Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když depresivní Bertrand, trpící krizí středního věku, odpoví na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání (ano, slavné i vysmívané mužské akvabely), netuší, do jak pestré společnosti sympatických ztroskotanců se dostává. Družstvo vybavené povislými svaly, počínající pleší a nejrůznějšími životními problémy míří na nejvyšší stupně vítězů. Francouzský režisér Gilles Lellouche letos rozesmál i dojal publikum v Cannes komedií o snech, které se mohou splnit, přestože se v ně ani neodvažujeme doufat. (Česká televize)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (101)

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* tak tu mám zase srovnávací komentář - tentokrát dvou docela nových francouzských komedií na podobné téma, a to vodní sporty. Oběma nakonec přiděluju průměrnou známku jen s rozdílem znaménka. Začnu úzkoprofilovějšími Třpytivými krevetkami, které se mi však líbily o něco víc. Tuto komedii si však užijou jen ti, co jsou vstřícnější ke gay tématice a ostatní raději ani nezkoušejte a rovnou si odečtěte tolik hvězdiček podle výše vašeho odporu. Ostatní se můžou těšit na lehkou, bláznivou, barevnou a hřejivou jízdu, která se snaží hlavně pobavit, ale úplně hloupá taky není. V neposlední řadě si na ní vážím, že ukazuje i extrémnosti v chování menšin, které mají své následky a ne všechno prochází. Pro běžné publikum bude asi zajímavější tato komedie (prý ve Francii dost populární), kde jde o mužské synchronizované plavání, které se možná víc tváří "přihřátěji" než vodní pólo, ale v tomto případě to pravda není. Sice je v žánrech jen komedie, ale jako čistou bych ji určitě nebral a je tam i dost vážnějších situací. Rozhodně by mohl mít film vyšší potenciál, kdyby nebyl zbytečně natahovaný a linky s představováním jednotlivých členů družstva byly líp zasazené do příběhu, protože stávající koncept a střih byl nezajímají. Jinak příběh standardní a díky netypickému sportu se snaží hlavní hrdinové najít sebeúctu a sebedůvěru. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Po svérázném úvodu jsem čekal zábavu, ale přišlo něco, co bych označil termínem „depresivní komedie“. Lámat se to začalo až v polovině se změnou trenérky. Přihlášením týmu na mistrovství světa vyplněním formuláře na internetu jsme se sice dostali do škatulky sci-fi, což jsem po sociálně pojatém úvodu nečekal, ale proč ne. Nakonec jsem se vlastně i celkem bavil, a ačkoli jsem to nečekal, došlo i na sportovní výkony. Sice mi připadá, že potenciál nápadu byl větší, ale i tak dobrá práce (70%). ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda jde o vědomou nebo dokonce přiznanou inspiraci známým britskýmí snímkem Do naha!, ale ti, kteří britskou komedii viděli, si záhy uvědomí značnou podobnost v zápletce. Právě ve srovnání obou snímků se ovšem odhalí slabiny francouzského přístupu k látce. Britové natočili vtipnou komedii, která vyznívá i realističtěji, nemusí si pomáhat berličkami a je tam mnohem výraznější sociální rozměr. Francouzi to výrazně tlačí do komediální polohy, ale ta snaha se míjí účinkem. Místy to připomíná boxera se slušnou technikou a fyzičkou, který ale boxuje se zavřenýma očima. Pokud někde film funguje, je to spíš ve vážnějších polohách. Lellouche jako by nedokázal najít správnou polohu a neumí si vyjasnit, co vlastně točí. Snímku navíc výrazně škodí přepálený happyend. Je to škoda, protože se v Utop se, nebo plav sešla skupina výrazných tváří francouzské a belgické kinematografie. Celkový dojem: 45 %. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Chvilku trvá, než se film najde, ale stejně tak je to o chlápcích středního věku, kteří se ztratili ve vlastním životě. Všechny postavy ve filmu jsou totiž ohromeni životem, at' už samotou, láskou nebo smutkem a právě díky těmhle depresivním postavám film dojemně namíchal humor a emoce. Moc příjemný film. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Outsideri vlastných životov idú prekonať samých seba, aby získali svoju sebaúctu a uznanie. Muži v tomto príbehu príjemným a ľudským spôsobom hľadajú cestu k sebe a svojim blízkym a treba priznať, že ako spojovací prvok mužských akvabel je viac ako vydarený. Snímok má hudobný osemdesiatkový feeling, dobrý humor a citlivý prístup k problémom. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní aktéři se poctivě připravovali sedm měsíců před natáčením pod vedením jedné francouzské šampiónky mezi akvabelami. [Zdroj: časopis Cinema 12/2018] (ČSFD)
  • Virginie Efira hrá v tomto filme postavu, ktorá sa volá Delphine. Rovnomennú postavu si zahrala taktiež aj vo filme Cookie (2013). (De Large)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. května 2018 v Cannes FF. (ČSFD)

Reklama

Reklama