Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adelaide Wilsonová (Lupita Nyong'o) přijíždí s manželem a dvěma dětmi na prázdninový pobyt na chatu na kalifornském pobřeží, kde jako malá trávila léto. Na první pohled vyrovnaná a spokojená žena v sobě skrývá velké trauma z dětství a hned po příjezdu v ní řetězec zdánlivě nevinných událostí vyvolává silnou paranoiu a pocit, že rodinná idyla brzy skončí. Předtucha se promění v realitu, když se uprostřed noci na příjezdové cestě k domu objeví čtveřice podivínů, kteří na rodinu záhy zaútočí. Děsivá noční můra je o to strašlivější, že ti útočníci vypadají úplně stejně jako Wilsonovi. Jen mají v rukou zbraně. A neváhají je použít. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (497)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $175,005,930 Tržby Celosvetovo $254,664,460Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Zatiaľ len priemerné hodnotenie ale mám pocit že keď si to nechám troška uležať a dám ešte jednú projekciu pôjdem s hodnotením vyššie. Záver je proste do kolien delikátny, všetko obráti dole nohami. Svoje tu spraví úplne napasovaná doprovodná hudba, pri ktorej mrazí. /65%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení! Z obav jsem odkládal tenhle snímek, byť film Uteč se mi líbil.Očekával jsem průměrný film z ranku home invasion, a hle, to byl jen začátek. Noční můry se ukrývají většinou ve stínech, není divu, když se stín zhmotní, že noční můry překoná. Fajnový odkaz na Alenku, zrcadlo, králíka, tedy králíky, potěšil. A v průběhu filmu se ukázalo, že jde v podstatě o sci-fi thriller s hororovými prvky. Snímek, o kterém je lepší dopředu nic nevědět, mě utvrdil v tom, že Jordan Peele v budoucnu možná opět překvapí. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně tak moc nesympaticky divné, až jsem odcházel z kina s pocitem, že kdybych to neviděl, o nic bych nepřišel. Ta kombinace humoru a hororu mi moc nesedla, bylo mi u toho spíš nepříjemně, film je navíc podle mě příliš dlouhý. Samotný konec, kdy se vyjeví, co se tehdy skutečně stalo v bludišti, mi navíc přišel předvídatelný a veskrze trapný. Herci jsou ale dobří a soundtrack nemá chybu. Uteč se mi líbilo rozhodně víc. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jordan Peele je jistě velký talent a jeho počiny mají originální námět. U Get Out a vlastně i u novinky Us je survive tématika hlavní devizou. Problém se objevuje v momentě, kdy divák začne přemýšlet nad logikou scénáře. Get Out oproti Us jednoduše drží více pohromadě, je komornější, ne tolik velkohubý a hlavně zjevných nelogičností je v něm mnohem méně. Tady jsem jich napočítal tolik, že by mi nestačily obě ruce ani nohy. Je to velká škoda, potenciál to mělo velký. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo docela hodně, určitě víc než Peelův předchozí Get Out. Zajímavej a napívanej příběh, sympatičtí hrdinové a ty dvě hodiny odsejpaly možná rychlejc, než bych si přál. Občas jsem se u toho i zasmál (ten dvojník malýho kluka, co furt kmital po čtyřech jak pes a u toho vydával zvuky jako mops, nahláškovanej otec). Žádný poselství jsem v tom moc nehledal a skvěle se u toho odreagoval. 80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (21)

  • Ústřední rodina se jmenuje Wilsonovi. Spisovatel Edgar Allan Poe napsal v roce 1839 povídku „William Wilson“, kde titulní postavu pronásleduje jeho dvojník. (Amras)
  • Jméno nejmladšího člena rodiny Jasona (Evan Alex) je odkazem na jiného Jasona, zabijáka Jasona Voorheese ze série Pátek třináctého, který také nosil masku. (NiWi)
  • Biblický verš Jeremiáš 11:11, který je přítomen skoro v celém filmu, zní takto: „A proto tak praví Hospodin: Hle, přivedu na ně neštěstí, kterému nebudou moci utéci. Tehdy budou volat ke mně, ale já je nevyslyším.“ (hansel97)

Související novinky

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

Kolik si vydělají hollywoodští herci?

01.05.2019

Magazín Variety vydal čerstvě článek o platech hollywoodských herců a jak se tak zdá, fanoušci streamovacích služeb nejsou jediní, komu dělá Netflix radost. Streamovací gigant totiž razantně navyšuje… (více)

Horor My je obří hit

Horor My je obří hit

24.03.2019

Režisér Jordan Peele (Uteč) se po dvou letech vrací do kin se svým teprve druhým celovečerním filmem a už teď je jasné, že z toho bude další obří hit. Snímek My má totiž po víkendové premiéře v… (více)

Reklama

Reklama