Reklama

Reklama

Utažení

  • Velká Británie The Turning (více)
Trailer 1
Drama / Horor / Mysteriózní
Velká Británie / Irsko / Kanada / USA / Indie, 2020, 94 min

Chůva se má na odlehlém sídle bohatého muže v Maine starat o jeho neteř a synovce, kteří přišli o rodiče. Její nový domov ale skrývá temné tajemství. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

Marze 

všechny recenze uživatele

Má to komplikovanou vlekoucí se zápletku a podivný náhlý konec, který dělá celé vaše dívání nesmyslné. Hlavní vadou je scénář. Vyprávění by mělo být lepší, mnohem jasnější. Pozitivní věcí byly herecké výkony. Když příběh skončil, říkal jsem si proč jsem ztrácel čas a někoho nepožádal, aby mi film převyprávěl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem na film kouknul na ČSFD, tak jsem si nejdřív říkal, co ten Mackenzie Davis je za hnusnýho kluka. Pak mi došlo, že už jsem jí někdy viděl a kupodivu v tomto filmu nevypadá zase tak zle. Jen teda čumí skoro celej film do tmy, jak kdyby ji vypadla vyplašenka z kapsy. Utažení by ale i tak mohl být docela dobrej strašák, kdyby neměl totálně debilní konec o hovně. Lekačky sice moc nebyly, ale napětí mě bavilo. Jenže k čemu to je, když film nemá konec a nic nevysvětlí. ()

Reklama

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Kdybych chvilku před touto předělávkou neviděla originální a kultovní Neviňátka, asi bych hodnotila výše. Bohužel, v The Turning roku 2020 se mi zdálo, že ty nejlepší momenty k zamyšlení byly z původních Neviňátek vyjmuty a zůstal průměrný horor, ty změny byly jedině k horšímu a k tomu povrchnějšímu. Udělat ze (zdánlivě?) slušně vychovaného, kultivovaného a předčasně vyspělého asi devítiletého chlapečka Milese: nevychovaného, skoro už dospělého a plnoletého spratka, neschopného citu, který se nesnáší s chůvou? A ze silně věřící dcery kněze, ctnostné až prudérní guvernantky s potlačovanou sexualitou, udělat chladnou fanynku Kurta Cobaina, to znamená shodit celou pointu. Navíc původní guvernantka zpočátku děti milovala a i pak pro ně chtěla to nejlepší, proto se modlila za jejich duši (jedna z interpretací je, že svou dobře míněnou péčí děti až dusila, kdežto pro tuhle blondýnu byly děti jen práce, k nimž neměla vztah, což taky staví příběh do jiné roviny. Zvláště vztah k chlapci, mužskému elementu, který možná symbolizoval potlačovaný pud. A předělat takhle nesmyslně vztah padoucha s mrtvou předchůdkyní guvernantky, jím vášnivě posedlou ženou? O kameře atd. ani nemluvě. I to, že se původní příběh dlouho odehrává v idylickém letním počasí a ve dne mělo svůj význam. Tady musí být pro navození atmosféry banální podzim a mlha. Tady snad všechno bylo jedině k horšímu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Floria Sigismondi nie je zlá režisérka, pokiaľ točí to čo vie, a horor evidentne zas tak moc nevie. Určite sa ale nejedná o žiadny megaprúser. Za zmienku by stála hudba, niektoré výtvarné riešenia a záver by za určitých okolností tiež mohol fungovať. Problematická je predovšetkým prostredná časť filmu, kedy sa malo budovať mystérium, a triky. Možno trochu zbytočný film. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Mělo mě už zarazit to, že, když tomu dává Psychor 5 hvězd , že to bude sračka moje chyba většinou filmy co chválí jsou sračky chválil i Čarodějnici a to byl pytel hoven prej největší hororový odborník na světě jasně sni dál :-). Tak, že ženská jde dělat učitelku kamsi na panství klukovi a holce později zjistí, že tam umřel chlap a ženská ten chlap tam straší a ta mrtvá ženská pro změnu chce, aby někdo našel její tělo. Konec už jsem nepochopil vůbec teda tak, že dostaly se z tama nebo to byla vše její vize v nějakém jejím paranormálním světě nebo co to bylo ? 5 procent za tu holku a bílého koně P.s. já osobně jsem zastánce zrušení fyzických trestů, ale u toho kluka bych udělal výjimku a mlátil ho 24 hodin denně rákoskou. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (1)

  • Film je založen na hororové novele z roku 1898 „Turn of the screw“ od Henryho Jamese. (rafix)

Reklama

Reklama