky ten bordel, ktory ma akoze divaka udrzat v neustalom napati, namiesto toho ho ale znechuti. Odpustam niektore nedostatky a som rada, ze to je len jednoseriova zalezitost. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Nebýt tam M. C. Hall, stěží za tři. Potenciální spoiler alert. Je to fakt hodně klasický příběh o zlé události, která se kdysi přihodila, nikdo o ni nemluví a všechny dožene. Hodně klišé. Co považuju za obzvláště neuvážené, že podstatu této události prozradí již úvodní (!) titulky a pro méně chápavé je tato událost jmenována hned v druhé polovině první (první!) epizody. A je zmíněna tak okatě ledabyle, že to dojde každému, kdo má trochu nakoukáno. Ano, nevíme přesně, kudy se cestičky charakterů před společným vyvrcholením vydají, ale nejde o nic natolik zajímavého, aby napětí vydrželo osm dílů. Natočit to schopný režisér s vizí jako film, tak ano. Jako minisérie využívající zcela standardní filmařské postupy spíše nuda a drží to akorát ten Hall. I tak ale za čtyři. Pokud jste filmů, seriálů na podobné téma neviděli tolik jako já, neměl by vás Safe zklamat. Přes všechny výtky je totiž úroveň řemesla více než slušná. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Vetšina scén se natáčela v Manchesteru a jeho blízkém okolí, scény z gated community (tzv. uzavřený rezidenční objekt) však pochází z městečka Alderley Edge v hrabství Cheshire. (jezurka42)
  • The Guardian napísal: „To, čo sa v jednom bode zdalo, že by to mohol byť Broadchurch Netflixu – zmiznutie tínedžera, trápenie rodičov, vplyv na komunitu, policajné vyšetrovanie – sa čoskoro začne podobať Zúfalé manželky." (Arsenal83)
  • Písně použité při úvodních a závěrečných titulcích jsou „Glitter and Gold“ a „Fire“ od Barnse Courtneyho. (jezurka42)

Reklama

Reklama