Reklama

Reklama

Help

Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi
USA, 2015, 5 min

Obsahy(1)

Los Angeles je jedné noci najednou zasaženo rojem meteorů, přičemž po dopadu jednoho z nich se z díry v silnici vynoří neznámé stvoření. Po zásahu z opodál ležící mimozemské zbraně se stvoření rozzuří a začne ohrožovat lidi na ulici a blízkém metru. Divák se díky flexibilní kameře se záběrem 360° takřka ocitá na place a může útěk občanů před rozdivočelým stvořením pozorovat z různých úhlů pohledu. (Stanislaus)

(více)

Recenze (14)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o "prostý" výjev z velkoměsta, jenž je najednou konfrontováno s mimozemským stvořením, avšak díky velice flexibilnímu formátu, s nímž vedle tvůrců může v reálném čase manipulovat i divák, nabývá tato akční sci-fi jednohubka na poutavosti, hravosti a výjimečnosti. Je sice pravda, že se může divák při prvním zhlédnutí cítit hodně zmatený, jelikož neví, na co se má vlastně soustředit, nicméně i v tom tkví velká část oné hravosti, protože s každým zhlédnutím se může divák zaměřit na něco jiného - i když se bude nejspíš primárně dívat na ono stvoření. Rozhodně bych si tento snímek (či nějaký jemu podobný) nechal v budoucnu líbit v nějakém speciálním kině. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vizuálně slušný kraťas s pěkným monstrem a díky 360° kameře, se divák ocitá v samotném prostředí a požitek je daleko intenzivnější. 8/10. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Plusové body za 360stupňovou verzi dostupnou na yt, kdy může divák koukat okolo sebe, ale příběhově je to takové jednoduché a vizuálně průměrné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela podařená scifi jednohubka. Ta flexibilní kamera 360° byla rozhodně zajímavá, jen mě kurevsky sralo, že jsem nevěděl pořádně kde se dívat – protože jak ve předu tak i vzadu to bylo zajímavé sledovat (i z toho důvodu jsem si to pustil dvakrát a pokaždé jinak). Jasně hlavní bylo to stvoření, ale i to „vzadu nebylo marné“. Takhle nějak měli udělat tu aplikaci na chytání Pokemonů – to by byl fičák, že bych si to taky možná stáhl do telefonu…Určitě lepší průměrná záležitost. 70% ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že súčasné filmy tento spôsob nakrúcania hneď nenahradí, ale rozhodne ide o vydarený počin v ktorom 360-stupňová kamera má svoje opodstatnenie. Dokáže totiž vtiahnuť do deja a napriek tomu, že sa väčšinou pozeráte tam, kam tvorcovia chceli, vďaka otáčaniu máte pocit, že ste súčasťou útoku mimozemského monštra. Vydarený počin. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* sci-fi akční kraťas Help je natočený v režimu "360 google spotlight". který jsem teď poprvé objevil, ale natáčí se v něm už několik let, jak je vidět i na roku vzniku tohoto filmu. Víc než příběh mě zaujalo provedení, které je skoro jak v počítačové hře (pozorovací úhel se dá upravovat podle vlastní potřeby myší) a tak se cítíte jako byste byl v centru dění. Je to pro mě premiéra, tak nadhodnocuju a pokud se dostanu k něčemu jinému, tak už se soustředím jen na obsah a nenechám se ovlivnit novátorskou formou. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Pěkný. Forma teda převládá nad obsahem. Trochu se v tom hůř orientuje, ale celkově to vypadá fajn. Jako virtuální realita dobrý. ()

Trancetino 

všechny recenze uživatele

Pri tomto kraťase vidím prvý krát 360 stupňovú kameru a bolo to vynikajúce. Vidieť naraz nerozdeleným obrazom čo sa deje vpredu aj vzadu je naozaj super. Perfektné efekty a čítam tu, že hudbu k tomu robili The Crystal Method, ktorí perfektne a najlepšie zremixovali skladbu The Grid od Daft Punku z perfektného filmu Tron: Legacy 3D https://www.youtube.com/watch?v=fMd3u5fEouo. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mne osobne sa to nepacilo, ako to bolo natocene. Sralo ma, ze som dokopy nic nevidel. Skoda bolo tej prisery, ked ju poriadne ani neukazali. Aspon na konci mohli dat zaber na to monstrum, co bolo sklamanie pre mna, ked sa tak nestalo. ()

Reklama

Reklama